Turun NMKY - YMCA Turku

Empowering young people Since 1893

Uutiskirje 5/2021

  

Tämä uutiskirje sisältää:

  • Paavo Vilpolle Hopeasusi nro 152
  • Koronakriisin nuoriin kohdistuneita vaikutuksia lievennetään tarjoamalla virkistäytymistä ja vertaistoimintaa
  • Turun NMKY:n suunnistajille hyviä tuloksia Napapiirin Jukolan viestistä
  • Snorkkelikerhoon otetaan mukaan nykyisiä ja tulevia vesipetoja
  • Aloita musiikkiharrastus
  • Aino-kuoron koelaulut
  • Turun Tähti-Tyttöjen ryhmissä on tilaa harrastajille
  • Katusovittelu
  • Virkistyspäivä saaristossa

Paavo Vilpolle Hopeasusi nro 152

Lounais-Suomen partiopiirin paraatijuhlassa 22.8.2021 Turun NMKY:n kunniapuheenjohtajalle, partiojohtaja Paavo Vilpolle luovutettiin Suomen Partiolaisten Hopeasusi nro 152. Hopeasusi on Suomen Partiolaisten korkeimpia ansiomerkkejä ja huomattavimpia tunnustuksia. Se voidaan myöntää partiojohtajalle, joka on poikkeuksellisen merkittävällä tavalla ja suurella henkilökohtaisella panoksella vienyt partiotoimintaa eteenpäin, ja jonka toiminta on ollut aatteellisesti erittäin vahvaa ja vaikuttavaa. Lue lisää...

Koronakriisin nuoriin kohdistuneita vaikutuksia lievennetään tarjoamalla virkistäytymistä ja vertaistoimintaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on myöntänyt Suomen YMCA:n liitolle avustuksen koronakriisin nuoriin kohdistuneiden vaikutusten lieventämiseen. Rahoituksella toteutetaan aikavälillä 1.8.2021–31.12.2022 Virkistymistä ja vertaisuutta -hanke, jota toteutetaan paikallistasolla Helsingin, Turun, Tampereen ja Vantaan NMKY – YMCA -paikallisyhdistyksissä, Suomen YMCA:n liiton toimiessa koko hankkeen koordinaattorina.

Alkavalla hankkeella lievitetään koronaviruskriisin aiheuttamia kielteisiä vaikutuksia nuorten kasvu- ja elinoloihin sekä vahvistetaan nuorten edellytyksiä toipua koronakriisin seurauksista. Hankkeen toiminta suunnataan nuorille ja heidän perheilleen. Kohderyhmänä painotetaan nuoria, joiden tilanne on vaikeutunut entisestään pandemian myötä. Riskitekijöinä hankkeen kohderyhmän nuorilla voi olla sosiaalisia tai muita haasteita, oppimisvaikeuksia tai koulupudokkuutta, yksinäisyyttä. Perhe käsitteenä ymmärretään hankkeessa laajasti: perhe voi tarkoittaa ketä tahansa nuorelle tärkeää lähiaikuista, jolla on merkitystä nuoren hyvinvointiin. Lue lisää...

Turun NMKY:n suunnistajille hyviä tuloksia Napapiiri-Jukolassa

Turun NMKY:n suunnistajat osallistuivat viikonloppuna 20.-22.8. Rovaniemellä juostuun Napapiiri-Jukolaan yhdellä Venla- ja kahdella Jukola-joukkueella. 

Kaikkien joukkueiden tulokset lopullisissa tuloksissa olivat mainioita:

Venla-joukkueen sijoitus kilpailussa oli 395 lähtönumeron ollessa 681. Joukkueessa juoksivat Maija Ruokonen, Katja Auvinen, Saija Lainio ja Elina Lappalainen.

Jukolan I-joukkueen sijoitus haastavalla radalla oli 333, joka on seuran historian viidenneksi paras sijoitus. Joukkueessa juoksivat Villiam Saarinen, Antti Puro, Joni Holmroos, Juha Nappu, Jukka Lehtonen, Jani Vanhala ja Juho Tammi.

Jukolan II-joukkueen sijoitus parani lähtönumeroon verrattuna huimasti, numerolla 974 startannut joukkue oli maalissa sijoituksella 555. Joukkueessa juoksivat Pekka Viikari, Olli Välke, Vesa Loikas, Maija Ruokonen, Saija Lainio, Jari Ruohonen ja Juha Rajamäki.

Ensi vuonna Jukolan yötä juostaan tutuissa maastoissa Mynämäellä ja joukkueilla on kova työ pitää saavutetut lähtönumerot!

Snorkkelikerhoon otetaan mukaan nykyisiä ja tulevia vesipetoja

Snorkkelikerhon kausi käynnistyy syyskuun alussa, ensimmäinen hallivuoro Turun Uimahallilla 5.9.2021

Uusia snorklaajia mahtuu mukaan molempiin ryhmiin.

Kerho on halukkaille hyvä ”ponnahduslauta” laitesukelluskokeilun kautta laitesukelluskurssille ja mahdolliseen myöhempään laitesukellusharrastukseen.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Aloita musiikkiharrastus Turun NMKY:n musiikkiopistossa

Turun NMKY:ssä toimii taiteen laajan oppimäärän opetusta tarjova musiikkiopisto. Musiikkiopistossa voi opiskella kaiken ikäiset musiikin harrastajat. Oppilaaksi pääsee ilman pääsykokeita.

Opetusta annetaan laulussa ja pianon, viulun, huilun, kitaran, pienkanteleen, musiikin perusteissa ja ukulelen instrumenttiryhmissä sekä bändisoittimissa.

Vapaita oppilaspaikkoja löytyy vielä, voit aloittaa musiikkiharrastuksen vielä syksyllä.

Ota yhteyttä suoraan opettajaan ja sovi ajoista

Kaipaatko syksyysi mukaansatempaavaa tekemistä upeassa porukassa? Nautitko laulamisesta ja esiintymisestä? Voisiko kuoroharrastus osaavassa porukassa lisätä iloa arkeesi? 


Lähetä meille sähköpostia ja kerromme minne ja milloin saapua. Kaikki ihanat laulavat naiset tervetulleita! ❤🎶

   

Virkistyspäivä saaristossa – Harva tarjoaa tähän loistavat puitteet

Turun NMKY tarjoaa syyskuussa työryhmille mahdollisuuden irtiottoon Harvan saaren leirikeskuksessa, Airiston laidalla merellisissä maisemissa - silti ihan Turun kaupungin tuntumassa.

Leirisaaren puitteet tarjoavat sekä paikan rentoutua ja viettää aikaa yhdessä, että mahdollisuudet elämyksiin. Ensimmäinen elämys tarjoutuu jo venematkalla saareen!

Lue lisää ja varaa tiimillesi paras päivä saaristossa!

Pssst.. Haluat varmasti seurata vilkasta toimintaamme ja kommelluksia myös kuvina. Instagramista meidät löytää nimellä ymcaturku

Turun NMKY - YMCA Turku

Sirkkalankatu 27
20700 Turku
www.ymcaturku.fi

Saat tämän viestin koska osoitteesi on Turun NMKY:n jäsen- tai yhteistyörekisterissä

Peruuta tilaus

MailerLite