Az ausztrálok már több, mint 3500 postán vehetnek Bitcoint és Ethert Nézd meg a böngészőben

A kvázi-valuták számára igen kedvező makroökonómiai körülmények között a Bitcoin egyre inkább az aranyhoz hasonlóvá válik, és mi úgy gondoljuk, hogy továbbra is le fogja körözni a legtöbb versenytársát” - forrás: a Bloomberg Crypto Outlook jelentése

A piac alakulása

A kriptovaluta piac ismét növekedésnek indult. A Bitcoin július első hetét egy rövid eséssel kezdte, egészen 8800 dollárig jutott, majd gyorsan visszatornázta magát 9190 dollárra. A kriptovaluta piac hírhedt extrém mértékű volatilitásáról, ugyanakkor az utóbbi hetekben ez a volatilitás nagyon alacsony szintre esett vissza. Mind a Bitcoin, mind az Ether harmincnapos volatilitási indexe az eddig mért legalacsonyabb értéket érte el. Az Ether volatilitása ráadásul - most első ízben - a Bitcoin volatilitásának értéke alá esett.

A befektetők gyakran fordulnak az altcoinokhoz, amikor a Bitcoinnal csak szűk sávban lehet kereskedni, éppen ez történik most a decentralizált pénzügyek (DeFi) körében. A decentralizált pénzügyek területe mostanra a leggyorsabban növekvő szektorrá vált a kriptovaluta iparágon belül. A különféle DeFi protokollokon zárolt teljes érték minden idők legmagasabb szintjére, 2,1 milliárd dollárra emelkedett. (Ez azt jelenti, hogy összesen ennyi pénz van okosszerződések révén DeFi platformokon lekötve.) Mindössze öt hónappal ezelőtt, 2020 februárjában még csak az 1 milliárd dolláros érték átlépése történt meg. A DeFi piacon tapasztalható fellendülés valószínűleg az ún. yield farming (hozamfarmolás) következménye, amikor az emberek különféle DeFi protokollok (pl. Compound, Synthetix, Balancer, Curve) segítségével kötik le a rendelkezésükre álló pénzösszegeket, a lehető legmagasabb hozam elérése érdekében.

Nézd meg a legfrissebb Bitcoin árat!
Heti kvíz

Mennyi Ether kerül kibocsátásra jelenleg blokkonként?

  1. 50
  2. 5
  3. 2

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

Tetszik a hírlevelünk? Oszd meg barátaiddal!
A hét legfontosabb hírei
Több, mint 2500 üzletben vált elérhetővé Ausztriában a kriptovalutával történő fizetés lehetősége

Az idei nyártól kezdődően a Bitcoin, Ether és Dash tulajdonosok több mint 2500 osztrák kereskedőnél is elkölthetik ezeket a kriptovalutáikat. A Salamantex osztrák pénzforgalmi szolgáltató bejelentette, hogy kriptovaluta fizetési szoftverét integrálták az ország egyik legnagyobb mobilhálózat-üzemeltetőjének A1 Payment nevű szolgáltatásába. Az osztrák kereskedők a szolgáltatás használatával a kriptovalutával történő fizetés lehetőségét is felkínálhatják ügyfeleiknek a készpénzzel vagy bankkártyával történő fizetés lehetősége mellett. Ugyanakkor a kereskedők a tranzakció végén euróban részesülnek, ezért a kriptovaluta elfogadása számukra nem jelent semmiféle árfolyamkockázatot.

A Salamantex csapata azt is megemlítette, hogy bár az osztrákok előszeretettel használnak készpénzt, a koronavírus járvány kitörése miatt e téren visszaesés volt tapasztalható, mivel a kormány és a kiskereskedők arra szólították fel az embereket, hogy minél előbb váltsanak át készpénz nélküli fizetési műveletekre. A Salamantex által kifejlesztett kriptovaluta fizetési szoftvert úgy tervezték, hogy beépüljön a kereskedők által már alkalmazott fizetési folyamatokba. A kereskedők megrendelhetik ezt a fizetési funkciót az A1 Payment szolgáltatástól, és tesztelhetik azt. A Salamantex tervei között szerepel, hogy kriptofizetési szolgáltatásait kiterjeszti a szomszédos országokra is.

