Het laatste nieuws van Mr. - 21 januari 2020

ADVOCATEN MOETEN STRATEGISCHER TWITTEREN

Vakkennis, onrecht, zittingen, kattenkunstjes en cliënten: advocaten twitteren over van alles en om diverse redenen. Welke keuzes maken ze daarbij en wat leveren hun tweets op? En wat vinden socialemediadeskundigen van dit advocatengetwitter?

Lees meer

MINISTER DEKKER KOMT MET VOORSTEL MEDIATIONWET

Minister Dekker (Rechtsbescherming) kondigt aan met een nieuw wetsvoorstel te komen om de mediationmarkt te reguleren. Hij wil onder meer een register voor beëdigde mediators invoeren. Met zijn nieuwe plannen wil hij bevorderen dat “geschillen op een zo bestendig, passende en efficiënt mogelijke wijze worden opgelost”, zo schrijft hij in een brief van 20 januari aan de Tweede Kamer.

Lees meer

MR. LANCEERT KEUZETOOL ARBEIDSMARKT

De Mr. ‘Keuzetool’, ontwikkeld door Mr. en The Selection Lab, is een innovatief instrument dat gaat zorgen voor een betere aansluiting tussen vraag en aanbod op de juridische arbeidsmarkt. Bij de matching wordt gekeken naar sociaal-culturele kenmerken van werkgevers.

Lees meer

IN SLECHTS 5 DAGEN EEN VOLLEDIG INZICHT IN HET GEZONDHEIDSRECHT!

Ingezonden Mededeling
Ben je werkzaam in de gezondheidszorg? Of heb je cliënten die werkzaam zijn in de zorg? Dan weet je als geen ander dat binnen de gezondheidszorg complexe wet- en regelgeving geldt. Als juridisch expert binnen de zorg heb je te maken met veelal onduidelijke en soms zelfs tegenstrijdige richtlijnen. Met deze opleiding verhoog je de kwaliteit van jouw juridisch zorgadvies.

Meer informatie

JOHAN WOLSWINKEL OVER HET DIGITALE BESTUURSRECHT

Mr. van de week is Johan Wolswinkel (1982). Op 17 januari hield hij zijn oratie ‘Willekeur of algoritme? Laveren tussen analoog en digitaal bestuursrecht’ aan Tilburg University bij de aanvaarding van de leerstoel Bestuursrecht, Markt en Data.

Lees meer

HOGE RAAD: ‘ADVOCAAT HOEFT GEEN REKENING TE HOUDEN MET BELANGEN VAN DERDEN’

Een advocaat hoeft bij zijn dienstverlening met betrekking tot een voorgenomen financiële transactie in beginsel geen rekening te houden met de mogelijke belangen van derden. Dat heeft de Hoge Raad op 17 januari beslist in een slepend conflict tussen advocatenkantoor Banning en vier curatoren uit België en Nederland.

Lees meer

BEGIN HET JAAR GOED, START MET ONLINE NASCHOLEN

Ingezonden Mededeling
Naast uw drukke agenda ook nog uw vakkennis op peil houden is niet altijd eenvoudig. Begin daarom het jaar goed en start nu alvast met online nascholen. Probeer bijvoorbeeld de gratis cursus ‘Ontwikkelingen Arbeidsrecht’ gegeven door prof. mr. dr. A.R. Houweling en mr. dr. P. Kruit of de cursus ‘De statutair bestuurder’ van prof. mr. L.G. Verburg, en ervaar het gemak van online nascholen bij PO-Online.

Lees meer

DIGITAAL PROCEDEREN GAAT NIEUWE FASE IN

Ook na het KEI-debacle gaat de digitalisering bij de rechtspraak verder. De nieuwe plannen van de rechtspraak voor digitale toegankelijkheid in civiel en bestuursrecht zijn klaar om te worden getoetst door het Bureau ICT-toetsing van het Rijk (BIT).

Lees meer

‘NOTARISSEN MEER BIJSCHOLEN OVER WITWASSEN’

Lang niet alle (kandidaat-)notarissen beschikken over voldoende kennis over de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Dat constateren auditoren die een groot aantal notariskantoren hebben bezocht. Advies: bijscholing.

Lees meer

OOK ICT-JURIST WORDEN? SCHRIJF U IN VOOR DE PRAKTIJKOPLEIDING VAN ICTRECHT ACADEMY

Ingezonden Mededeling
ICTRecht Academy biedt u een praktijkgerichte opleiding tot ICT-jurist op twee niveaus:

In één jaar (start: maart 2020) doet u gespecialiseerde juridische én technische kennis op over het ICT-vakgebied. Leer o.a. over: contracteren, legal tech, privacy en security.  

Lees meer

Enkel geïnteresseerd in het opdoen van kennis en skills over privacy? Bekijk onze deelopleiding tot Senior Privacy jurist.

HOF DEN BOSCH: BEROEP OP MIDDELEEUWS VOORPOOTRECHT IS TERECHT

Met een beroep op het eeuwenoude voorpootrecht heeft een inwoner van het Brabantse Haaren opnieuw een rechtszaak gewonnen tegen deze gemeente. Dit zakelijk recht, dat stamt uit 1491, geeft de bewoners het recht om bij hun perceel beplanting te plaatsen in de gemeenteberm.

Lees meer

JAN HEIKENS (ZYPP ADVOCATEN) OVER EEN OVERSTAP PRECIES ZOALS HIJ WILDE

Overstap van de week is Jan Heikens. Heikens is sinds kort advocaat bij ZYPP advocaten | Vastgoed en Overheid in Arnhem. Hij is gespecialiseerd in huurrecht. Voorheen was hij partner bij De Kempenaer Advocaten.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Senior Jurist Privaatrecht

Kom werken bij de gemeente Amsterdam! Het bericht Senior Jurist Privaatrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Advocaat-medewerker Gezondheidszorg

Wil jij de volgende stap zetten in jouw loopbaan als advocaat in de Gezondheidszorg? Nysingh biedt je deze kans. Binnen onze kwalitatief hoogstaande sectie en marktgroep Zorg werk je aan aansprekende en afwisselende zaken voor ziekenhuizen, koepelorganisaties en (grote) zorginstellingen. Het bericht Advocaat-medewerker Gezondheidszorg verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Gevorderd advocaat-stagiaire/advocaat-medewerker arbeidsrecht

Team Arbeidsrecht zoekt per direct een gevorderd advocaat-stagiaire/advocaat-medewerker arbeidsrecht Het bericht Gevorderd advocaat-stagiaire/advocaat-medewerker arbeidsrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.