Juli nyhetsbrev från Drömmarnas hus Öppna nyhetsbrevet i en browser.

Juli 2020

Härlig start på sommarlovet, trots virus. Vi har träffat alla barn utomhus i stället och på avstånd och det har fungerat jättebra! Nu ska Drömmarnas hus personal vila lite. Den 10 augusti är vi tillbaka och strax därpå börjar kurser och alla andra aktiviteter.

VI ÖNSKAR ALLA EN RIKTIGT VARM O GO SOMMAR.

PREMIÄR

Cafékvällen den 16 mars blev ju inställd. Men vi beslöt istället att filma våra artister. Nu är det premiär på fyra filmer. Dels en film med smakprov från alla tre. Men dessutom längre filmer, speciellt anpassade för hängmattan i sommar.
Begåvade artister utlovas.

SE FILMERNA HÄR

VAD ÄR CAFÉKVÄLL?
Årets mysiga Cafékvällar med olika artister/konstnärer/författare/poeter mm arrangeras i Drömmarnas hus lokaler och i nära samarbete med den nya projektägaren ABF Malmö. Konceptet med cafékvällar föddes i projektet Stick ut!/Kreativa platser och finansieras nu av Malmö Stad och Kulturrådet.

Bästa sommaren 2020

Årets sommarlovsverksamhet inleddes med att Drömmarnas hus pedagoger begav sig till Vänskapsparken och Bästa Sommaren 2020. Bästa sommaren i Herrgården, sker i regi av Kraftsamling Herrgården och pågår dagligen klockan 11-18, under perioden 15/6-7/8. Här deltar en mängd olika aktörer med olika workshops och aktiviteter som riktar sig till sommarlovslediga barn i området.

I år så genomförde Drömmarnas hus totalt 15 olika workshops under första sommarlovsveckan. Det ena var en konstworkshop som bl.a kommer att generera fyra nya hisskonstverk och som avslutades med en finfin konstutställning.

I den andra workshopen
bjöds barn, unga och familjer in till att bygga/skapa sin egen plats/hus/stad. En workshop som avslutades med att man via lite fotomagi fick kliva in och interagera med sin egen skapelse.

Det blev en bra vecka med många härliga möten och ett fantastiskt fint sommarväder som ramade in verksamheten.

Vi vill tacka Kraftsamling Herrgården och TiF (Tillsammans i Förening) för ett gott samarbete samt tack till alla goa workshopsdeltagare som förgyllde vår vecka! Vi ses nästa år igen!

Årets Bästa sommaren-program hittar du här

Sommargnistan på turné

Mycket roliga, enkla, inspirerande och lagom utmanande aktiviteter, som barn och personal uppskattade (över förväntan)
Vi uppskattade också att det var utomhus i trevlig miljö och nära vår skola. Tusen tack!  (från utvärdering)

Trots eldningsförbud reser vi runt i sex kommuner och genomför Sommargnistan, gnistor med vänskap, omtanke och skapande.

Fram till den 8 juli kommer fritids få besök av två Gnistväktare, en hundägare och en vaktis, en 80 minuters workshop med utmaningar och kreativitet.

Kan inte eleverna komma till oss, så ser vi till att kulturen och kreativiteten kommer till dom, i dessa speciella tider.

Ännu mer Hiss-konst

Fram tills nu så har vi i samarbete med fastighetsbolaget Victoria Park skapat totalt 18 hisskonstverk i lika många nya hissystem. Hissar som installerats i Victoria Parks fastigheter på Ramels väg i Herrgården/Rosengård.

Konstverken är skapade av barn som bor i området under ledning av Drömmarnas hus konstnär, Jafer Taoun. I samband med Bästa sommaren så skapades nu fyra nya verk som skall pryda nya hissystem. Det betyder att det till hösten kommer att finnas totalt 22 unika Hisskonstverk i Herrgården. Hur häftigt är inte det!!!    Mer info här.

Nyinvigning av Fågelkärlek

Innan det stundande sommar-uppehållet i verksamheten inom Barnens Skulpturpark, så passade vi på att hålla en slags ”nyinvigning” av verket ”Fågelkärleken” i Rosengårdsparken. Detta då just det verket varit ”på vift” ett tag, men nu åter är på plats.

Här samlades konstnärerna bakom verket, för en supermysig picknick framför sin skulptur. En picknick som kröntes av en liten miniceremoni där vi nyinvigde ”Fågelkärleken” och pratade såväl gamla minnen som framtidsplaner. I underbart sommarväder så avnjöt vi nybakade baguetter från Yalla trappan, uppfriskande fruktspett och avlutade med iskall glass. Ja, allt blev precis sådär mysigt och fint som vi hade önskat.

Boka en guidad visning

Vi erbjuder guidade visningar av de tre första verken i Barnens Skulpturpark.

Vi vänder oss dels till förskoleklasser i Malmö och kan då erbjuda följande dagar/tider för bokning:
Tisdagar kl: 10.00 den  25 aug, 1 sep, 8 sept, 15 sept, 29 sept.
Klockslaget kan i viss mån justeras efter era önskemål.

Den guidade turen startar vid Drömmarnas hus och tar totalt ca 40 min. Inled eller avsluta gärna besöket med picknick i vår park.

GUIDAD VISNING FÖR FÖRSKOLEKLASS

Vi erbjuder nu också fritidshem i Malmö, möjligheten att boka in guidade visningar, av de tre befintliga verken i Barnens Skulpturpark.

Datum för fritids: 7, 8, 9 Juli.

Starttider kl: 10.00 samt 13.00
Klockslaget kan i viss mån justeras efter era önskemål.
OBS: Torsdagar endast kl: 13.00

GUIDAD VISNING FÖR FRITIDSHEM
Skapande skola med Drömmarnas hus

Vi kan samarbeta med er kring Skapande skola, i hela regionen. Har ni färdiga önskemål, så utformar vi ett projekt kring era önskningar. Alternativt så kan en grundträff vara ett bra initierade Skapande skolaprojekt.

Vi kan alltid erbjuda teater/drama, konst och foto inom skapande skola. Har ni andra önskemål, så arrangerar vi det gärna utifrån vårt nätverk av kompetenta kulturpedagoger. Vad är Skapande skola?

Läs mer / kontakta oss

Arbetet bakom kulisserna

Här är ett bra reportage, som handlar om hur en av "våra" vinnande klasser i InnoCarnival 2020 arbetade. Dom hade en idé om matsvinn på skolan....

Följ arbetet från A till Ö.

Reportaget

Workshopbombning i Skåne

Under hösten kommer vi att erbjuda flera workshops inom varierande konstformer i regionen! Så håll utkik i september, för då kommer det finnas möjligheter att boka in ett besök från Drömmarnas hus till din/era klasser!
Vi startar våra bokningsbara workshops v 39.

SAVE THE DATE: 15 OKTOBER. DÅ FIRAR VI VÅRT 30-ÅRS JUBILEUM.

facebook youtube instagram
Drömmarnas Hus

Frölichs väg 4, 213 68 Malmö, Malmö
Sweden 21236 Sweden

040-211 211
info@drommarnashus.se

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen