Lue selaimesta View_in_browser
8.9.2019 saakka
Emma Ainala — Dear Ambiguity

Taidemuseon kesänäyttely tarjoaa kurkistuksen nuorten naisten maailmaan. Dear Ambiguity -näyttelyssä on esillä kuvatataiteilija Emma Ainalan teoksia vuosilta 2016–2019. Uusimmat teokset ovat valmistuneet talven ja kevään aikana.

Taiteilijatapaamiset ja yleisöopastukset syventävät näyttelykokemusta ja niihin on vapaa pääsy. Keskusteluopas on paikalla elokuussa perjantaisin klo 13–16, ja yleisöopastukset Ainalan näyttelyyn järjestetään perjantaisin 2.8., 9.8., 16.8., 30.8. kello 16.30 alkaen. Oppaana toimii Noora Eränen.  Intuitiivisen kirjoittamisen työpajassa 1.9. Jarna Pihlajamäki ohjaa rakentamaan maailmasi sanat Ainalan näyttelyn äärellä.  Lisää syksyn tapahtumista voi lukea taidemuseon verkkosivuilta!   

Emma Ainala esittelee näyttelynsä ja vastaa yleisön kysymyksiin taiteilijatapaamisessa perjantaina 6.9. kello 16.30 alkaen.

Lisätietoja näyttelystä
Galleria
Yuichiro Sato: Metsä – todellisuuden ja kuvitelman rajamailla 8.9. saakka galleriassa

Yuichiro Saton puuaiheisia piirroksia nähdään galleriassa 8.9. saakka.  – Tämä näyttely pyrkii ilmaisemaan puuvanhuksen edessä seistessä tuntemaani pyhyyden tunnetta, luonnon herättämää pelkoa ja kunnioitusta, sekä kiitollisuutta luonnon kanssa harmoniassa olevaa elämää kohtaan. Yuichiro Sato on tavattavissa taiteilijatapaamisessa 23.8. kello 16.30 alkaen.

Näyttelytiedote
Galleria Ratamo
Galleria Ratamon kesän näyttelyt

Galleria Ratamon kesä on täynnä valokuvia. Emmi Minkkisen ja Niina Vehmaan näyttelyissä teemana ovat lapset ja lapsuus. Heinäkuussa Hanna Råst tarkastelee näyttelyssään valokuvan rajapintoja, sen yhteyttä muistoihin ja mitä kaikkea valokuva voi lopulta olla. 

Emmi Minkkinen, Juurilta versoo 21.7. asti

Niina Vehmaa, Silkohapset 21.7. asti

Hanna Råst, Aftermath 28.7.-18.8.


Kesäretkiä kuvataiteeseen

Kerää auto täyteen taiteenystäviä ja toteuta virkistävä lähiretki taiteen pariin. 

Joutsan Haihatus – Raastavaa, oivaltavaa, hilpeää, sydämeenkäyvää 
Haihatuksen 20. kesänäyttely on pullollaan Kohtauksia 29.6.–4.8. Haihatuksen 20-vuotisjuhlavuosi on ylistys rajattomalle luovuudelle ja taiteelle, sekä ihmisille sen ympärillä. Kesänäyttelyn kuratoivat kuvataiteilijat Pauliina Turakka Purhonen, Kalle Turakka Purhonen, Tiia Matikainen ja Pasi Mälkiä. Haihatuksia on saatavilla 29.6. alkaen joka päivä klo 11–18.

https://www.haihatus.fi/ajankohtaiset


Galleria Käpy Konnevedellä kutsuu nauttimaan ITE-taiteesta, kahvilan herkuista sekä ostoksille kädentaitajien kauppaan. Ilmanpieli -nimisessä näyttelyssä mukana teoksia mm. Anna Kajaniemeltä, Toni Kitiltä, Juhani Takalo-Eskolalta, Pauliina Turakka Purholalta ja Anna Wildroselta. Galleria Käpy sijaitsee osoitteessa Kauppatie 68 ja on avoinna ke-pe klo 11–17 ja la–su klo 11–15. Ajankohtaisia tiedotteita voi seurata Facebook-sivuilta.


Korpilahden Höyry-galleriassa Juha Tammenpää 28.7. saakka

Graafikkona tunnettu vaasalaistaiteilija Juha Tammenpää on tuonut Höyry-galleriaan myös isokokoisia akryylimaalauksiaan  vuosilta 2010–2011. Höyry-gallerian  ja käsityö- ja designkaupan tunnelmaa voi aistia Korpilahden satamassa osoitteessa Korpilahdentie 10. Höyry-galleria avoinna ma–pe 11–17 ja la–su 12–16, vapaa pääsy.


