Het laatste nieuws van Mr. - 19 maart 2019

DE INTERNATIONALISERING VAN DE BEDRIJFSJURIST

De ontwikkelingen rond Brexit, toenemende spanningen over internationale handelsverdragen, strengere Europese regels over privacybescherming en duurzaamheid: het werk van bedrijfsjuristen heeft steeds meer internationale aspecten. Dat vraagt om andere expertise en vaardigheden. In een artikel in het nieuwe nummer van Mr., dat vrijdag verschijnt, vertellen drie bedrijfsjuristen wat dit in de praktijk betekent.

Lees meer

NN VERRUILT SRK RECHTSBIJSTAND VOOR DAS

De rechtsbijstandportefeuilles van Nationale-Nederlanden en ING gaan per 1 juli over van SRK Rechtsbijstand naar DAS.

Lees meer

MARIA DE JONG OVER GESLOTEN JEUGDHULP

Mr. van de week is Maria de Jong, familierechtadvocaat bij BVD advocaten. Op 7 maart 2019 promoveerde zij op een onderzoek naar de externe rechtspositie van kinderen in gesloten jeugdhulp.

Lees meer

DAG VAN DE PRIVACY OFFICER 2019

Ingezonden Mededeling
Bezoek op 6 & 7 juni 2019 het 2-daagse congres Dag van de Privacy Officer. Het jaarlijkse platform rond de inrichting uitvoering en ontwikkeling van de DPO/FG-functie. 
U gaat naar huis met actualiteiten, insights en praktische tips van voorlopers en ervaren DPO/FG’s van o.a.: Uber, Lidl, UWV, KvK, KPN, Aegon, RadboudUmc, Volksbank en Gemeente Almere.

Bekijk het programma

NOVA WIL HERSTELMOGELIJKHEID ONTERECHTE OM-BESCHIKKINGEN

Burgers die zijn gedupeerd zijn door onterechte OM-strafbeschikkingen moeten daartegen alsnog in verzet kunnen gaan, aldus de Nederlandse Orde van Advocaten.

Lees meer

‘BESTUURSRECHTER MAG BEST EIGEN KOERS VAREN’

De bestuursrechter is te voorzichtig wanneer hij beoordeelt of een algemene regel voldoet aan algemene rechtsbeginselen. Volgens promovenda Melanie van Zanten (Universiteit Utrecht) mag die toetsing best indringender. Dat schrijft zij in een blog op de website van het Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging.

Lees meer

PROCEDEREN OF SCHIKKEN?

Ingezonden Mededeling
In uw werk staat u regelmatig voor de vraag: procederen of schikken? Maar een besluit nemen is niet altijd eenvoudig. De masterclass 'Decision Analysis in Litigation' geeft u direct handvatten om tot een sterk onderbouwd besluit te komen.

Lees meer

GEVOLGEN BREXIT VOOR NOTARIAAT LIJKEN BEPERKT

Het notariaat denkt dat een Brexit niet al te veel invloed zal hebben op de eigen beroepsgroep. De gevolgen zullen zich beperken tot ‘goed advies’ aan cliënten die met het Verenigd Koninkrijk te maken hebben. Dat concludeert de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

Lees meer

SLACHTOFFERS CYBERCRIME: JUSTITIE DOET TE WEINIG

Slachtoffers van cybercrime worden soms geconfronteerd met grote financiële schade, tot wel twee ton toe. Hebben ze online delicten als stalking of sexting meegemaakt, dan hebben ze het gevoel dat ze nergens meer veilig zijn. Dat blijkt uit een onderzoek naar de gevolgen van online criminaliteit en de behoeften van de slachtoffers.

Lees meer

E-MAIL IS NIET ALTIJD VEILIG GENOEG, GEBRUIK DAAROM SAFEDOCS!

Ingezonden Mededeling
Als u vaak bestanden – en of dat nou documenten zijn, foto’s of noem maar op – met een vertrouwelijk karakter moet versturen, dan is e-mail vaak niet de beste oplossing.
Via www.Safedocs.eu is het wel volkomen veilig én uw zending komt gegarandeerd alleen bij de ontvanger terecht, er kijken dus geen vreemde ogen mee.

Overtuig uzelf en probeer Safedocs 3 keer gratis uit.

Klik op www.safedocs.eu/action

SOCIAAL ADVOCATEN OP CURSUS BIJ BANNING

Advocatenkantoor Banning stelt plaatsen van inhouse cursussen beschikbaar voor sociaal advocaten.

Lees meer

ONNO CUSELL (WINTERTALING ADVOCATEN EN NOTARISSEN) OVER METEEN MEEDRAAIEN

Overstap van de week is Onno Cusell. Cusell versterkt sinds 1 maart 2019 het advocatenteam van de sectie Corporate | M&A van Wintertaling advocaten en notarissen. Eerder was Cusell werkzaam als jurist vennootschapsrecht bij Sterel c.s..

Lees meer

RECENTE VACATURES

Juridisch adviseur

Heb jij een universitaire master rechtsgeleerdheid afgerond? En je daarnaast als jurist meerdere jaren bij een overheidsorganisatie beziggehouden met aanbestedingsrecht? Solliciteer dan nu! Het bericht Juridisch adviseur verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Mid-level M&A Associate

Jones Day has one of the largest M&A practices in the world, ranked first for number of M&A deals worldwide every quarter since 2000. Het bericht Mid-level M&A Associate verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch Adviseur

Onderdeel van deze veelzijdige functie is onder meer de advisering over (samenwerkings-)overeenkomsten en de beantwoording van vragen op onder meer het gebied van aanbestedingsrecht en privacy. Het bericht Juridisch Adviseur verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Laat de cliënt in zijn waarde, ook bij dertig stokbroden

Gezag van gewijsde en kracht van gewijsde uitgelegd

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.