Paverpol Nieuwsbrief | augustus 2020 Bekijk de nieuwsbrief in je browser

‘Paverpol heeft toekomst’

Paverpol bestaat dit jaar 25 jaar. In 1995 startten Jan en Jossy de Roode de verkoop van Paverpol, nadat Jossy eerst een jaar geëxperimenteerd had met deze unieke textielverharder. Dat nu wereldwijd met dit product gewerkt wordt, had ze niet durven dromen. “Ik wist dat het product in deze vorm niet bestond, maar dat het zo ‘uit de hand zou lopen’, had ik niet verwacht”, vertelt ze lachend.

Het succes van Paverpol begon in Nederland. Jan en Jossy kregen bijna het halve land aan het ‘Paverpollen’. Jossy legt het succes uit: “Paverpol is een heel toegankelijk product. Dat was het ook toen al. Zonder heel veel moeite of creatief talent kun je toch al snel iets heel moois maken.” Na het succes in eigen land bezochten Jan en Jossy in Dallas (USA) de grootste hobbybeurs. Daar liep de hele wereld rond en zo verspreidde het product zich langzaam in alle windrichtingen. “We hebben in de afgelopen 25 jaar ruim 35 landen bezocht. Natuurlijk was dat voor ons een leerproces, want de smaken en voorkeuren verschillende per land.”

Uitgebreid assortiment
Om het succes vast te houden, zetten Jan en Jossy nadrukkelijk in op de introductie van nieuwe producten zoals de Pavercolors, Paverplast en Stockinette. “In de beginjaren introduceerden we vaak twee nieuwe producten per jaar. Zo bleef de interesse in Paverpol levend. Inmiddels is dat minder nodig. Paverpol is een gevestigde naam. Het heeft een stabiele marktpositie en iedereen in de hobbybranche kent dit kwaliteitsproduct.”

Wereldwijde creativiteit en vriendschappen
Terugkijkend zijn Jan en Jossy bijzonder trots op wat Paverpol hen heeft gebracht. Naast een eindeloze hoeveelheid creativiteit, zijn dit wereldwijd talloze vriendschappen. “We kunnen ons een leven zonder Paverpol niet voorstellen. Nog steeds zijn we er bijna dagelijks mee bezig. Het mooie is dat ik ook nog steeds nieuwe ideeën krijg. Dat is echt verbazingwekkend; Paverpol biedt echt eindeloos veel mogelijkheden.”

Toekomst
Jossy vertrouwt erop dat Paverpol een zorgeloze toekomst tegemoet gaat. Zij is blij met de nieuwe eigenaren en de energie die zij in het bedrijf steken. “Ik ontmoet tijdens onze workshops mensen van alle leeftijden. Er staat telkens weer een nieuwe generatie op, die het leuk vindt om zich creatief te ontplooien. Ik vertrouw erop dat Paverpol daarin een belangrijke rol blijft spelen. Daarvoor is het product nu eenmaal leuk en uitdagend genoeg.”

MAAK & WIN FACEBOOK ACTIE
We hebben een winnaar!

Met onze Facebook-actie Bikinitijd daagden we je creativiteit uit. Dank aan alle deelnemers. Super leuk dat jullie de moeite namen om een kunstwerk te posten op onze Facebook-pagina’s. Alle werken bij elkaar laten eens te meer zien hoe veelzijdig Paverpol is.

Natuurlijk kan er maar één de winnaar zijn van de verloting onder alle inzenders. Dit is Irma Westerdijk. Van harte gefeliciteerd met je prijs: een Paverpol tegoedbon van 25 euro.

Akoestische wandpanelen met Paverpol

Marene Schram van Atelier Marsdijk in Nederland maakte voor een afstudeerproject aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht (HKU) deze mooie akoestische wandpanelen. Ze maakte deze panelen met het pluis uit wasdrogers én Paverpol!

Inderdaad, Marene gebruikte de afvalstroom uit wasserettes, namelijk droger-pluis. Alleen al in Nederland ontstaat per jaar circa 1 miljoen kilo van dit materiaal! Zij vond het zonde om daar niets mee te doen. Daarom bedacht ze een manier om de honderden verschillende vezels uit het pluis aan elkaar te plakken, maar wel met de juiste stijfheid en flexibiliteit om als akoestisch wandpaneel te kunnen dienen. De vezels worden aan elkaar gebonden met een mengsel van onder andere materialen van Paverpol International. De techniek die zij toepast bestaat uit vilten en persen. De mallen waarin het mengsel wordt geperst, zijn gemaakt van (afval)kunststof uit de drogisterij branche. Eenmaal uit de mal droogt het paneel op aan de lucht.

