April nyhetsbrev från Drömmarnas Hus

.

April 2017

Massor med briljanta idéer, som vi är så tacksamma för, kom upp på vårt kulturläger på sportlovet. Nu smider vi planer för att fylla hösten med roliga spännande händelser från dessa idéer!

Kreativt påsk på Rosengårds centrum med Drömmarnas hus och Stick ut!

Under några intensiva dagar på påsklovet den 10-12 April flyttar kulturen in på Rosengårds centrum.

Närmare bestämt i en tom butikslokal, vid ingången till Citygross, där vi bjuder in alla centrumbesökare till vårt Pop-up galleri! Här kan man beskåda konst som barn och unga skapat men givetvis erbjuds alla som vill in, till att själva skapa.

Massor med saker kommer att hända som t ex konstworkshops, musikworkshops och kanske dyker det upp små teaterscener på oväntade platser… Hjärtligt välkomna! Mer detaljerad info kommer under nästa vecka upp på vår hemsida.

Spana in vår hemsida under påsklovet! drommarnashus.se/stickut

Välkommen på vårkarneval

Den 22 april, kl.12-16, så går den årliga Vårkarnevalen av stapeln på Rosengårds centrum. Här kommer det att hända massor av spännande saker t ex på centrumets parkering, i och utanför biblioteket, på Tegelhuset mm. Givetvis så kommer också Drömmarnas hus att medverka med ett antal olika aktiviteter och workshops här. Några exempel är:

”Lilla cirkusgruppen” framträder 2 tillfällen utanför biblioteket kl.13-15

Ljudworkshops med Dima och Miranda i Tegelhuset kl. 13-15

Konstworkshop med Jafer utanför biblioteket kl.13-15

Unga teaterensemblen framträder i Tegelhuset kl.15.00

Lilla teatergruppen framträder med ett litet uppspel kl.13.00 i biblioteket.

Hjärtligt välkomna!

Hjäääälp!

Vi har fått en flaskpost! I flaskan låg ett hemligt meddelande som det bara är barn i Malmö som får se! Vi är tyvärr inte barn längre, så därför söker vi med ljus och lykta efter BARN på fritidshem i Malmö!

 

Det brinner i knutarna! Vi måste hitta många, många barn I Malmö som tycker om… kärlek.

Inte nog med det; vi ska ta med oss all deras kärlek och visa upp på Malmöfestivalen i augusti!

Vilket uppdrag!

Vi behöver hjälp av era barn! Vill ni hjälpa oss?

Vi garanterar två fina skapande och kärleksfulla workshopar med era barn. Under en timme skapar vi i två olika workshopar och småsnackar om kärlek. Vi tar med oss verken och samman-ställer två utställningar på Malmö-festivalen, dit alla som medverkar är välkomna att komma och känna stolthet.

Barnen får även med sig hem varsitt fint hjärta de skapat när workshopen är slut.

Workshop: 1 timme   Period: 20 - 29 juni

Plats: Vi kommer till er, eller annan plats i er närhet, i dialog med er.

Kostnadsfritt såklart. Först till kvarn!       INTRESSEANMÄLAN HÄR

En världsviktig workshop för åk: 4-5

Konst och dramaworkshop om havet.

Vi vill erbjuda er en tvåtimmars workshop, där vi med hjälp av drama och konst närmar oss havets hemligheter.

Genom sinnenas upplevelser och samtal tar vi barnen igenom en skapandeprocess där de får gestalta sina egna bilder av havet med hjälp av spännande föremål från naturen.

Allt som skapas under passet presenteras på slutet av dagen, i ett gemensamt konstverk som skolan får behålla.

Målgrupp: åk 4-5 i Skåne
Period: 14 tillfällen i Maj
Tid: Två timmar kl: 9-11 (eller enl. ök under fm)
Max antal elever: 30 elever
Lokal: Ett klassrum
Kostnad: Konstnadsfritt

INTRESSEANMÄLAN HÄR

Hela året på ett ställe

2016 års årsrapport är nu upptryckt. Ta del av allt som hände under året på Drömmarnas hus.

Bläddra i skriften här. Eller ladda ner som PDF här.

Kickoff för Äventyrslärare

Så nu är vi äntligen igång! Under två dagar har vi från DH och pedagoger från Pedagogisk Inspiration mött lärare, för de elever som ska ta del av årets MalmöÄventyr i Torup. Ämneskunskaper har diskuterats och samarbetsövningar har provats och problematiserats. Lärarna är rustade och redo för att ge eleverna den kunskap som kommer krävas för att med hull och hår ge sig in i fiktionens förunderliga värld där halvväsnen Vidar och Vildur väntar på deras heroiska årskurs tvåors hjälp.

STICK UT!

Inom ramen för "Stick ut", som är vårt Kreativa platser-projekt, anordnade vi en "Kreativ lördag". Ett trettiotal barn och deras föräldrar byggde ett drömlandskap med bostäder på golvet samt spelade in sång och röster. Under våren kommer vi att poppa upp på olika platser i området med fler workshops. #kreativaplatser

Stick-ut-rapport

Allt rullar på för fullt i projektet och efter den mycket lyckade Kreativa lördagen som vi genomförde den 25 mars så har vi nu några beställningar på Kulturella och kreativa homepartys som kommer att ske under våren. Konceptet är enkelt: Bjud hem kulturarbetare och ett antal vänner till ditt vardagsrum, så

kommer det att hända spännande saker. Erbjudandet gäller boende i Herrgården och vi gläds över att beställningarna börjar trilla in. På påsklovet planerar vi en tillfällig inflyttning i lediga butikslokaler i Rosengårds centrum och även där bjuder vi på massor av kultur och kreativa möten. Fortsättning följer…

Med teater och drama som verktyg.

