Bekijk in browser
Nieuwsbrief september 2020

Beste ,

we hopen dat je een fijne vakantie hebt gehad, of in ieder geval een heerlijke zomer. Het is inmiddels eind september en het aftellen richting het einde van het jaar is begonnen. Maar die laatste maanden hebben we nog veel voor je in petto! We hebben namelijk weer een aantal trainingsdata vastgelegd voor onze 3CX praktijktraining en ook hebben we onze tarievenlijst vernieuwd. Daarnaast werken we aan een artikel over de maatregelen die wij voortdurend nemen om ons platform zo stabiel mogelijk te houden en zijn we terug in de tijd gegaan, om de geschiedenis van telefonie te achterhalen. Zoals altijd wensen we je veel leesplezier!

Nieuwe
tarievenlijst

Per 1 oktober is onze nieuwe tarievenlijst beschikbaar. We hebben onder andere een SIP account voor Microsoft Teams toegevoegd en ook op het gebied van mobiele telefonie zijn er de nodige aanpassingen. Zo introduceren we een relatief kleine databundel van 2GB i.c.m. onbeperkt bellen. Tevens zijn de databundels van 3GB en 10GB verhoogd naar respectievelijk 5GB en 12GB en zijn deze en de meeste andere abonnementen nog scherper geprijsd. Voor meer informatie of de nieuwe tarievenlijst kun je contact opnemen met je Partner Manager.

3CX praktijktraining door KeenSystems

Op 15 oktober, 29 oktober en 19 november organiseren we weer onze 3CX praktijktrainingen. Een “hands-on” training, waarbij je zelf aan de slag gaat met onze Hosted Telefonie oplossing. Na deze de dag kent 3CX geen geheimen meer voor jou. Uiteraard willen we ons aan de strenge richtlijnen van het RIVM houden en daarom worden de trainingen ditmaal niet op ons kantoor in Gemert gegeven maar in het Van der Valk Hotel in Eindhoven, waar de regels beter na te leven zijn. Wil je deelnemen aan een training, neem dan snel contact op met je Partner Manager.

Officieel distributeur van 3CX
VoIP en de geschiedenis van telefonie

Voor velen van ons is telefonie de normaalste zaak van de wereld. Na analoge telefonie en ISDN is VoIP nu de standaard. Wij waren echter benieuwd naar de geschiedenis van telefonie. Hoe is telefonie ontstaan en wanneer kwam bijvoorbeeld VoIP om de hoek kijken? Wat heeft ertoe geleid dat we vandaag de dag werken zoals we doen? Het begon ooit met de telegraaf, waarbij één bericht één kant op gestuurd kon worden. Jaren later volgde de telefoon van Alexander Graham Bell, die werd verbeterd door niemand minder dan Thomas Edison. Edison is welbekend van de gloeilamp waar hij trouwens, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet de uitvinder van was. Lees verder.

Actueler dan ooit: cyberaanvallen

De laatste tijd lees je veel over netwerkstoringen bij bedrijven, vaak als gevolg van cyberaanvallen. Een veelgebruikte methode is een DDoS (Distributed Denial of Service) aanval waarbij heel veel computers verbinding maken met één server met als doel deze onbereikbaar te maken. Hoewel het soms lastig is om je tegen aanvallen te wapenen, kun je wel uitgebreide maatregelen nemen om de impact en gevolgen van dergelijke aanvallen tot een minimum te beperken. Omdat wij het voorkomen van “downtime” voor onze Partners zeer serieus nemen en nooit willen hoeven zeggen ‘hadden we maar’ gaan we hier erg ver in. Binnenkort volgt hierover een uitgebreid artikel op onze website.

KeenSystems

Molenrand 1, Gemert
Nederland

linkedin youtube

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je een Partner bent van KeenSystems of omdat je je hebt aangemeld op onze nieuwsbrief.

Afmelden