Het laatste nieuws van Mr. - 6 november 2018

STEFAN SAGEL: ‘HERZIENING WWZ IS GEEN PUNTJE OP DE I, MAAR SYSTEEMBREUK’

“Het arbeidsrecht is niet zwart-wit, het vereist maatwerk. Daardoor werkt de Wet werk en zekerheid, die hard and fast rules voor iedereen geeft, niet goed.” Stefan Sagel, hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden en advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, is kritisch over de wet die het ontslagrecht hervormde, zo blijkt uit een interview in het nieuwe nummer van Mr. De herzieningsplannen die het kabinet heeft aangekondigd leiden volgens hem tot een systeembreuk.

Lees meer

NOMINATIES VOOR ONAFHANKELIJKE JURIST GEOPEND

De jaarlijkse strijd om de titel ‘Beste zelfstandige jurist in de Nederlandse grootzakelijke markt’ gaat vandaag van start. Tot 30 november kunnen vakgenoten en cliënten hun favoriete onafhankelijke advocaat en jurist nomineren voor de Dutch Independent Legal Award (DILA), die wordt georganiseerd door het Netwerk van Ondernemende Juristen en Lawyerlinq.

Lees meer

THOM DE GRAAF OVER DE RAAD VAN STATE

Mr. van de week is Thom de Graaf. Op 1 november begon hij als vicevoorzitter van de Raad van State.

Lees meer

SEMINAR ‘DE JURIDISCHE IMPLICATIES VAN BLOCKCHAIN’

Ingezonden Mededeling
Wat weet u van blockchain en smart contracts? Verdiep u op 20 november met experts van o.a. de Dutch Blockchain Coalition, CMS, Kennedy Van der Laan, Loyens & Loeff en NautaDutilh in belangrijke juridische vraagstukken omtrent blockchain. Actualiseer uw kennis en vergroot uw invloed. Incl. 6 PO-punten.

Bekijk het programma

ADVOCATEN: VERGOEDING VERHOORBIJSTAND TE LAAG

Advocaten zijn ontevreden over de vergoeding die ze krijgen voor het bijstaan van een verdachte tijdens een politieverhoor in de piketfase. Minister Dekker (Rechtsbescherming) ziet echter geen aanleiding die vergoeding aan te passen. Dat blijkt uit een brief die hij op 1 november naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Lees meer

‘VERVANGING VAN DE RECHTER NIET WENSELIJK’

De rechter wordt steeds vaker vervangen door andere instanties en dat brengt verschillende risico’s mee, waarschuwt Marijke Malsch, onderzoeker van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR).

Lees meer

VIND SNEL UW WEG IN HET JURIDISCHE JARGON MET HET GROOT JURIDISCH WOORDENBOEK.

Ingezonden Mededeling
Het Groot Juridisch Woordenboek Online is een uitgebreid en modern vakwoorden boek. Dankzij een intelligente zoekmachine vindt u gemakkelijk de gezochte term. De website biedt de mogelijkheid om zowel Nederlandse als Engelse juridische termen te gebruiken als zoekopdracht. Bovendien is het ook mogelijk om op het betreffende wetsartikel of ECLI te zoeken.

Lees meer

‘VERBODEN PRIJSAFSPRAKEN IN LETSELSCHADEZAKEN’

De Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) heeft een klacht ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) over prijsafspraken – over de vergoeding van de buitengerechtelijke kosten in letselschadezaken – die zouden zijn gemaakt tussen verzekeraars enerzijds en juridische adviesbureaus en rechtsbijstandsverzekeraars anderzijds. Die moeten worden verboden, aldus de ASP

Lees meer

NOTARISSEN SPREKEN MET ARTSEN OVER TESTAMENTEN

Notarissen moeten cliënten wijzen op de noodzaak wilsverklaringen ook te bespreken met de behandelend arts. Dat bleek uit bijeenkomsten over de rol van de arts en notaris bij de totstandkoming van wilsverklaringen. De laatste van deze acht sessies was 31 oktober in Bergen op Zoom.

Lees meer

EEN JAAR LANG ONBEPERKT CURSUSSEN EN WEBINARS VOLGEN VOOR € 1.395,-.

Ingezonden Mededeling
Wilt u altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen? Met het Altijd scherp abonnement van het CPO kiest u een jaar lang onbeperkt uit een uitgebreid cursusaanbod. U kunt cursussen op locatie combineren met webinars. Zo blijft u altijd scherp.

Direct aanmelden

VAN BENTHEM & KEULEN WINT ICT-PRIJS VOOR LITIGATION VALUATOR

Van Benthem & Keulen heeft voor de tweede keer een Computable Award gewonnen voor het beste ICT-project van het jaar in het MKB. Het kantoor kreeg de prijs voor de Litigation Valuator. In 2016 won Van Benthem & Keulen de prijs voor de VBK-app.

Lees meer

XIAN KONG (AKD) OVER CHINA

Overstap van de week is Xian Kong. Kong is als senior associate AKD komen versterken. Kong is afkomstig van VIVAT. Hiervoor werkte zij ruim negen jaar bij Loyens & Loeff. Zij was in 2010 de eerste Chinees (geboren en getogen) die beëdigd is als advocaat in Nederland.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Financial Analyst

Department 4.2.1.3 (Management Reporting) is looking for a financial analyst to join its current team of five. Het bericht Financial Analyst verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Jurist Sociaal Zekerheidsrecht

Als inhoudelijk specialist weet je wat er speelt binnen jouw rechtsgebied. Je gaat ervoor om altijd het maximale resultaat voor jouw klant te behalen. Herken jij jezelf hierin? Solliciteer dan op deze uitdagende vacature Het bericht Jurist Sociaal Zekerheidsrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Hoofd Bestuurlijke en Juridische Zaken Vrije Universiteit Amsterdam

Juridisch-inhoudelijk, strategisch adviserend, coördinerend en richting gevend. Centrale, leidinggevende regierol. Gericht op integraliteit, samenwerking en resultaat. Het bericht Hoofd Bestuurlijke en Juridische Zaken Vrije Universiteit Amsterdam verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

De vrije markt van ideeën: Een geval van marktfalen?

(G)een talent voor ruziemaken

Dik: de feiten

Maar ik kan veel beter zwijgen

Podium

Naast ‘de leugen’ regeert nu ook ‘de onbedachtzaamheid’.

De dagvaarding

SNELRECHT

Nietige opzegging

Opzij opzij opzij, want wij zijn haast te laat

SNS-enquête te beperkt van opzet

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.