Majdnem megduplázódott a kriptovaluta befektetők száma az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyság Pénzügyi Felügyelete (Financial Conduct Authority, FCA) által 2020. június 30-án közzétett elemzés becslései szerint jelenleg 1,9 millió embernek (vagyis a felnőtt népesség 3,86%-ának) van kriptovalutája az országban. A kutatás azt is kiderítette, hogy az egyesült királyságbeli lakosok közül azoknak a száma, akik valamennyi ideig már rendelkeztek kriptovalutákkal, a 2019-ben mért 1,5 millióról 2020-ra 2,6 millióra nőtt. A legtöbb kriptovaluta tulajdonos kevesebb, mint 260 angol font értékű kriptovaluta felett rendelkezett, 75%-uk kevesebb, mint 1000 font felett, és 90%-uk 4300 font vagy annál kevesebb felett.

A kutatás szerint a legtöbb ember, aki az Egyesült Királyságban kriptovalutákat birtokol, széleskörű technológiai ismeretekkel rendelkezik, érti a nagy volatilitást, és valamelyest megérti magát a kriptovaluták alapjául szolgáló technológiát is. A megkérdezett 2132 ember 83%-a mondta azt, hogy külföldi kriptovaluta-váltókat használ. A kriptovaluta-ipar ismertsége szintén javult. Ebben az évben már csak a megkérdezettek 27%-a nyilatkozott úgy, hogy még soha nem hallott a kriptovalutákról, szemben a 2019-es kutatásban közölt 58%-kal, azaz 2020-ban 42%-ról 73% -ra növekedett azoknak a száma, akik ismerik már a kriptovalutákat.

Az FCA megjegyezte, hogy az Egyesült Királyság Kriptoeszköz Munkacsoportja keretében együttműködik a kormánnyal és a Bank of Englanddel a kriptovalutákkal kapcsolatos fogyasztói kockázatok kezelése, és az innováció ösztönzése érdekében.

3500 postahivatalban vásárolhatnak Bitcoint és Ethert az ausztrálok országszerte

Az ausztrálok már több mint 3500 postahivatalban vásárolhatnak Bitcoint és Ethert az Australia Post és a Bitcoin.com.au kriptovalutaváltó közötti együttműködésének köszönhetően. A kriptovaluta vásárlást a Bitcoin.com.au segíti: a felhasználók Bitcoin vagy Ether megrendeléseket küldnek a Bitcoin.com.au weboldalán keresztül legalább 50 és legfeljebb 50.000 ausztrál dollár értékben és online szolgáltatják a szükséges személyazonossági információkat. Ezután a felhasználó felkeresheti a helyi postahivatalt, és bankkártyával vagy készpénzzel fizethet.

Holger Arians, a Bitcoin.com.au ügyvezetõ igazgatója elmondta: „ez egy mérföldkő a digitális valuták számára, nem csak Ausztráliát, hanem az egész világot illetően. Azt bizonyítja, hogy vannak olyan vállalkozások és szervezetek, amelyek az új technológiákról nem az akadályoztatás, hanem a cselekvés révén akarnak megismerkedni.” Azt is hozzátette: „küldetésünk, hogy a Bitcoin használata biztonságos és könnyű legyen minden ausztrál számára. Sok ember biztonságosabbnak érzi, ha egy ausztrál postahivatalnál kell fizetnie a Bitcoinért, nem pedig online - különösen azok gondolkodnak így, akik életükben először vásárolnak kriptovalutát. Büszkék vagyunk erre a partnerségre, és szeretnénk megköszönni az Australia Postnak az új technológiák iránti folyamatos nyitottságát. ”

