.

September 2018

Underbar sommar! Kanske FÖR bra? Mycket värme och inget regn,
det ÄR ju egentligen inte riktigt bra. Det ska vara LAGOM!

Så därför startar vi lagom många kurser, lagom många poesiaftnar, lagom många vernissager, lagom många Skapande skola, lagom många spöken o.s.v...... under hösten som kommer. Detta blir en bra och lagom höst!

Skolerbjudande år 3-5 i Skåne (men utanför Malmö)

Vårt regionala skolpedagogiska program "Mina Sidor" har blivit fullbokat två gånger under 2017. Så nu kör vi för tredje gången!!!
Två skådespelare kommer till er och jobbar kring värdegrundsarbete.

Spännande, roligt, lärorikt OCH gratis!
Gör en intresseanmälan NU!

INFO & INTRESSEANMÄLAN TILL "MINA SIDOR"

Vi hoppas att DU vill vara med

Tisdagen 28 aug startade kurserna.
Torsdagsgrupperna startar 6 sept.

NYHET!
Nu erbjuder vi korta "PROVA-PÅ". Du kan testa lite teater, lite cirkus, lite dans, lite konst. Sedan kan du bestämma vilken grupp du vill vara med i. Men de vanliga kurserna finns också kvar. Inga avgifter!

Mer info och anmälan här.

PREMIÄR för nytt arrangemang

Anteckna redan nu datumet torsdagen den 27 september kl.17-19 i almanackan! Då sker det intressanta saker i Drömmarnas hus, nämligen en NY Cafékväll. Ett arrangemang där publiken får ta del av fantastisk konst, spännande författarbesök inramat av små musikaliska inslag, framfört av talanger på G.
Håll utkik på Drömmarnas hus hemsida, Facebook mm om du vill veta mer exakt vilken/vilka dessa konstnärer är. Överraskningar kan också förekomma.
Välkommen. 27 september och 22 november kl: 17-19. Inget inträde!

Gnistan som tänder kreativiteten

En gnista har landat i Beijers park. En gnista som behöver tillit och kreativitet. Under hösten kommer alla elever på Kirsebergsskolan att möta Gnistan.

I detta Skapande skolaprojekt kommer hela skolan skapa en fotoutställning, där alla klasser bidrar med fotografier. Ett arbete som kommer att pågå ända fram till terminsavslutningen i december, en vernissage med 28 bidrag.

Mer om Gnistan här. Några tidigare Skapande skolaprojekt här.

På väg

Skåne runt! Härligt givande och roligt, vi försätter turnera med På Väg till-sammans med Transfer, Ung företagsamhet och Swedbank.

Under hösten kommer Lova och Hanna att ge årskurs åtta välbehövliga kunskaper inför sina kommande första anställningsintervjuer.

Inför På väg

Den 22 augusti fick vi på Drömmarnas hus även förtroendet att fortbilda Swedbanks föreläsare kring interaktion och framförandeteknik, i samband med deras förberedelser inför den stundande föredragsturnén.

Mer om På Väg här.

Förtidsrösta i Drömmarnas hus lokaler

Vi är glada över att kunna berätta att Drömmarnas hus är en av de platser som Malmöbor kan besöka, för att förtidsrösta under kommande valperiod.

 


T.o.m den 7 september. Måndagar - fredagar kl: 10-17    www.drommarnashus.se/val

Vad är på gång?

Efter en otroligt intensiv vårtermin/sommar med massor av aktiviteter och inte minst genomförandet av den stora familjeföreställningen ”Drömjägaren”, så har vi nu ställt in siktet på höstens verksamhet inom ramen för Stick ut!/Kreativa platser.

Vi planerar för fullt för kommande cafékvällar som kommer att ha flera spännande konstnärer inom olika konstformer, vi har genomfört ett läger med våra ungdomar där vi kläckt massor av nya spännande idéer inför nästa verksamhetsår. Vi är också i full färd med planera och förbereda olika konstutställningar, konstworkshops mm, höstlovsplanering pågår och snart startar vi också upp höstens kvällskurser… Ja, massor av aktivitet pågår alltså och detta är ändå bara några exempel. Vi har en synnerligen spännande verksamhetshöst att se fram emot.

Mer om StickUt! här.

Nordiskt samarbete på G

Den 21-22 augusti så träffades representanter från Fargefabrikken (Norge), Rønnebæksholm (Danmark) och Drömmarnas hus (Sverige) samt konstnären Bengt Adlers (Sverige).

