Het laatste nieuws van Mr. - 25 september 2018

‘ADVOCATEN GAAN STEEDS MEER PRO BONO WERKEN’

Nederlandse advocaten doen relatief weinig pro bono zaken. Dat gaat in de toekomst veranderen, voorspelt pro bono manager Lamin Khadar van Dentons Boekel. Twee pro bono platforms die nu twee jaar draaien, zien al dat de interesse voor dit werk toeneemt.

Lees meer

RAAD VOOR RECHTSBIJSTAND PUBLICEERT ‘NULMETING’

Advocaten en mediators zijn redelijk tevreden over de kwaliteit van het Juridisch Loket: ze geven gemiddeld een 6,4. Loketklanten beoordelen de dienstverlening van het Juridisch Loket met een 7,8 en de deskundigheid met een 7,9. Ook zijn ze goed te spreken over de kwaliteit van toevoegingsadvocaten.

Lees meer

JEROEN PLINK OVER JURIDISCH ONDERNEMERSCHAP

Jeroen Plink is aangesteld als CEO van het nieuwe Clifford Chance Applied Solutions, dat zich richt op de ontwikkeling (juridische) digitale producten voor het gelijknamige advocatenkantoor. Twintig jaar geleden begon Plink als advocaat bij Clifford Chance, maar vestigde zich daarna internationaal als ondernemer en ontwikkelaar van legal-tech.

Lees meer

OPLEIDINGEN HOEVEN NIET MEER DAN € 50,- PER PUNT TE KOSTEN MET DE PO DEAL ALL INCLUSIVE!

Ingezonden Mededeling
Met de PO Deal behaalt u de verplichte opleidingspunten van 2 kalenderjaren binnen 12 maanden en betaalt u nooit teveel voor uw cursus. Lees de klantverhalen op onze website: “Het ideale is dat we met de PO Deal precies weten waar we aan toe zijn en ad hoc kunnen besluiten om een cursus te volgen.” Coen van Veen, Huesmann Advocaten

Lees meer

‘FISCUS EN RECHTBANKEN SCHIETEN TEKORT BIJ TOEPASSEN ERFRECHT’

De belastingdienst en griffies van de rechtbanken laten steken vallen bij de toepassing van het erfrecht in Nederland. De belastingdienst laat jaarlijks tenminste 100 miljoen euro liggen, terwijl de griffies van rechtbanken burgers onnodig in de gevarenzone brengen. Dat schrijft de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN).

Lees meer

SANDER DEKKER: AANTAL GESTOPTE SOCIAAL ADVOCATEN NIET VERONTRUSTEND

De afgelopen jaren zijn 343 sociaal advocaten gestopt. De hoge werkdruk en de lage vergoeding zouden hieraan ten grondslag liggen. In antwoord op Kamervragen noemt minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) de cijfers “niet verontrustend.”

Lees meer

HET NATIONALE PRIVACYCONGRES 2018

Ingezonden Mededeling
Ook in 2018 zal de Universiteit Leiden de 9e editie (sinds 2010) van het Nationale Privacycongres organiseren. Privacyrecht specialisten Prof. dr.mr. G-J. (Gerrit-Jan) Zwenne, Prof. mr.dr. P. (Peter) Blok, Mr. Q. (Quinten) Kroes, Mw. Mr. (Hester) de Vries en Mr. H. (Herke) Kranenborg zullen allen een bijdrage verzorgen! Vrijdag 23 november 2018, locatie: Mövenpick Hotel te Amsterdam (5 PO NOvA); 15% korting voor leden NVvIR, VPR!

Lees meer

WVO ADVOCATEN ZET BURGER OP STOEL VAN RECHTER

Onder de naam WVO Tribunaal laat het Gelderse kantoor WVO Advocaten burgers meebeslissen over rechtszaken. Om de twee weken wordt een (reeds afgeronde) rechtszaak behandeld. Via de kantoorsite kan iedereen dan vonnis wijzen.

