Turun NMKY - YMCA Turku

Empowering young people Since 1893

Uutiskirje 6/2022

  

Tämä uutiskirje sisältää:

  • Maahanmuuttajapalvelu päivystää Artukaisten AKK:lla
  • Turun Musiikinystävien orkesteri liittyi Namikan riveihin
  • Ekaluokkalainen mukaan meripartioon?
  • APTU sekä avustaa että järjestää toimintaa
  • Aino-kuoron koelaulut

Maahanmuuttajapalvelut päivystää Artukaisten AKK:lla

Maahanmuuttajapalveluiden loppukesä ja alkava syksy on alkanut hyvin. Asiakkaitamme on paljon liikkeellä. On ollut mukava huomata, että Maahanmuuttajapalveluiden asiakkaat ovat aktiivisesti yhteydessä ja toimintamme laajasti tunnettua.

Monikulttuurinen palveluohjaus on hyvä tapa auttaa. Meiltä kysytään apua moniin erilaisiin asioihin. Asiakas saa meiltä aikaa, luottamuksellista keskusteluapua ja rinnalla kulkemista vaikeiden asioiden hoitamisessa ja käsittelyssä. Tavoite on se, että asiakas tulee kuulluksi ja ymmärtää hyvin mistä on kyse. Asioiden auki puhuminen on tärkeää.

Yksi olennainen osa on aina ollut päivystäminen oppilaitoksilla. Viimeisten kahden vuoden aikana päivystyksiä ei ole ollut. Aloitamme Artukaisissa Turun AKK:n uudessa hienossa toimitilassa säännöllisen päivystyksen kahden viikon välein. Seuraavan kerran olemme siellä 31.8. klo 10.00 – 14.00

Meidät löytää B-talosta aulan ensimmäisestä pienestä neuvotteluhuoneesta. Ajan toimistolle meille saa nopeasti, soittamalla tai laittamalla viestiä joko Katylle tai Markulle.

Turun musiikinystävien orkesteri liittyi Namikan riveihin

Turun musiikinystävien orkesteri on harrastajaorkesteri, joka on toiminut aktiivisesti yli 35 vuotta. Sen tarkoituksena on edistää musiikkiharrastuksen jatkumista myös aikuisiällä.

Orkesteri siirtyi Turun NMKYn riveihin 1.8. alkaen ja harjoittelee juhlasalissa keskiviikkoisin klo 19:15-20:45. Mukaan pääsee ilman koesoittoja ja vaikka kesken kauden. Orkesteri edellyttää vain nuotinlukutaitoa ja 18-vuoden ikää. Kapellimestarina toimii Antti Haapalainen. Nyt siis puhaltamaan pölyt soittimen päältä ja mukaan rentoon, mukavaan porukkaan, jossa tärkeintä on soittamisen ilo!

Lisätietoja saat orkesterin puheenjohtajalta, sirpa.koski1@gmail.com

Syksyn toimintakausi alkaa ja lippukunnassa käynnistyy uusi sudenpenturyhmä, johon ovat tervetulleita mukaan kaikki meripartiosta kiinnostuneet ekaluokkalaiset.

Meripartiossa seikkailut koetaan merellä sekä maalla. Viikkokokouksissa sudenpennut pääsevät toimimaan yhdessä, tutustumaan iltanuotion saloihin sekä meren kuohuihin. Taitoja pääsee hyödyntämään retkillä, tapahtumissa ja purjehduksilla.

Lisätietoja löytyy nettisivuilta www.aurantahtipojat.fi tai ole yhteydessä sudenpentuosaston johtajaan, Jukka Käyhköön (jukka.kayhko@utu.fi tai 040 522 5212).


Ps. Myös muissa ryhmissä on tilaa ja onneksi partion voi aloittaa minkä ikäisenä vain!

APTUssa pääsee sekä avustamaan että toimimaan

APTU eli Auran Tähti Poikien Tuki ry on Meripartiolippukunta Auran Tähti Poikien tukiyhdistys, joka auttaa lippukuntaa mm. käytännön järjestelyissä ja toiminnassa (tilaisuuksien kahvitukset, muonitukset ym) sekä mahdollisuuksien mukaan taloudellisesti Merisuteen llittyvissä kuluissa. Haluamme siten mahdollistaa partiolaisten ja ohjaajien keskittymisen partiotoiminnan ydintehtäviin.

Lisäksi järjestämme omaa virkistystoimintaa, kuten saunailtoja ja retkipäiviä, joihin kutsutaan usein mukaan ATP-partiolaisen koko perhe. Tavoitteenamme on, että partiosta muodostuisi koko perheen yhteinen harrastus. Seuraava yhteinen tapahtuma on lokakuun retkipäivä Kuhankuonolle.

Tervetuloa mukaan, pienten ja isompien partiolaisten vanhemmat ja tukihenkilöt! 

Informaatiota tapahtumista saa ilmoittautumalla puheenjohtajalle sähköpostitse osoitteeseen: tupu.manner@pp.inet.fi

  Lisätietoa kuorosta osoitteessa http://ainokuoro.fi/

Pssst.. Haluat varmasti seurata vilkasta toimintaamme ja kommelluksia myös kuvina. Instagramista meidät löytää nimellä ymcaturku

Turun NMKY - YMCA Turku

Sirkkalankatu 27
20700 Turku
www.ymcaturku.fi

Saat tämän viestin koska osoitteesi on Turun NMKY:n jäsen- tai yhteistyörekisterissä

Peruuta tilaus

MailerLite