Nu är det i full gång! Vårt Skapande skolasamarbete med Kryddgårds-skolan, som handlar om elev-inflytande, demokrati och väl valda artiklar från Barnkonventionen.

Vi är glada över att få bilda team med Kryddgårdsskolan när de nu tar ett större skolövergripande grepp i dessa viktiga frågor! Den konstform vi använder här är renodlad drama/dramapedagogik och vi arbetar med samtliga 425 elever. Vi har mött så många fina elever och lärare och är verkligen berörda av alla klokskaper, insikter och det ärliga engagemang som arbetet hittills genererat.

Vi visade upp smakprov

Drömmarnas Hus unga ensemble har spelat på Skånes Dansteaters firande av Noruz!
Det var mycket glädje, sång, dans och teaterinslag då vi firade Nouruz på Skånes dansteater!

Inför en fullsatt salong (eller snarare foajé) visade vår ungdomsensemble upp en scen ifrån produktionen vi repeterar just nu. Tematiken är Trygghet- Otrygghet där vi bland annat undersöker vad det betyder att sticka ut.

Vatten vatten vatten vatten

På tema Vatten/havet så har Drömmarnas hus och Rosengårds-skolans åk 2 klasser nu inlett ett finfint Skapande skola samarbete. Inspirerande av tematiken så skapar eleverna, under ledning av konstnären Jafer, ett stort kollektivt verk som senare skall pryda skolans nyrenoverade lokaler. En spännande vernissage/final sker den 7 april på Rosengårdsskolan!

Läs mer om klassernas temaupplägg här:
http://pedagog.malmo.se/2017/03/16/vi-planerar-ett-nytt-tema-vatten-och-luft/

Kommunikationsskolan

Repetitionerna är i fullgång, en repetition återstår efter det så är det dags att möta publiken. En fritolkning och gestaltning ligger till grund för detta teateruppspel där trollkar, grodor, levande köttbullar blandas med autentiska elevsituationer inom ramen för Bockarna Bruse. Det kommer bli en lustfylld och fantasifull redovisning av detta samarbete mellan Drömmarnas Hus och delar av Kommunikationsskolans elever.

Gnistan är på väg mot vernissage

I skrivandets stund läggs den sista kreativa grunden av eleverna på Tygelsjöskolan inför den avslutande utställningen.

Arbetet med att ge en konstnärlig form av skolans värdegrundsarbete har verkligen sprakat och gnistrat, 350 individuella konstverk kommer under onsdagen den 5 april ställas ut och lyfta fram skolans omfattande värdegrundsarbete och synliggöra alla elevers fördjupade kunskap och insikt kring Tygelsjöskolans värdegrund.

Ny grupp 1

Vi är glada att ha inlett ett nytt samarbete med kommunikations skolans fritis, där vi på torsdags-eftermiddagar gör sagogestaltning. Självklart visas den spännande sagan sedan upp för övriga fritisbarn.

Ny grupp 2

Ny tjejgrupp har teater på torsdagar. En resa genom tiden öppnar sig när en grupp skolflickor kryper ner i kistan som det står 1839 på stående i den gamla Herrgården.

Ska flickorna som på detta sätt förflyttat sig i tiden komma tillbaka till sin egen tid, eller för evigt stanna i år 1839?

På den fria tiden

Våra eftermiddagsgrupper tränar och bygger. Tränar på cirkus och bygger husmodeller och platser, som inte finns i verkligheten. Uppspel och film blir det senare i vår.

InnoCarnival 2018

Håll tummarna! Nu har vi lämnat in ett anbud för InnoCarnival Skåne 2017-18 och håller tummarna att vi ska få äran att vara med i detta viktiga arbete ännu en gång! Inom en månad får vi besked...Vi återkommer så fort vi vet något, på Facebook. Så gilla oss på Facebook, för snabb info!

Politiker på besök

Det är alltid lika roligt att få berätta om vår verksamhet, måndagen den 27 mars fick vi tillfälle att informera moderaterna och liberalerna från stadsdelsområdesnämnd Söder. Det blev ett bra möte med många frågor och stort intresse för vår verksamhet. Tack för besöket!!

Tillsammans med andra i området

Nu händer det mycket i Kraftsamling Herrgården och där är såklart Drömmarnas hus aktiva. Vi leder tillsammans med Rosengårds biblioteks chef Maria Roijer temaprocessgruppen -Kultur.

Den 16 mars hade vi vårt möte och diskuterade med Sommarscen Malmö kring hur vi kan hjälpas åt att sprida programmet i sommar och även kring våra olika kulturaktiviteter som kommer att ske under Vårcarnevalen den 22 april. Det blir ett fint program med många involverade. Vi var också med på Stormöte Kraftsamling Herrgården den 31 mars, där aktörer från föreningsliv, kommun, fastighetsägare m fl deltog.

Anpassat utskick för skolfolk

Vill du ha "först-till-kvarn-erbjudande" före alla andra? Nu arbetar vi fram sändlistor till vuxna i skolmiljö. Du kan prenumerera på info som berör just dina barn. T.ex F-3. Du kommer då att få våra aktuella skol-erbjudanden ett par dagar innan vårt nyhetsbrev distribueras. 

FYLL I FORMULÄRET HÄR

Facebook Twitter Youtube Instagram
Tidigare nyhetsbrev

Du får detta nyhetsblad för att du själv anmält intresse. Det kan även vara så att du varit i kontakt med Drömmarnas hus, eller så tycker vi, eller någon annan, helt enkelt att du borde ha det.
Vill du inte ha det, så avslutas prenumerationen med länken längst ner till höger.

Facebook Youtube Instagram Twitter

Drömmarnas Hus

info@drommarnashus.se       www.drommarnashus.se

+ 46 (0)40 31 15 80

LIKE TWEET