A “Bitcoin Vault” koncepció véget vethet a Bitcoin-lopásoknak. Nézd meg a böngészőben

 “A Bitcoin az elmúlt tíz év legjobban teljesítő fizetőeszköze.” ~   Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital eszközkezelő társalapítója

A piac alakulása

A kriptovaluta piac erős kezdéssel rögtön 307 milliárd dollárról 319 milliárd dollárra ugrott fel a hét elején, azonban a hét vége felé 300 milliárd dollár alá esett vissza, és jelenleg 293 milliárd dolláron áll, pedig a piacot tekintve semmilyen negatív közhangulat nem érzékelhető. 

A Bitcoin részesedése a teljes kriptopiacból még mindig 68% felett van. Miután a kínai jüan több mint 2%-ot gyengült a dollárral szemben, a Bitcoin árfolyama a hét folyamán rövid időre áttörte a 12 000 dolláros határt, de a hét vége felé éles csökkenést mutatott, és jelenleg 11 300 dollár környékén mozog. A legnagyobb altcoinként az Etherrel 209 dollár környékén kereskednek, ami 9,5%-os esést jelent a múlt heti adatokhoz képest.  Egy a Twitteres kriptoközösség körében végzett felmérés szerint nagy esély van arra, hogy a jövőben az Ether árfolyama ismét meghaladja az 1000 dollárt. A több mint 5 000 válaszadó 54%-a szerint lesz az Ethernek ismét négyszámjegyű árfolyama. 

A Ripple árfolyama a múlt hét folyamán 10%-kal, 0,296 dollárra csökkent, de megtartotta harmadik helyezett pozícióját a piacon. Miután a Ripple a MoneyGram-ba 30 millió dollárt fektetett be, további cégek felé kacsintgat. Brad Garlinghouse, a Ripple CEO-ja a következőket nyilatkozta: „Valószínűleg a Föld nevű bolygón mi fektetjük be a legtöbb pénzt a kriptopiacba és a blokkláncokba. Korábban már nyilvánosságra hoztuk az elmúlt 18 hónap mintegy 500 millió dollár értékű befektetéseit.”

Nézd meg a legfrissebb Bitcoin árat!
Heti kvíz

Az alábbi országok közül melyik számít a legnagyobb Bitcoin-bányásznak?

  1. Kína
  2. Mexikó
  3. Nepál 

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

Tetszik a hírlevelünk? Oszd meg barátaiddal!
A hét legfontosabb hírei
A kínai központi bank bejelentette, hogy az új digitális valuta készen áll

A China Finance 40 Group harmadik találkozóján Mu Csangcsun, a kínai nemzeti bank egyik vezető tisztségviselője bejelentette, hogy az ország digitális valutája készen áll a kibocsájtásra. A digitális jüan 2014 óta kutatás-fejlesztési fázisban volt. A kínai központi bank kétszintű rendszer bevezetését tervezi. Az első szinten a központi bank és a kereskedelmi bankok között zajlik a digitális valuta kereskedése, és az emberekhez a kereskedelmi bankok közvetítésével jut el az új fizetőeszköz, ez a rendszer második szintje. A kétszintű rendszer alkalmazását Kína nagy területet lefedő és az óriási népességet érintő komplex gazdasága indokolja. Mu Csangcsun azt is elmondta, hogy a decentralizált kriptovalutákkal szemben a kínai központi bank centralizált működési modell fenntartását tervezi. Ugyan a digitális valuta készen áll, a hivatalos bevezetés dátumát azonban még nem hozták nyilvánosságra.