Lees meer

AANSTOOTGEVEND SCHILDERIJ WEGGEHAALD UIT HAL RECHTBANK ALMELO

De rechtbank Overijssel heeft besloten het schilderij ‘Regelrecht’ van kunstenaars Jan en Joep Gierveld te verhuizen uit de hal van het publieke gedeelte van het gerechtsgebouw Almelo. Klachten van bezoekers over het schilderij, waarop een vrouw met een ontblote borst te zien is, is de reden.

Lees meer

“AFGELOPEN JAAR WELGETELD NUL EXTRA TOPVROUWEN”. TIJD VOOR DE GENERAL COUNSEL?

Ingezonden Mededeling
Gender diversity bij Nederlandse beursfondsen is de afgelopen 12 maanden niet verbeterd. Tijd om de topjuriste te benoemen of serieus klaar te stomen? Zie mijn blog van juni dit jaar n.a.v. eerder ZumpolleVanderStoel onderzoek (blog now also available in English version). Bijna 40% van de GC’s in ons onderzoek is vrouw. Een prachtige “talentpool” zou ik zeggen! Tim Zumpolle

Lees blog

ANNEMIEKE WESSELS (LOYENS & LOEFF) OVER DE ZELFSTANDIGE VASTGOEDPRAKTIJK

Overstap van de week is Annemieke Wessels. Wessels is de praktijkgroep Vastgoed van Loyens & Loeff komen versterken. Ze heeft ervaring op het gebied van vastgoedprojectontwikkeling en vastgoedtransacties. Hiervoor was ze als partner en notaris verbonden aan De Brauw Blackstone Westbroek.

Lees meer

DE SENIOR LEGAL COUNSEL ACADEMY: VAN JURIDISCH PROFESSIONAL NAAR TRUSTED ADVISOR

Ingezonden Mededeling
Bent u een ervaren bedrijfsjurist en wilt u doorgroeien naar een strategische positie? Bij de Senior Legal Counsel Academy werkt u onder leiding van ervaren general counsel en trainers aan uw vermogen om u als volwaardig gesprekspartner van bestuur en hoger management te positioneren. Zo verhoogt u uw impact binnen de organisatie.

De Senior Legal Counsel Academy is een initiatief van NGB, CPO en Dialogue.

HANS BEERLAGE (CLIFFORD CHANCE) OVER SUCCESVOLLE BEURSGANG ADYEN

Het Amsterdamse fintechbedrijf Adyen kreeg deze zomer een notering aan Beursplein 5 gekregen en kijkt terug op een zeer succesvol debuut. De koers van het bedrijf, dat via een softwareplatform betalingen regelt voor grote bedrijven als Facebook, eBay, Uber en Netflix, schoot direct na de introductie omhoog en verdubbelde bijna in waarde.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Bedrijfsjurist Inkoop

Transdev Nederland zoekt een juridische duizendpoot! Lees snel verder! Het bericht Bedrijfsjurist Inkoop verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Aankomend officier van justitie

Ben jij een ervaren strafrechtjurist, en wil jij de samenleving laten merken dat daders worden opgespoord en gecorrigeerd? En dat er recht wordt gedaan aan de positie van slachtoffers en nabestaanden? Bouw dan als aankomend officier van justitie – de spannendste baan die er is - met ons mee aan een veilige en rechtvaardige samenleving. Het bericht Aankomend officier van justitie verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Teammanager Algemeen Juridische Zaken

Vanuit onze missie en klantbeloften, creëer en versterk jij als ervaren teammanager bij Achmea Rechtsbijstand een cultuur waarin medewerkers de klant centraal stellen, waarin samenwerken met en leren van collega’s vanzelfsprekend is en teamleden elkaar onderling durven aan te spreken. Het bericht Teammanager Algemeen Juridische Zaken verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

De coachtip van de maand: Energy vampires (1)

SNELRECHT

Nieuwe risicofactor bij financiële planning: de onbetrouwbare overheid

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.