Művészek és véleményvezérek tokenizálják magukat az Ethereumon

Egyre több tartalomkészítő “tokenizálja” magát az Ethereum blokkláncon. Ilyen szolgáltatást kínál például a Roll nevű decentralizált platform, ahol a résztvevők úgynevezett “közösségi pénzt” hoznak létre, amelyek valójában egyedi és brandelt, rajongóknak készült tokenek. A tokenkibocsájtók arra használhatják fel ezeket, hogy jutalmazzák közösségüket és ösztönözzék rajongóikat bizonyos tevékenységekre, miközben a rajongók a tokenkibocsájtó áruinak vagy szolgáltatásainak megvásárlására használhatják azt, vagy akár szavazhatnak az alkotó életének legkülönbözőbb döntései kapcsán, például, hogy vegyen-e autót, ébredjen-e fel korán, vagy hagyja-e abba a vörös húsok fogyasztását.

A Rollt 2019-ben indították, Arthur Hayes (a BitMEX vezérigazgatója), Gary Vaynerchuk, a Techstars Ventures és még sok más szereplő finanszírozásával. Bár a platform továbbra is privát béta verziójú, 160 közösségi tokent bocsájtották már ki a platformon, ilyen például a $ALEX, a $KERMAN és a $ CALVIN, amelyek mindegyike egy-egy művészt, influenszert vagy vállalkozót képvisel.

A tokeneket ERC-20 tokenekként hozzák létre a tartalomkészítők javára. A Roll útján kibocsájtott valamennyi közösségi pénz kínálata legfeljebb 10 millió ERC-20 tokenben van korlátozva, ebből 2 milliót azonnal jóváírnak a tartalom készítője számára, a fennmaradó 8 milliót pedig a következő három év során havi átalányösszegben szerzi meg az alkotó. A Roll részesedése minden közösségi pénz teljes kínálatának 12%-a, melyet a tartalom készítőjének részesedéséből vonnak le.

Miután a közösségi pénz kibocsájtásra került, az emberek szabadon rendelkezhetnek vele. A tartalom készítői a tokent értékesíthetik vagy szétoszthatják a rajongók között. Például: Laurel Driskill ASMR videó készítő rajongói 50 dollár értékű $TINGLES token fejében kérdést tehetnek fel neki, tanácsot kérhetnek tőle, vagy elérhetik fizetős videóit. 1 $CNSL token fejében (ez kb. 230 dollárt ér) bárki kérhet egy órányi tanácsadást Reuben Bramanathan blokklánc szakértőtől, aki korábban a Coinbase ügyvédje volt. Az is lehetséges, hogy 500 dollár értékű $JULIEN token fejében együtt repülhessünk Julien Bouteloup-val, a Stake Capital nevű decentralizált digitális vagyonkezelési platform vezérigazgatójával.

Számos tartalomelőállítót letiltottak a YouTube-ról és más platformokról e platformok irányelveinek megsértése miatt. Bradley Miles, a Roll egyik alapítója, azt mondta: „Láttuk, hogy az alkotók az elmúlt években elégedetlenné váltak azzal kapcsolatban, hogy mennyire tudják kontrollálni, ami az általuk használt platformokon történik.” Siddharth Kalla, a Roll egyik alapítója elmondta, álláspontjuk szerint a tartalomelőállítóknak kell “tulajdonolniuk” a rajongóikkal történő kapcsolattartás jogát, függetlenül a kommunikációra választott platformtól.

Heti tweet
Heti mém

(precoiner: olyan ember, akinek még nincs kriptovalutája)

A kvíz megfejtése

Mennyi Ether kerül kibocsátásra jelenleg blokkonként?

A helyes válasz: C

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

Üdv:
MrCoin Csapat

💌 hello@mrcoin.eu
📞 +36 16 555 333

website facebook twitter instagram
MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, Egyesült Királyság

Nem akarsz újabb emaileket kapni?

Unsubscribe