A brit hatóságok a kriptotőzsdék adataira kíváncsiak

A HM Revenue & Customs (HMRC), vagyis a brit adóhatóság legalább három, a szigetországban működő népszerű kriptotőzsdének küldött olyan levelet, amelyben az ügyfelek nevének és tranzakciós történetének kiadását kéri. Három nagy, az Egyesült Királyságban működő tőzsde, az eToro, a Coinbase és a CEX.IO kapcsán jelentek meg olyan hírek, hogy az adóhatóság levélben megkereste őket. A HRMC szerint a kriptovalutákat nem igazi pénzként, hanem eszközként kell kezelni. Az adóhatóság úgy véli, hogy sokan személyes befektetésként tartják a virtuális fizetőeszközöket, vagyis meg kell felelniük a tőkenyereségre kivetett adókra vonatkozó előírásoknak. A hatóság csak 2-3 évre visszamenőleg kíván vizsgálódni. Így azok a magánszemélyek, akik 2012-13-ban fektettek be kriptovalutákba, és ezáltal a  legnagyobb jövedelemre tettek szert, nem is érintettek, vizsgálatra inkább azok számíthatnak, akik a kriptopiac csúcspontján fektettek be digitális valutákba.

A Blockstream új intézményi Bitcoin-bányász szolgáltatást indít

A Bitcoinnal és blokkláncokkal foglalkozó kanadai Blockstream cég Blockstream Mining néven két új, óriási adatközpontban található helyszínen indít üzleti ügyfelei számára Bitcoin bányász szolgáltatást. Ezzel egy időben Blockstream Pool néven bevezeti a világ első, a BetterHash protokollt használó bányász poolját. A cég jelenlegi ügyfelei között megtalálhatjuk a Fidelity Center for Applied Technology-t és a LinkedIn alapítóját, Reid Hoffmant is. A cég egyik blogbejegyzésében megjelent információk szerint a kanadai Quebec tartományban és az USA-beli Georgia államban található bányász-telephelyei összesen több mint 300MW bányász-kapacitással rendelkeznek. Ezek a telephelyek 6 Exahash/másodperccel képesek működni, ami a Bitcoin hálózat jelenlegi hash rátájának 7,5%-a. A BetterHash-alapú bányász poolok azért jöttek létre, hogy a csökkentsék a Bitcoin-bányászat centralizáltságát, ezen kívül az egyéni bányászoknak megteremtik a lehetőséget arra, hogy eldöntsék, melyik Bitcoin tranzakciót kívánják belevenni a frissen kibányászott blokkokba.  

A Mastercard kriptotárca megoldásainak fejlesztésére egy külön csoportot állít fel

A pénzátutalásokat bonyolító óriáscég, a Mastercard blokklánc-szakértőket toboroz. A cég állásajánlatai között megjelentek a blokklánc-szakértőket kereső hirdetések. A munkaköri leírások közül kettő is megemlíti a tárcamegoldásokat, és a jelentkezőkre vonatkozó elvárások között szerepel a a kriptotárcák kezelésében szerzett tapasztalat is. A munkaköri leírás szövegében a kriptoipart kedvező színben tüntetik fel, a potenciális jelentkezőket pedig a következő kérdésekkel motiválják: „Elég bátor vagy ahhoz, hogy félelem nélkül nézz szembe a diszruptív erőkkel, és saját előnyödre fordítsd azokat? Szeretnél a fizetési megoldások és kriptovaluták metszéspontjában álló területen dolgozni? stb.” Az egyelőre nem világos, hogy a Mastercard kriptotárca megoldásai pontosan hogyan fognak kinézni. A Mastercard tagja a Libra Associationnek, vagyis támogatja a Facebook megjelenés előtt álló kritpovalutáját, a Librát, de még az is előfordulhat, hogy a Mastercard a Facebook Calibra nevű tárcamegoldásának versenytársát kívánja létrehozni.

