Jesensko vreme, jesenski zabojčki Pogled v brskalniku
Zabojčkove sveže novice

Če na tak dan vsaj enkrat pogledaš skozi okno, ne moreš kaj, da bi se ne obregnil ob vreme.
Čeprav, to povedo številni viri (verjetno najbolj slaven Mark Twain ali njegov manj slaven sosed), vse to nima pravega smisla.  Te pa nekoliko osreči.
No, po tem obregu smo samozadovoljni in lahko povemo vse, kar vemo o zabojčkih, ki jih bomo pripravljali v tem tednu (če jih boste vi naročili, drugače pa ne).

Zabojčkarji + kmetje načrtujemo ...

Tako gre: s kmeti načrtujemo pridelavo, že globoko pozimi za novo
sezono. 1500 sadik zelja, 320 stebelne zelene, 130 ton kromprija, take reči (kakšnih 50 pridelkov), da bi imeli raznovrstno ponudbo skozi vse leto, da bi kmetom ne ostajalo na njivah in da bi se vi ne prenajedali kakšnega izmed njih.
Potem kmetje to in še kaj posadijo in posejejo in potem, in potem raste kot načrtovano. Ali pa ne. Ali raste kot še nikoli prej. Vse to je neverjetno nepredvidljivo (tudi če bi lahko dobro napovedali vreme). 
In tako nam v tednu 41 za naslednji teden (to je ta teden za prihodnjega, da ne boste preverjali) pove Bogdan, Brhanov:

Kitajsko zelje, za vas in za astronavte

"Kitajskega zelja je zdaj dosti, veseli bomo, če ga daste v zabojčke."
In seveda, dali ga bomo! Tako je uporaben (in tudi trpežen), da ga gojijo tudi astronavti na vesoljski postaji. (Astronavti imajo drugo sorto zelja kot Brhanovi, a to ne moti marketinškega oddelka).
Porabite ga lahko surovega, praženega, kuhanega, pečenega - in kljub vsemu ostane okusen. Če pa ga spravite v vrečko in pozabite nanj v hladilniku in kleti, vam bo to oprostil. Zelje za vse čase, Kitajci to vedo že več kot 600 let.

Še nekaj poletnih reči

V tem poglavju se že nekaj tednov oziramo v poletje, in štejemo pridelke, ki so preživeli vse doslej. 
Izgubili smo rdeče poletne pridelke, še vedno pa so vseh drugih barv. 

Čas radičev in buč in gomoljev in pora in čebul

V tem hladu že prijajo juhe in tople solate. Radiči in endivije, ki jih popestrimo in pogrejemo in razgrenimo s toplim krompirjem, kašami in vsem tem; za juhe pa imamo že toliko gomoljev in glavnate zelenjave, da bi ne šla vsa v ta okvirček.

Kalčki spet v ponudbi, naročanje do nedelje opolnoči

Da nam Temnikove lahko pravočasno pripeljejo kalčke, moramo zbrati vsa naročila do nedelje opolnoči (torej še približno 14 ur za naročilo kalčkov). 

Čestitke in samočestitke

Naj za trenutek odložijo delo vsi tisti, ki že mnoga leta naročajo zabojček (pa tudi tisti, ki ste ravno prvega). Ta čestitka je za vas!
Za vas smo v pretekli 11 letih pripravili približno 130000 zabojčkov, v njih zložili takole na okoli 650 ton izključno ekoloških pridelkov, od tega več kot dve tretjini domačih. Čestitamo vam, ker ste vse to naročili!

Si pa tudi samočestitamo, ker smo samozadovoljni, ker ste mnogi zadovoljni z našim delo. Jutri bo 11 let, odkar smo ustanovili podjetje za zabojčkanje in še vedno je živo!

Za trenutek smo odložili delo, jutri je pa nov teden!

Veseli bomo vašega naročila, da vam in nam polepša teden.

vaši nedeljsko dežgledajoči zabojčkarji


Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava