Het laatste nieuws van Mr. - 9 april 2019

VROUWELIJKE ADVOCATEN VAKER OPGEBRAND DAN MANNEN

Vrouwelijke advocaten vallen door burn-out klachten twee keer zo vaak uit als hun mannelijke collega’s. Dat blijkt uit gegevens van verzekeraar Movir, met duizenden verzekerde advocaten marktleider bij arbeidsgeschiktheidsverzekeringen voor vrije beroepen.

Lees meer

RAADSHEER HOGE RAAD: SPIJT VAN UITGLIJDER OP LINKEDIN

Een raadsheer van de Hoge Raad heeft van president Maarten Feteris een tik op de vingers gekregen. De rechter van het hoogste rechtscollege heeft op LinkedIn gedetailleerd en inhoudelijk zijn mening gegeven over een vonnis van de Haagse kantonrechter.

Lees meer

DORIENKE DE GRAVE-VERKERK OVER HET INKOOPBELEID VAN DE GEMEENTE AMSTERDAM

Mr. van de week is Dorienke de Grave-Verkerk, oud-advocaat en mediator bij Parker Advocaten. Als lid van de gemeenteraad van Amsterdam stelde ze kritische vragen aan het college van b en w over het besluit van het college om nog maar één advocatenkantoor in te schakelen voor het uit te besteden juridische werk. Het college zegt dat het efficiënter en goedkoper is om alles bij één kantoor neer te leggen.

Lees meer

OPLEIDING CLOUD & RECHT

Ingezonden Mededeling
Behoud ongestoorde toegang tot uw data. Wapen u tegen boetes met een waterdicht Cloudcontract. Sta sterker tegenover grote Cloudproviders (UNIEK: gastcollege Microsoft).

Bekijk het programma

AMSTERDAM WIL IN ZEE MET ÉÉN ADVOCATENKANTOOR

Om integraal juridisch advies te krijgen en kosten te besparen wil de gemeente Amsterdam niet langer met negen verschillende advocatenkantoren werken. De gemeente gaat in zee gaan met één full sevicekantoor voor alle juridische zaken waarvoor het de gemeentelijke advocaten aan tijd of expertise ontbreekt.

Lees meer

KLIKKEN BIJ DE ACM? KIJK MAAR UIT

Klikken over verboden prijsafspraken bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) in de hoop zelf een lagere straf te krijgen? Kijk maar uit. Want naar het oordeel van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) mogen de ‘verlinkte’ medeschuldigen volledige inzage krijgen in de belastende verklaringen.  Voor het college weegt het succes van het zogeheten ‘clementieprogramma’ niet zwaarder dan het verdedigingsbelang van beboete ondernemingen.

Lees meer

PG HOGE RAAD: OM DOET HET BETER, TOCH KRITIEK

De procureur-generaal bij de Hoge Raad is positief over het functioneren van het Openbaar Ministerie, maar ook kritisch, vooral over de juridische grondslag van het Virtueel Parket. Dat heeft niet de bevoegdheid om achterstanden bij OM-beschikkingen weg te werken.

Lees meer

ADVOCATEN: ‘INREISVERBOD VS IS ONTOELAATBAAR’

De Nederlandse advocatuur is zeer verontrust over het nieuws dat vier Nederlandse advocaten de toegang tot de VS is geweigerd. Het gaat in alle vier de gevallen om advocaten die terreurverdachten hebben bijgestaan: André Seebregts (Seebregts & Saey Strafrechtadvocaten), Serge Weening (Weening Strafrechtadvocaten) en twee andere advocaten van Weening Strafrechtadvocaten van wie de namen niet bekend zijn gemaakt.

Lees meer

RECHTER IN OPLEIDING KON NIET WORDEN GEMATST

Een rechter in opleiding in de rechtbank Zeeland-West-Brabant haalde een 6,6 bij haar eindbeoordeling. Het bestuur had dat kunnen afronden naar een 7, zodat ze zou worden benoemd tot rechter. Maar rechtbankbestuur matste haar niet, en terecht, vindt de Centrale Raad van Beroep.

Lees meer

‘VOEDING KAN MOGELIJK CRIMINEEL GEDRAG VERKLAREN’

Voedingswetenschappelijk onderzoek laat zien dat tekorten aan bepaalde voedingsstoffen kunnen samenhangen met probleemgedrag, zoals gewelddadigheid. Om die reden heeft het WODC de kennis uit de voedingswetenschap die relevant kan zijn voor het justitieveld, systematisch in beeld gebracht.

Lees meer

JAN LOUIS BURGGRAAF WEG UIT DE ADVOCATUUR

De toonaangevende fusie- en overnameadvocaat Jan Louis Burggraaf (Allen & Overy) is na dertig jaar advocatuur gestopt als advocaat. Gezondheidsproblemen vormden de directe aanleiding om op te stappen, vertelt Burggraaf aan NRC Handelsblad. Maar het plan om weg te gaan had hij al langer. “Na dertig jaar in de advocatuur wil ik nog één keer iets anders doen. Ik heb alles gezien, schitterende dingen meegemaakt, mooier dan dit wordt het niet.”

Lees meer

DEAL IN DIGITAAL ONDERWIJS

Squla, actief in educatieve games voor kinderen, neemt branchegenoot WRTS over van uitzender Young Capital. Het Amsterdamse bedrijf wordt daarmee één van de belangrijkste aanbieders van digitale leermiddelen in Nederland. Squla biedt games aan waarmee vier- tot twaalfjarigen hun kennis van vakken als rekenen en geschiedenis kunnen uitbreiden. WRTS focust op het leren van woorden in taalvakken in het middelbaar onderwijs.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Jurist omgevingsrecht

Samen aan de slag, in Limburg bereiken we meer! Het bericht Jurist omgevingsrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Letselschadejurist

Beschik jij over een afgeronde academische opleiding Nederlands Recht, bij voorkeur specialisatie privaatrecht of aansprakelijkheidsrecht? Heb je 5 à 6 jaar ervaring met het zelfstandig afwikkelen van zware letselschadedossiers? En heb je affiniteit met het werkterrein van het Ministerie van Defensie? Solliciteer dan meteen. Het bericht Letselschadejurist verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Advocaat-medewerker Arbeidsrecht

Vacature advocaat-medewerker Arbeidsrecht, standplaats 's-Hertogenbosch Het bericht Advocaat-medewerker Arbeidsrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Lessen uit de brexit voor Baudet

Solliciteren op de Zuidas

Meneer de uil is terug: met het oude sprookje van het nieuwe noorderlicht

De week van de rapporten

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.