EkoNu 3.0 nyhetsbrev - Juli 2020

Sommarhälsningar från Projekt EkoNu 3.0.!
Sommaren fick en rivstart med högsommarvärme redan från midsommar, man såg redan i slutet av juni att växtligheten ute på fälten började lida av värmen och torkan. Men sedan slog det helt om och juli har hittills bara bjudit på regn, rusk och lägre temperaturer. 

Vi påminner er om att ni hela sommaren kan följa med våra ekoförsök via vår Facebook och hemsida, där kommer kontinuerligt upp nya inlägg med bilder och info. I år har vi ju som bekant även gödslingsförsök i Korsholm, Österbotten förutom våra ekoförsök i Lovisa! Till hösten ska vi förhoppningsvis kunna bjuda in er till fältträffar till våra försök, håll ögonen öppna efter annons i Landsbygdens Folk.

Video från ekogödslingsförsöket i Korsholm

Med hjälp av projektet Boden Live filmades ekogödslingsförsöket i Korsholm 29.6. Här hittar ni nu videon från filmningen: Video från ekogödslingsförsöket i Korsholm 29.6.2020

Eko i Finland 2019
Varje vår sammanställer och publicerar föreningen ProLuomu föregående års ekostatistik. Publikationen innehåller bland annat ekobranschens och ekogårdarnas utveckling, odlings och husdjursstatistik, Finlands ekomarknad, produkter och måltidstjänster, konsumtionen av ekoprodukter samt export. Gå till publikationen här!

Eko i Nyland och Österbotten 2019
I senaste Luomulehti reflekterade vi över ekoutvecklingen i våra regioner Österbotten och Nyland. Enligt statistiken så odlas ekologiskt i Nyland på 27 376 hektar och i Österbotten på 25 279 hektar under år 2019. Vi väntar med spänning på år 2020´s ekostatistik ! 
Läs artikeln här!

Ekologiska jordgubbar hör sommaren till!

ProLuomu listar varje sommar gårdar som säljer ekologiska jordgubbar. Kolla in listan och hitta gården närmast dig!
https://proluomu.fi/luomumansikka-suoraan-tilalta/…

 

 


Yrkesakademin | PB 40, 65450, Vasa
Detta nyhetsbrev skickades till | Avsluta prenumerationen | Vidarebefordra detta E-mail till en vän
Skickat med MailerLite