Morgonkollen: måndag den 21:e augusti år 2017
Facebook Twitter Instagram Linkedin

Annons:

Viktigt från tidigare:

  • Börsen i Sverige vände nedåt i fredags
  • Råvaror fortsätter att röra på sig guldet går starkt
  • Lugnare på valutafronten 
  • Volatil handel i USA, avslutning nedåt i fredags
  • Osäkert politiskt läge i USA
  • Blandad handel på Asien-börserna idag

Dagens makro:

  • Storbritannien: huspriser augusti kl 1.01
  • Sydkorea: export (prel) augusti kl 2.00

Fredagens handel i OMXS30 (Sverige):

Den svenska börsen avslutade fredagens handel på - 0,52 %. OMXS30 har stigit med + 0,98 % under år 2017.

Fredagens handel i Dow Jones US Market Index:

DJ USA avslutade fredagens handel på - 0,18 %. DJ USA har stigit med + 7,55 % under år 2017.

Annons:

Börja diversifiera din portfölj mot annars svårtillgängliga marknader och tillgångar samt se till att tjäna pengar på både uppgång och nedgång med hjälp av Vontbels börshandlade produkter, kolla in vad de har att erbjuda via knappen här nedanför!

Läs mer om hur du kan öka din avkastning här!

Dagens handel inledningsvis:

Efter en svag avslutning på förra börsveckan har Asien-börserna idag inlett handeln väldigt blandat vilket stämmer överens med utvecklingen i USA i fredags. 

Styrkan som började leta sig in på världens börser tidigare under förra veckan lyser fortfarande med sin frånvaro och så ser ut att bli fallet även på den svenska börsen. Här kan vi nämligen också förvänta oss en lite svagare öppning under nollan och just nu måste bland annat det politiska läget i USA återigen stabilisera sig om vi ska kunna leta oss uppåt igen.  

Dagens händelser och fokus:

Rent händelsemässigt kan vi idag under veckans första börsdag förvänta oss en ganska så lugn dag rent schemamässigt. På makrofronten har vi i princip enbart siffror gällande huspriserna i Storbritannien samt Sydkoreas export att se fram emot.

Även på bolagsfronten lugnar det nu ner sig då slutspurten på rapportfronten ägde rum förra veckan. Några rapporter återstår visserligen men nu har vi processat alla de största så nu kan vi räkna med att marknaden börjar rikta sitt fokus åt andra håll och kanter.

I övrigt så kan vi räkna med ett fortsatt fokus mot mot det politiska läget i USA även framöver. Det som tidigare såg ut att stabiliseras, både politiskt och ekonomiskt har återigen börjat svaja i och med den färgstarka presidenten och om inte det lugnar ner sig kan hela världens börser återigen börja gunga rejält.  

Dagens bolagshändelser: 

  • Melker Schörling: presenterar substansvärde
  • Svolder: presenterar substansvärde

Dagens bolagsrapporter: 

Christian Berner, Melker Schörling, Eyeonid, Front Office, Pomegranate, Three Gates, Isofol Medical, Nilörn (ändrat datum från 22/8), Nitro Games, EQL Pharma, Panion, Sensodetect

Royal Unibrew

Facebook Twitter Instagram Linkedin

Aktieinkomster

david@aktieinkomster.se

www.aktieinkomster.se