Turun NMKY - YMCA Turku

Empowering young people Since 1893

Uutiskirje 3/2023

  

Tämä uutiskirje sisältää:

  • Lisää yhteisöllisyyttä ja opiskelurauhaa koripalloilun keinoin Turun ammatti-instituutissa
  • Pelikentiltä rauhanrakentajiksi
  • Harvassa tarjolla keväällä monenlaista talkootyötä
  • Lauluyhtye Efekti hakee lisää miesääniä
  • Harvan leirikesä - ilmoittautuminen käynnissä
  • Konsertteja

Lisää yhteisöllisyyttä ja opiskelurauhaa koripalloilun keinoin Turun ammatti-instituutissa

Turun ammatti-instituutin Ruiskadun koulutalolle on palkattu kaksi ammatillista ohjaajaa ja yhteisöpedagogi, jotka auttavat opiskelijoita tunneilla ja niiden ulkopuolella. TAIn ja YMCA Turun Yökoriksen järjestämässä tapahtumassa pidettiin hauskaa koripalloillen.

Perjantai-iltapäivä Ruiskadun koulutalossa. Kaksi nuorta yrittää pussittaa pieniä koripalloja koriin niin nopeasti kuin mahdollista. Tyyli on vapaa. Alakautta heitto on tässä pelissä kuitenkin nopeampi tapa tehdä koreja kuin ”oikean” koriksen yläkautta heitto. 

Peliä seuraavat nuoret – he ovat kaikki Ruiskadun koulutalon opiskelijoita – hälisevät ja vitsailevat. Samalla he piikittelevät pelaajia, sopivan hyväntahtoisella tavalla tietenkin.

Tarkoituksena on, että pelaaja heittää 30 sekunnin aikana vähintään 30 pistettä, jotta hän saa pelin laskuriin 15 sekuntia lisäaikaa. Sen jälkeen pelaajan pitää saada tietty pistemäärä täyteen, jotta sekunteja voi saada taas lisää. Sama jatkuu siihen asti, kunnes aika päättyy. Lue lisää...

Pelikentiltä rauhanrakentajiksi

Pelikentiltä rauhanrakentajiksi -toiminta on tarkoitettu kaikille 16–29-vuotiaille nuorille, jotka haluavat kokoontua yhteen, keskustella ajankohtaisista asioista ja ovat kiinnostuneita järjestämään kestäviä Yökoris-tapahtumia. Yökoris-tapahtumat suunnitellaan ja toteutetaan kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti.  Käytettäviä työskentelytapoja ovat muun muassa Erätauko-keskustelu sekä erilaiset workshopit.

Toimintaa järjestetään YMCA Turun tiloissa (Sirkkalankatu 27) joka toinen torstai klo 15:30-18:30. Seuraava kerta järjestetään 30.3. Hyppää mukaan keskustelemaan, järjestämään tapahtumaa sekä oppimaan lisää kestävästä kehityksestä!

Pelikentiltä rauhanrakentajiksi toiminta on osa YMCA Turun globaalikasvatushanketta. Toiminnan tavoite on lisätä turkulaisten nuorten ymmärrystä kestävästä kehityksestä. Pelikentiltä rauhanrakentajiksi toimintaa järjestävät myös Helsingin NMKY, YMCA Tampere sekä YMCA Oulu.

Talkoita Harvassa keväällä 2023

Keväällä tulossa muutamia talkoita, joihin kaivataan reippaita osallistujia. Laita päivämäärät ylös jo tässä vaiheessa. Ruokaa, pullakahvit ja duunihanskoja, sekä ohjeita ja opastusta tarjolla kaikille. Linkeistä lisäinfoa ja ilmoittautuakin voi jo!

Harvan kotarakennuksen kattotalkoot pe 14.4., la 15.4. ja su 16.4.
Harvan kodan katto kaipaa rakentajia. Tule mukaan yhdeksi tai useammaksi päiväksi. Myös yöksi voi jäädä. Perjantaina ja lauantaina myös iltasaunat!
Lisäinfoa ja ilmot

Erakkotalkoot 22.4. lauantaina
Retkisaari Erakossa on pientä hommaa kesäkautta varten, tuu mukaan!
Lisäinfoa

Harvan kevättalkoot 29.4. lauantaina
Laitetaan Harvan saaren leirikeskus talven jäljiltä taas toimintakuntoon.
Lisäinfoa ja ilmoittaumiset

Efekti on uusi lauluyhtye, jota johtaa Satu Luukkonen. Harjoituksia pidetään kolmen viikon välein viikonloppuisin.

Konsertteja:

Raavaat miehet esittävät runoutta laulaen, mutta ei ääni väristen!

Mieskuoro Naskalit on kokoonpano, joka yllättää kuulijansa - myös positiivisesti. Kuoronjohtaja Niklas Taanilan luotsaama Naskalit luo raikkaampaa kuvaa mieskuorosta instrumenttina. Harrastelijoista koostuva kuoro osaa kertoa tarinoita ja välittää tunnetta ilman mielipuolisen vaikeaa ohjelmistoakin. 

Naskaleiden keikalla yleisö saa olla osa jotakin, mitä ei sanoin voi selittää. LIEKKI-kevätkonsertissaan 17.5. Naskalit osoittaa osoittaa, että yhdessä tekemällä saadaan liikkeelle jotain yksilöä suurempaa. Osa konsertin ohjelmistosta lähtee kuoron mukana Bratislavan kansainväliseen kuorokilpailuun kesäkuun alussa.

Mieskuoro Naskalit, LIEKKI, Logomon Teatro-salissa ke 17.5.2023 klo 19.

 

Liput konserttiin

Pssst.. Haluat varmasti seurata vilkasta toimintaamme ja kommelluksia myös kuvina. Instagramista meidät löytää nimellä ymcaturku

Turun NMKY - YMCA Turku

Sirkkalankatu 27
20700 Turku
www.ymcaturku.fi

Saat tämän viestin koska osoitteesi on Turun NMKY:n jäsen- tai yhteistyörekisterissä

Peruuta tilaus

MailerLite