Platsen för denna träff var det undersköna samt högst inspirerande Wanås Konst och det som diskuterades var en idé kring ett framtida nordiskt samarbete. Denna träff möjliggjordes via Nordisk kulturfond och ett beviljat Opstartsprojekt. Det blev två himla fina men också högst intensiva dagar vilket genererade i att vi nu har något riktigt spännande på gång. Fortsättning följer…

Mer om Opstart (Nordisk Kulturfond) här

Barnens Skulpturpark mot målsnöret

Ojojoj, nu börjar det dra ihop sig och våra tre konstnärsgrupper är just nu inne i en väldigt spännande fas av sina processer.
En utkast-presentation hölls den 28 augusti och här presenterade alla grupper för första gången sina skisser för styrgruppen.

Utöver detta så har vi efter några veckors sommaruppehåll både hunnit med att, ännu en gång, besöka Skissernas museum. Denna gång fick vi en unik möjlighet att vandra runt i museets magasin, d.v.s världens finaste ”skattkammare” till bredden fylld av fantastisk konst, vilket var en ovärderlig upplevelse.
Stort TACK till Skissernas museum. Vi är oerhört glada för vårt fina samarbete!

Mer om Barnen Skulpturpark här

På dramatiskt läger

Lördagmorgon den 18/8 bar det iväg till vackra Backagården utanför Höör. Det var dags för läger för våra teaterungdomar!

Under de två dagar vi var där hann vi med bland annat roliga improvisationer, härliga promenader och en läskig spökrunda där personalen kanske blev mer uppskrämd än deltagarna...

Tack för denna vistelse Backagården, vi hoppas verkligen vi får komma åter!

Ett stort TACK!

Att genomföra en nyskriven utomhusföreställning, som skall genomsyras av de boendes delaktighet i detta relativt stora format, mitt i Herrgården, är ju inget man bestämmer sig för, om man vill göra det lätt för sig...

Med professionella artister, musiker, akrobater, skådespelare och en ung ensemble, var vi 40 stycken som spelade Drömjägaren. Och det blev

"en sjukt bra show"! Vi vill såklart tacka alla så himla mycket för ett härligt samarbete med alla fina samarbets-partners, finansiärer, ensemblen, konstnärliga teamet, alla i publiken. Ja, listan kan göras lång! Och det känns bra att vi hade så många i publik under våra 5 föreställningar som 1 261 personer. (inkl. genrep)

www.drommarnashus.se/dromjagaren
En del av #kreativaplatser

VIDEO - Hela Drömjägaren 52 minuter. Premiären.

Bästa Sommaren

Vi vill rikta också ett stort innerligt TACK till alla som medverkat och deltagit i Bästa sommaren! Så många samarbetspartners som har bidragit med många olika aktiviteter!

Drömmarnas hus körde olika workshops både före och efter föreställningen Drömjägaren. Vi jobbade med prova på cirkus-, ansiktsmålning och testa gå på slackline. Det var många barn som utmanade sig och tränade sin motorik och balans. Vi fortsatte i juli månad med två olika workshops under några dagar. Vi arbetade med personliga uttryck i tyg som vi färgade. Tillsammans med andras verk blir allt en installation/konstverk.
Det kommer att bli en utställning på

 

Form Design Centrum i höst, under namnet "En liten bit av mig". En annan workshop vi gjorde var tillsammans med Räddningstjänst Syd och polisen där man skulle få pinnar efter en fysisk bana med Räddningstjänst därefter få snören av våra lokala poliser efter en läskig utmaning som därefter blev att man fick bygga sin egen drake och sedan flyga drake. Det har varit så kul och vi har mött många härliga, glada, pigga och inspirerande barn och vuxna.

Under Drömmarnas hus verksamhet i Bästa sommaren deltog sammanlagt 1080 barn.

Se TV4-inslag här.
Artikel i Sydsvenskan (prenumerant)

Kraftsamling Herrgården

Den sammanhållande organisationen för hela projektet var/är Kraftsamling Herrgården. Utan denna mobiliserande kärna, med Herrgården i focus, hade Bästa Sommaren antagligen inte kunnat genomföras.
Mer om Kraftsamling Herrgården här.

Nya medarbetare i höst:

Lova Lundin, kommer att arbeta med Hanna Normann i På Väg.
Kristian Fransila, kommer arbeta med skapande skola "Gnistan Kirsebersskolan".

Mattias Evaldsson från Västerbergs Dramapedagogutbildning börjar sin praktik här på måndag den 27 Augusti.

Facebook Twitter Youtube Instagram
Tidigare nyhetsbrev

Du får detta nyhetsblad för att du själv anmält intresse. Det kan även vara så att du varit i kontakt med Drömmarnas hus, eller så tycker vi, eller någon annan, helt enkelt att du borde ha det.
Vill du inte ha det, så avslutas prenumerationen med länken längst ner till höger, eller via ett mail till info@drommarnashus.se.

Drömmarnas Hus

info@drommarnashus.se       www.drommarnashus.se

+ 46 (0)40 31 15 80

LIKE TWEET