Rajatalo goes Kamana 21.9. saakka

Rajatalo Goes Kamana -näyttely esittelee ympäristötaideprojekti Rajatalon taiteilijoita Keuruun  Kamanassa. Näyttelyn taiteilijat ovat Heidi Hänninen, Riikka Keränen, Jaakko Leeve, Tuomas Ollikainen, Hanna Råst ja Jukka Silokunnas.  Näyttely on avoinna ma-to klo 11–17, pe klo 11–18, la klo 11–15. Pääsymaksu 5 / 3 €, alle 18-v. maksutta. Museokortilla ilmainen sisäänpääsy.

Kamanan lisäksi kannattaa poiketa myös itse Rajatalossa, joka sijaitsee Keuruun Ekokylässä, osoite on Kivijärventie 300. Rajatalo on avoinna vuoden ympäri 24 / 7. Vierailujen toivotaan tapahtuvan kello 9–21 välillä. Suurempien ryhmien tulisi ilmoittaa vierailustaan. Alueelle voi tilata halutessaan opastuksen, p. 029 533 0838.

Mansikkapaikka 1.9. saakka Laukaan Järvilinnassa

Jyväskylän Taiteilijaseura retkeilee Laukaan Taidekeskus
Järvilinnassa ja sen puistoalueella.  Mansikkapaikka-näyttely sisältää nykytaidetta seuraavilta taiteilijoilta:  Ulla Aatinen, Samuli Alonen, Mari Antjärvi, Hannu Castrén, Marjo Hallila, Auli Halttunen, Mikko Hannunen, Marko Ikävalko, Johanna Juvonen & Biagio Rosa, Aino Kajaniemi, Risto Kajo, Pertti Karjalainen, Kaisa Koljonen, Maija Kumpulainen-Sokka, Virpi Lehto, Kristiina Lempiäinen-Trzaska, Outi Markkanen, Päivi Meriläinen, Paula Mikkilä, Piippa Mutikainen, Paula Myllymäki, Johanna Mäkitalo, Heidi Naumanen, Kristine Nordling, Maija Ojanen, Aino-Kaarina Pajari, Anna Reetta Pehkonen, Johanna Pisto, Olli Puusaari, Minja Revonkorpi, Svetlana Ruoho, Väinö Rusanen, Maarit Siltamäki, Rune Snellman, Saimi Suikkanen, Jaakko Valo, Sonja Vectomov ja Reijo Veijalainen. Avoinna ti–su klo 12–18, vapaa pääsy.  

Tapperien taiteilijaveljesten koti Saarijärvellä 

Veljekset, kirjailijat Harri ja Marko (Marko Tapio) sekä kuvanveistäjä Kain ja lavastaja Yrjö Tapper viettivät lapsuutensa ja nuoruutensa Saarijärven Tarvaalassa, Juhola-nimisellä maatilalla. Samassa pihapiirissä sijaitsevassa Galleria Jarskassa on esillä Juholan pitkäaikaisen residenssitaiteilija Kirsi Tapperin 60-vuotisjuhlanäyttely. Tapperien Juhola ja Galleria Jarska  avoinna 15.6.–18.8. la–su klo 12–16. Tiedustelut, opastusvaraukset p. 044 459 8291 tai 044 459 8411.

Vaajakosken Wanhassa Woimalassa kosken partaalla voi käydä kesäisin nauttimassa myös taidenäyttelyistä. Kuvataiteilija ja taideopettaja Päivi Karjalaisen näyttely on esillä 25.6.–11.7., Sini Koistisen 15.7.–26.7. sekä 29.7.–11.8. esittäytyy Taideseura Kopru. Vapaa pääsy, avoinna su–pe klo 12–18. 


Helmiä Äänekoskella

Äänekosken taidemuseon vaihtuvissa näyttelyissä nähdään Helmiä! -niminen näyttely taidemuseon omista kokoelmista 18.8. saakka. Näyttely koostuu pääasiassa matrikkelitaiteilijoiden teoksista, esille on nostettu mm. Hannes Autere, Magnus Enckell, Antti Halonen, Jonas Heiska, Urho Lehtinen, Eemu Myntti, Tuulikki Pietilä ja Juhani Petäjäniemi. Näyttely rakentuu perinteisistä maisemista ja muotokuvista, mutta joukkoon mahtuu myös modernia taidetta. Näyttelyopastukset 0400 439 807. Näyttelyt (Kuhnamontie 1, Äänekoski) avoinna 18.8. saakka ti–pe klo 12–18 sekä la–su klo 12–16.

Share to Facebook Share to Facebook Share to Twitter Share to Twitter Forward email Forward email
Jyväskylän taidemuseo

Kauppakatu 23, 40100 Jyväskylä
Finland

Saat tämän viestin koska olet ilmoittautunut uutiskirjeen / kutsujen tilaajaksi tai olet tehnyt meillä ostoksia.

Peruuta tilaus