We danken Marene voor het delen van haar werk. Veel succes in de toekomst!

Bekijk meer werk van Marene

Gezien op Facebook

Geweldige sieraden gemaakt door Ildikó Kovács met textiel en Paverpol!

Nog meer toffe Paverpol creaties ontdekken? Volg ons dan op Facebook!

Volg ons
Paverpol webshop ideeën
Om te Paverpollen

Maar ook leuk in de keuken natuurlijk

€ 6,50
SHOP NU
Zilveren jubileum

Shop nu Silver verf met 25% korting

€ 2,92 3,90
SHOP NU
Beach time

Bouw je eigen zand sculptuur

€ 10,15
SHOP NU

Baarn
Atel J begint in september weer met haar (Paverpol)workshops en Vrij Atel J. Kijk op de website voor de mogelijkheden en nieuwe activiteiten. In verband met Covid-19 zijn er kuch-schermen geplaatst in het atelier en de groepen bestaan uit maximaal 4 personen zodat de 1,5 meter kan worden nageleefd.

Burgh-Haamstede 
Jossy de Roode is in Studio Josefine Art weer begonnen met de workshops en de Paverpol Trainingsdagen. Dit gebeurt kleinschalig. Dat houdt in: maximaal 2 personen. Verder zijn enige corona-maatregelen ingevoerd. Zo is er een plexiglasplaat, zijn er vinyl handschoenen en mondkapjes en word je verzocht zelf je lunch mee te brengen. Mail Jossy je voorkeurs-dag en de workshop van je keuze: info@josefine-art.com. Reserveer altijd met 2 personen; kom dus samen met je moeder, dochter, zus, partner, vriendin of collega, voor een leuke dag. 

Op maandag 21 september kun je bij een workshop aansluiten. Bij de tuinreigerworkshop is dan nog plek voor 1 persoon.

Kijk even op de website van Studio Josefine Art voor de mogelijkheden.

Deurne (NL)
Bij maakeenswatmoois starten de workshops weer op vrijdag 21 augustus om 9.30 uur. Verder staan er nog workshops gepland op woensdag 26 augustus om 18.30 uur, vrijdag 28 augustus om 9.30 uur en woensdag 4 september om 18.30 uur. De workshops zijn voor maximaal 4 personen en worden gegeven met 1½meter afstand. Bij de workshops kun je oa. de leuke bloemen maken, die zijn 160 cm hoog. Een leuke decoratie voor in de tuin.

Voor meer informatie: www.maakeenswatmoois.nl

Dordrecht
Sylvia vd Kamp start haar workshops weer op. Je bent welkom op zaterdag 5 september, 17 oktober (nog 1 plekje vrij) en zaterdag 7 november (nog 3 plekjes). Verder kun je je met groepen van maximaal vier personen aanmelden voor een datum naar keuze. 

Kijk voor meer informatie op de website van Sylvia.

Noordwijk - Afrit24
Vanaf september gaan we weer starten met de open workshops! Ons atelier is 90 m2 dus genoeg ruimte om op 1,5 meter afstand een leuke workshop te volgen.

Tijdens de workshop voor een hele dag maak je een groot beeld van Paverpol in combinatie met textiel, Artstone en/of Paversand. Tijdens de avond workshop kun je ook een kleiner beeld maken van ongeveer 25 cm. Het is ook mogelijk de leuke Beach House vissen te maken. Tijdens de dag workshop maak je er 3, tijdens de avond workshop maak je 1 kleine en 1 grote vis. De open workshops zijn gepland op:

  • Vr 18 sept: 9.30 – 16.00 u € 65,-- incl. lunch – Groot Beeld
  • Zat 19 sept: 9.30 – 16.00 u € 65,-- incl lunch – Groot Beeld
  • Di 29 sept: 19.00 – 22.30 u € 39,50 - Klein Kunstwerk

Bij Afrit24 kun je ook vanaf 4 personen en maximaal 12 personen een privé workshop boeken. Heb je een gezellige vriendinnen dag, familieweekend of zoek je een uitje met collega’s of de personeelsvereniging? In ons gezellige atelier wordt het altijd een succes. Inschrijven en verder informatie kan via de website www.afrit24.nl maar je kunt voor informatie ook altijd contact opnemen met Séline 06-12970112 of info@afrit24.nl

Waardeer jij ons met een review?

Wij waarderen jouw mening. Daarom zijn wij superblij als je ons een review (recensie) wil geven in Google!

Review geven
Paverpol International

Ambachtsweg 21
4421 SK KAPELLE
Nederland

service@paverpol.com
www.paverpol.com

facebook

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief, of omdat je iets bij ons hebt besteld.

Afmelden