Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier en bekijk 'm in je browser
Nieuwsbrief
De woonkamer, deze maand alles wat je moet weten voor een schone woonkamer

Lieve nieuwsbrieflezer, hierbij mijn nieuwe nieuwsbrief van september. Vorige maand wilde ik het nieuws delen over een nieuw seizoen Koffietijd. Deze maand alles over de woonkamer. Het is een veel gebruikte ruimte: huisdieren, stofzuigen, afstoffen, er gebeurt van alles in onze woonkamers. Dus wat handige tips zijn denk ik nooit weg!

Veel leesplezier toegewenst,
Mijn Super Sop YouTube tip voor de woonkamer
Vlekken uit je tapijt halen doe ik zo!

Iedere woensdag deel ik een handige Super Soptip op mijn YouTube kanaal. En deze maand laat ik zien hoe ik mijn tapijt mooi schoon en fris houd. Vooral bij vlekken is het handig om te weten hoe je deze het beste aanpakt en wat je vooral niet moet doen.

Bekijk mijn Super Soptip
Mijn exclusieve woonkamertips voor jou!
Meer tips

De woonkamer, er wordt geleefd, gefeest, gegeten, gedronken, tv gekeken, noem maar op. Als er één plek is in huis die je graag schoon en opgeruimd wil hebben, dan is het de woonkamer wel. Een beetje rommel mag natuurlijk altijd, we leven per slot van rekening niet in een showroom. Maar met deze tips blijft het zeker heel erg leefbaar!

Stofzuigen

Goed stofzuigen betekent dat je, als je huisdieren en/of een jong gezin hebt, eens in de twee weken banken, stoelen en tafels verplaatst. Kortom, alles wat op plekken staat waar je ander met de stofzuiger niet bij kunt. Om het klusje leuk te maken strooi je van tevoren overal wat waspoeder op de grond. Tijdens het stofzuigen is het een sport om al het poederop te zuigen en het ruikt ook nog eens heerlijk fris. Weg met die stinkende stofzuiger. Verwissel natuurlijk wel tijdig de stofzuigerzak als je die nog hebt. Wist je trouwens dat je bij de drogisterij strips kunt kopen die je laten zien hoeveel ongedierte je opgezogen hebt? Onmisbaar voor mensen met een allergie.

Vitrage schoonmaken

De vitrage kan ook wel weer een opfrissertje gebruiken. Vouw de vitrage op als een laken en leg het pakketje in de wasmachine. Was ze liever stuk voor stuk in plaats van allemaal tegelijkertijd. Voeg een wasballetje toe dat voor een derde gevuld is met wasmidddel en voor twee derde met witte natuurazijn. Ook het vakje waar normaal de wasverzachter in gaat vul je met natuurazijn. Zet het programma op wolwas/koud. Aan het eind van dit programma zal het water niet weggepompt zijn, maar dat is precies de bedoeling. Zet dan zelf 'water afpompen' aan. Na het afpompen laat je de centrifuge tien seconden draaien en daarna zet je de machine uit. Hang de vochtige vitrage meteen weer op en wrijf deze keurig in de plooi, tegen elkaar aan. Na een paar uurtjes kun je de vitrage weer over de hele breedte uithangen. 

Mandjes

Investeer in leuke manden waar je de kranten, haardblokken of andere spullen in legt. Het staat gezellig en vooral opgeruimd. Zo ligt er geen rommel op de vloer en is het gemakkelijker om de kranten en tijdschriften in één handomdraai naar de papierbak te brengen. 

Stoffige planten

Stoffige planten kun je op een erg leuke manier afstoffen: met de binnenkant van een bananenschil. Ja je leest het goed. De plant wordt gevoed en het stof laat zich heel makkelijk wegnemen.

Hou je planten vochtig

Als we het toch over planten hebben. Leg een vochtige spons onder in de pot van een plant. De spons zal voor een goede vochtigheid van de plant zorgen in droge én in natte tijden. 

Leren bankstel schoonmaken

Leren bankstellen maak je als volgt schoon: neem gekookt, afgekoeld water (dan krijg je geen kalkstrepen) en maak daar een zeem vochtig mee. Neem hiermee het leer af, laat het goed drogen en wrijf in met leerwas.

Meest gelezen blogs
Bekijk meer tips

dit waren de meest gelezen tips van de afgelopen maand

Woonkamer
Mijn favoriete schoonmaakmiddelen

Deze schoonmaakmiddelen ontbreken nooit, maar dan ook echt nooit, in mijn kastje. Meer heb je eigenlijk niet nodig!

Lees verder
Woonkamer
Ik ga verhuizen en neem mee...

Verhuizen kan soms knap lastig zijn als je veel spullen hebt (zoals ik!). Maar met deze tips wordt het een stuk makkelijker.

Lees verder
Woonkamer
Je TV wil ook wel wat thee hebben!

Wist je dat thee het ideale schoonmaak-middel is voor je TV scherm, je mobiel of je tablet? Ik maak geen grapjes!

Lees verder
Woonkamer
Wat is de luchtvochtigheid in huis

Vocht in huis doet meer dan je zult denken. Daarom is het heel belangrijk dat je precies weet hoe vochtig het is bij jou.

Lees verder

Volg jij me al op YouTube?

Via mijn YouTube kanaal deel ik wekelijks een nieuwe Super Soptip. Tips, tricks, video's en nieuwtjes. 

Als je me volgt blijf je altijd op de hoogte én kun je natuurlijk ook jouw ervaringen delen met mij en met anderen. 

Klik hier en volg me ook!

facebook instagram youtube website
Schoonmaken met Marja

schoonmaaktips voor een modern huishouden

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hiervoor hebt aangemeld op mijn website. Wil je je uitschrijven? Klik dan hieronder.

Afmelden
MailerLite