Het laatste nieuws van Mr. - 29 oktober 2019

VAN DE SCHEPOP STAPT OP, OPVOLGER VRAAGT OM VERTROUWEN

Rechtbankpresident Maria van de Schepop van de Rechtbank Noord-Nederland heeft na alle commotie over een onveilig werkklimaat besloten om per direct af te treden. Ze nam dat besluit in samenspraak met voorzitter Henk Naves van de Raad voor de rechtspraak en haar medebestuursleden. Albert Ploeger, nu rechterlijk bestuurslid bij de rechtbank, zal haar taken waarnemen en is per direct benoemd tot waarnemend president.

Lees meer

NOG EEN RECHTER MONDDOOD; PG HOGE RAAD INGESCHAKELD

Kort nadat het gerechtsbestuur van de Rechtbank Noord-Nederland rechter Edzard van Weringh zijn column ontnam, is ook zijn collega Sietske Dijkstra monddood gemaakt. Dijkstra trad in juli van dit jaar uit onvrede over het werkklimaat binnen de rechtbank af als voorzitter van de integriteitscommissie.

Lees meer

PIETER VAN DER KRUIJS OVER HET OVERSCHRIJDEN VAN ETHISCHE GRENZEN

Mr. van de week is Pieter van der Kruijs. De Bossche strafrechtadvocaat (Van der Kruijs Advocaten) is na 43 jaar gestopt met de advocatuur.

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS GERARD SPONG

Ingezonden Mededeling
In deze gratis cursus zet mr. Gerard Spong uiteen, aan de hand van alle fasen in het strafproces, - van het politieverhoor tot aan het laatste woord van de verdachte ter terechtzitting-, welke stappen u het beste kunt zetten wanneer u een cliënt bijstaat die verdacht wordt van een strafbaar feit. Zorg dat u helemaal op de hoogte bent!

Lees meer

NA DE BOEREN NU DE ADVOCATEN NAAR DEN HAAG

De Nederlandse Orde van Advocaten roept ‘alle advocaten’ op om donderdag 7 november naar Den Haag te gaan. Dan debatteert de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid over (onder andere) de gefinancierde rechtsbijstand.

Lees meer

RECHTENSTUDENT: AANSLUITING PRAKTIJK MOET BETER

Studenten Nederlands recht zijn behoorlijk tevreden over hun studie, en belonen deze met een 4,1 op een vijfpuntenschaal. Hun arbeidsmarktperspectieven zijn echter ‘redelijk’. De studierichting die onder studenten het hoogst scoort is arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Lees meer

DROOMT U VAN EEN REIS DOWN UNDER?

Ingezonden Mededeling

Laat u inspireren door de reisspecialisten van TravelEssence! Kom naar een van onze Informatiedagen bij u in de buurt, stel al uw vragen en krijg een beter beeld van uw droomreis naar Australië of Nieuw-Zeeland. Op 2 november zijn we in Eindhoven, 9 november in Rotterdam en 23 november in Breda. Ook geven wij regelmatig presentaties op ons kantoor in Zeist. We ontmoeten u graag!

Meld u nu aan!

OPNIEUW FORSE DALING AANTAL STRAFZAKEN

Het aantal strafzaken (misdrijven) dat voor de rechter kwam is in 2018 verder gedaald naar 88 duizend. Een jaar eerder werd in ruim 93 duizend strafzaken een rechterlijk oordeel geveld. Dit blijkt uit de WODC- publicatie Criminaliteit en rechtshandhaving 2018. De daling is in lijn met de al jaren teruglopende geregistreerde criminaliteit. In 2008 werden nog ruim 131 duizend strafzaken aan de rechter voorgelegd.

Lees meer

TAALCAMPAGNE NOTARIS.NL GENOMINEERD VOOR PRIJS

De socialmediacampagne #NotarisTaalZonderOmhaal van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie is een van de kanshebbers voor een Grand Prix Content Marketing-award. De taalcampagne van notaris.nl is genomineerd in de categorie ‘bekroning distributie’.

Lees meer

GEDEGEN JURIDISCHE KENNIS EN PRAKTISCHE OPLOSSINGEN VOOR UW M&A-PRAKTIJK

Ingezonden Mededeling
In de cursus 'Overnamepraktijk voor advocaten' komen alle aspecten van het fusie- en overnameproces aan bod, met daarbij oplossingen waarmee u direct aan de slag kunt. U leert het fusie- en overnameproces van a tot z in goede banen te leiden.

Lees meer

AANTAL TOEVOEGINGSADVOCATEN MET 200 AFGENOMEN

Steeds minder advocaten willen werken in de toevoegingspraktijk. In 2018 waren dat er tweehonderd minder dan in 2017. Dat blijkt uit cijfer die de Raad voor Rechtsbijstand heeft gepubliceerd. Ook nam het aantal doorverwijzingen naar advocaten en het aantal toevoegingen af.

Lees meer

‘HOF LEEUWARDEN HET AJAX VAN HET RECHT’

De raadsheren van locatie Leeuwarden van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden hebben vanuit de strafrechtadvocatuur complimenten gekregen voor een zeer ‘verdedigingsvriendelijk’ arrest over de schadevergoeding voor de benadeelde partij. Advocaat Willem van Vliet twittert: ”Leeuwarden is het nieuwe Ajax van het recht”. Hij reageert op collega-advocaat Anno Huisman die het arrest in een tweet onder de aandacht heeft gebracht.

Lees meer

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF RECHT EN ONRECHT VAN NRC

Ingezonden Mededeling
Wil je elke donderdag de indrukwekkendste columns, nieuwsberichten en achtergronden over recht en maatschappij ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief Recht en Onrecht van NRC.

Folkert Jensma en Mark Lievisse Adriaanse bundelen in deze wekelijkse nieuwsbrief gastcolumns van politiedeskundigen, rechters, advocaten, officieren en gedragswetenschappers over hun vakgebied.

Folkert Jensma is juridisch commentator en schrijft wekelijks over de rechtsstaat. Mark Lievisse Adriaanse is politiek redacteur bij NRC en schijft over Veiligheid & Justitie.

THOMAS VAN NIE (QUIST GEUZE MEIJEREN) OVER HET NIEUWE AVONTUUR

Overstapper van de week is Thomas van Nie. Hij is kandidaat-notaris en is per 15 oktober 2019 Quist Geuze Meijeren komen versterken. Hij zal zich, net als voorheen, gaan bezighouden met commercieel vastgoed en het daaraan gerelateerde ondernemingsrecht. Hij was hiervoor verbonden aan Stibbe.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Juridisch Adviseur

Samen met twee collega-juristen geef je advies over de verschillende VECOZO-diensten, de inhoud van contracten en denk je mee over beleidsvorming. Het bericht Juridisch Adviseur verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch Adviseur

Juridische zaken bestaat uit 4 adviseurs, de secretaris bezwaarschriften, een administratieve medewerker en een privacy officer. Een mooi divers team met ambitie en mooie opgaves voor de gemeente Gorinchem. Het bericht Juridisch Adviseur verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch Adviseur (Junior en Medior)

Het CAOP is het kennis- en dienstencentrum op het gebied van arbeidszaken in het publieke en private domein. Het bericht Juridisch Adviseur (Junior en Medior) verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Geestig op de trap

Mindlawness

Europa, Europa…

Snel weg naar de dood

Hong Kong in chaos?

SNELRECHT

Merk in kunstwerk mag

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.