A legfrissebb „Bitcoin Vault” koncepció véget vethet a Bitcoin-lopásoknak

2016 év elején néhány Bitcoin-fejlesztő már dolgozott azon az ötleten, amely megvédheti a Bitcoint a hekkerektől. Ez az ötlet a „Bitcoin Vault”, melynek célja, hogy a Bitcoinokat hideg tárcákon biztosítsa egy olyan kóddal, amely egy meghatározott időtartammal eltolja a coinok kiküldését. Ez a késleltetési idő lehetőséget ada jogos tulajdonosnak arra, hogy a tranzakciót visszairányíthassa a hideg tárcára, ha esetleg valaki a kriptovaluta ellopására készülne. Azonban akkor nem sikerült a javaslat megvalósítása, mivel ehhez a blokkláncot kettéválasztó hard forkra lett volna szükség. A múlt héten egy Bitcoin Core fejlesztő, Bryan Bishop előállt egy új „Bitcoin Vault” javaslattal, amelyhez nincs szükség forkra. Ha a Bitcoin árfolyama továbbra is emelkedik és a Bitcoin még drágább lesz, a kriptotőzsdék rendkívüli módon lesznek kitéve a hekkerek támadásának. Bishop szerint „Ha képesek leszünk egy tranzakció visszavonására, az nagy érték lesz ebben a korlátozott környezetben.”

Az Allianz a JPM Coinhoz hasonló tokent dob piacra

Az Allianz német biztosítási óriáscég a JPMorgan befektetési bank JPM Coinjához hasonló, a blokkláncot felhasználó, tokenalapú ökoszisztémát fejleszt. A token egyelőre a kísérleti fázisban van, bár az alapinfrastruktúra megépítése és tesztelése már megtörtént. Az Allianz egyik képviselője elmondta, hogy a token célja a vállalati ügyfeleik akár 200 országot és területet érintő, határokon átnyúló biztosítási kifizetéseinek egyszerűsítése és gyorsítása. A token a dollárhoz lesz kötve 1:1 arányban, és lehetővé teszi majd a a cég intézményi ügyfelei számára az azonnali tranzakciók végrehajtását. A cég hangsúlyozza, hogy a token nem kriptovaluta lesz. Ezzel a lépéssel az Allianz is csatlakozik azokhoz a nagynevű cégekhez, amelyek egyre nagyobb számban fedezik fel a blokklánc technológiát a kifizetéseik gyorsítása érdekében.

Szintén a múlt héten történt, hogy egy hekker bejelentkezett a Binance tőzsdénél azt állítva, hogy megszerzett több, a Binance KYC folyamata során összegyűjtött fotót, és 300 BTC-t kér azért, hogy az ügyfelekre vonatkozó adatok továbbra is titokban maradjanak.  A Binance egy hivatalos közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy a cég még vizsgálja a képek hitelességét, mivel azok nem tartalmazzák a rendszerük által generált digitális vízjelet. Ez arra utalhat, hogy a hekker csak blöfföl. Miután a tőzsde elutasította az együttműködést, a hekker létrehozott egy 10 000 tagot számláló Telegram csoportot, és képek százait osztotta meg, amelyeken a világ minden táján élő emberek az útleveleiket és személyazonosító igazolványaikat mutatják. 

A tőzsde 25 BTC jutalmat ajánlott fel annak, aki beazonosítja a zsarolót. A Binance azt állítja, hogy az adatok hamisak, mivel nem egyeznek meg az adatbázisukban tárolt adatokkal. A Binance CEO-ja, Csangpeng Zhao figyelmeztette a Twitter-követőit, hogy ne dőljenek be a KYC kiszivárogtatásnak” nevezett FUD-nak (Fear, Uncertainty, Doubt - félelem, bizonytalanság, kétség, vagyis rossz hírek szándékos terjesztése piacbefolyásolási céllal), és biztosította őket arról, hogy az ügy kivizsgálása folyamatban van, és hamarosan új hírekkel szolgál. A hekkertámadásról szóló pletykák ellenére a Binance Coin értéke 7%-ot emelkedett a hét folyamán.

Heti tweet
Heti mém
A kvíz megfejtése

Az új blokkokat találó számítógépek neve:

A helyes válasz: A, bányászok

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

Feliratkozás

Üdv:
MrCoin

💌 hello@mrcoin.eu
📞 +36 16 555 333

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, Egyesült Királyság

Adatvédelem

Nem akarsz újabb emaileket kapni?

Unsubscribe