Het laatste nieuws van Mr. - 19 februari 2019

JURIDISCHE SCRIPTIEPRIJZEN: WAT HEBBEN WE ERAAN?

Het barst van de juridische scriptieprijzen in Nederland − er zijn er zo’n 35. Onlangs zag er weer eentje het levenslicht: de Piet Hein Donner prijs voor scripties over de rechtstaat. Waarom stellen organisaties zo’n prijs eigenlijk in, en wat heb je eraan als je er een wint?

Lees meer

KEI-PROJECT DAT WÉL GOED LOOPT: DIGITALISERING BEWINDSZAKEN

Het afgelopen jaar zijn ruim 70.000 bewindszaken gedigitaliseerd door de Rechtspraak. Dat is bijna de helft van alle bewindszaken die in 2018 door professionele bewindvoerders werden behandeld.

Lees meer

MICHIEL SCHELTEMA OVER HET BIJ DE TIJD HOUDEN VAN DE AWB

Mr. van de week is oud-staatssecretaris van Justitie en emeritus hoogleraar bestuursrecht Michiel Scheltema. Hij stond als regeringscommissaris voor het bestuursrecht aan de wieg van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van deze wet op 8 februari, werd Scheltema na 35 jaar door minister Dekker eervol ontslag verleend uit deze functie.

Lees meer

DE TOEZICHTHOUDER START EEN ONDERZOEK BIJ UW CLIËNT. WEET U WAT IS TOEGESTAAN?

Ingezonden Mededeling
In de CPO-cursus 'De toelaatbaarheid van nieuwe toezichtmethoden en de uitsluiting van bewijs' geven experts mr. Bas Braeken en prof. mr. Oswald Jansen u in één middag alle essentiële informatie.

Meld u nu aan

EERSTE ZITTING NCC ‘GING SOEPEL, ALSOF WE HET ALTIJD AL ZO DEDEN’

De eerste zitting van de Netherlands Commercial Court is op maandag soepel verlopen. Dat laat woordvoerder Marjemme van Poelgeest na afloop weten.

Lees meer

CHAMBERS: NEDERLAND BELANGRIJK VOOR INTERNATIONALE ZAKEN

De Global Guide 2019 van Chambers and Partners noemt Nederland een ‘zeer belangrijke jurisdictie’ voor internationale zaken.

Lees meer

‘BEDRIJFSJURISTEN MOETEN LEGAL TECH AS A SKILL AANLEREN’

Hoogleraar en legal counsel Erik Vermeulen betoogde tijdens een lezing bij Van Benthem & Keulen dat het belangrijk is dat bedrijfsjuristen ‘legal tech as a skill’ aanleren, zodat ze ondersteuning kunnen bieden bij het vaststellen van de juridische kaders in de wereld van code.

Lees meer

FACILY LAW ZOEKT FRANCHISENEMERS

Van onze kennispartner facily LAW
Werk jij als zelfstandige? Loop jij ook tegen het feit aan dat je ondernemer wilt zijn, maar dat je alleen bent en niet binnen een team werkt? Dat je je klanten moet doorverwijzen naar een ander kantoor, bijvoorbeeld bij drukte of bij het gemis aan expertise op een specifiek gebied? Mis je teamoverleg en een professionele back-office?

Lees meer

RECHTERS MAKEN PLANNEN VOOR BETERE HULP AAN SCHULDENAREN

Een schuldenrechter, een schuldenfunctionaris en betere voorlichting: het zijn een paar van de ideeën die de Rechtspraak oppert om de problemen van schuldenaren aan te pakken.

Lees meer

DE NIEUWE MR. IS UIT!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Lees meer

EMILLE BUZIAU (FLORENT) OVER SPEURNEUZEN EN JONGE COMMISSARISSEN

Overstap van de week is Emille Buziau. Buziau is per 1 februari overgestapt van Houthoff naar Florent. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van corporate en commercial litigation. Daarnaast adviseert hij over corporate governance en verricht hij interne onderzoeken naar mogelijke misstanden op dat gebied.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Procesvertegenwoordiger beroepsprocedures

Als procesvertegenwoordiger behandel je beroepschriften van alle inkomensafhankelijke regelingen. Je schrijft verweerschriften en vertegenwoordigt onze organisatie bij de rechtbank. Het bericht Procesvertegenwoordiger beroepsprocedures verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch Adviseur Handhaving

Heb jij relevante werkervaring, een afgeronde juridische opleiding op minimaal hbo -niveau en ben je stressbestendig? Solliciteer dan nu! Het bericht Juridisch Adviseur Handhaving verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Jurist (Directie Juridische Zaken)

Ben jij een ervaren jurist die graag werkt aan grote, complexe mededinging- of reguleringszaken? Het bericht Jurist (Directie Juridische Zaken) verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

VGB: onvoldoende gegevens

SNELRECHT

Premature faillissementsaangifte kan leiden tot bestuurdersaansprakelijkheid

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.