view_in_browser

Kedves ,

Múlt hétfőn azzal a gondolattal keltem, hogy mi lenne, ha azt a sok tartalmat, amit gyártok egy héten, összefoglalnám egy hírlevélben, így ha érdekel mindaz, amit tudok, ami történik velem és amit szeretnék nektek megtanítani, átadni, akkor egy helyen megtalálhatjátok a legfontosabb infókat, így sosem fogtok lemaradni semmiről.

Aztán ezt továbbgondoltam egy kicsit és rájöttem, hogy ez nagyon jó hétösszegző is lesz számomra, így látni fogom, hogy mennyit haladtam, mik voltak a legérdekesebb témák, amikre reagáltatok és segít lezárni az elmúlt hetet, összeszedni a gondolataimat.

A másik ok, amiért megtetszett ez, mert egy kampány részeként is tökéletesen használható, anélkül, hogy a szokásos, értékesítős leveleket küldeném ki. Természetesen azoknak is megvan a helye és funkciója, de számomra valahogy nem komfortos így kommunikálni. Ezzel viszont ezt egy kicsit ki tudom kerülni (még meglátjuk útközben, hogy mennyire, erről is beszámolok majd) és mindenki maga tudja eldönteni, hogy mit olvas el ebből a levélből. Ha van hírlevél listád, ajánlom neked is, hogy gondold át, hogy miként tudod a legtöbbet kihozni belőle, hiszen az erre feliratkozottak már bizalmat szavaztak neked egyszer. :)

Aztán persze Niki tervez - Isten végez, biztosan te is így ismered ezt a mondást. :) Már kapásból az első levelet nem tudtam összehozni akkor, amikor terveztem, azaz hétfőn. Ez viszont benne van a pakliban, amikor valami új dolgot vezetsz be, hogy csomó mindennel nem tudsz számolni. Például, hogy ezt megírnom és megszerkesztenem nem fél óra, mivel ez az első levél, és amikor ideültem bepötyögni ezeket a mondatokat, azt sem tudtam még, hogy miről akarok írni. Vagy hogy közben épp hónapot váltunk és célszerűbb előbb lezárnom a novembert, mert akkor jobban átlátom, hogy miről írhatnék nektek, ez azonban egy 2 órás móka a december megtervezésével együtt. Magánéleti dolgok is közbejöttek, mint például egy hétfő hajlani cukorterhelés, ami eléggé le tudja fárasztani az embert, illetve annyi online beszélgetős programom volt hétfőre, hogy teljesen leszívtak, így estére nem maradt agyam ezt a levelet megírni. Na egy szó mint száz, fontos tanulság, hogy mindig legyél magaddal annyira rugalmas, hogy meg tudd engedni ilyenkor azt, hogy elcsúsztatod a dolgot pár nappal, amikor jobban oda tudsz koncentrálni.

Na és akkor ha benne vagy, nézzük, mi történt az elmúlt pár hétben! :)

Ha mégsem szeretnél ilyen emaileket kapni tőlem, a levél alján bármikor le tudsz leiratkozni.

Ez történt az elmúlt pár hétben, amit érdemes megnézned

Ebben a részben lehetnek olyan tartalmak is, amelyek megtekintéséhez szükséges, hogy a facebook csoportom tagja légy, mert onnan is fogok szemezgetni az izgalmasabb posztokból.

Másolás vs. inspirálódás

Hol van a határ a kettő között? Mire kell figyelnünk? Erről szólt a hónap egyik legnépszerűbb posztja.

Érdekel
Te mennyi pénzt hagysz az asztalon?

Tudtad, hogy ha megfelelően tervezel, az sokkal előbb juttat el az áhított sikerig? Ebben a posztban ezt a témát boncolgatom.

Elolvasom
Így ne fogyj ki soha a posztötletekből

Ezt a posztot 93-an mentettétek már el magatoknak, ezek szerint csupa jó ötletet sikerült adnom ehhez. :)

De jó, muti!
Ne csak a feladataidat priorizáld, hanem a linkjeidet is!

Egy egyszerű, de nagyszerű és hasznos tanács akkor, ha több linked is van a bioban - akár Linktree-vel, akár a saját weboldaladon vagy más appokon keresztül, megspékelve egy fekete öves Ninja-tippel!

Elolvasom
Mi számít reklámnak?

Mikor kell használni a #hirdetés megjelölést? Ha vannak együttműködéseid, akár fizetett, akár szponzorált, ezt a posztot érdemes elolvasnod.

Lássuk
Szülinapi nyereményjáték kulisszatitkok 2. rész

Ha szeretnél te is valami frappáns nyereményjátékot összehozni a következő kampányodhoz, ez a posztsorozatom még jól jöhet, mert ebben elárulom, én hogyan készültem fel és terveztem meg a kincskeresős játékomat. Hamarosan érkezik a 3. rész!

Megnézem

Ilyen volt a Socialight novembere

Minden hónap végén tartok hónapértékelést, enélkül már nem is tudnám elképzelni a vállalkozásom működését. Annyi minden történik egy hónapban, hogy az első hét általában úgy tűnik, mintha fényévekre lenne tőlem, ezért nem árt átvennem, hogy mik történtek, mi működött, mi nem, mekkora volt a növekedés, stb.

Ilyenkor leülök, előveszem a határidőnaplómat, a laptopomat és elkezdem kitölteni a My Content Book erre vonatkozó részeit. Lezárom először is az elmúlt hetet - kiértékelem a heti célok teljesülését, összeírom a heti sikereimet, majd pedig elkészítem a kedvencemet, a mind map-et, amibe a hónap összes fontos eseményét feljegyzem. Az én kategóriám: munka, kikapcsolódás, tanulás, well-being és most már lett egy baby csoport is. :) Ezt az elmetérképet színezem, matricázom, csillagozom, szivecskézem, kedvemre alakítom. A legfontosabb és legnagyobb eseményeket szoktam megjelölni általában valamilyen extrával.

Ha ezzel megvagyok, jöhet a hónap kiértékelése. Ehhez a következő lépéseket/kérdéseket veszem végig:

 • Havi célok és legfontosabb feladatok ellenőrzése: Mi teljesült? Mi nem? Miért? Mit akarok átvinni a következő hónapra?
 • Éves célomhoz közelebb kerültem?
 • Mennyit foglalkoztam önmagammal? (énidő, önismeret)
 • Havi szokáskövető kiértékelése, lezárása
 • Teendőlista átnézése: Mit sikerült megcsinálni? Mit akarok továbbvinni? Mit hagyok el ebből, mert már régóta görgetem?
 • Hónapértékelő oldal kitöltése: Mi működött? Mi nem? Mit akarok kipróbálni a következőben? Miért vagyok hálás? Hányasra értékelem a hónapot?
 • Statisztikák felvezetése, kiértékelése - Ebből a legfontosabb számokat vezetem a tervezőmben is, de van egy excelem, amibe minden hétfőn beviszem az insta oldalamon történt változásokat, számokat, eseményeket. Ezt is átnézem ilyenkor, mert ez egy igazi kincsesbánya arra nézve, hogy mi működött tartalomgyártás terén.

Ebben a hónapban a legfontosabb események és az ehhez kapcsolódó sikereim, tanulságaim ezek voltak:

 • Elindítottam a MCB kampányt és már 34 tervezőcsomag elkelt. (A legnagyobb és a legkisebb csomag a legnépszerűbb.) A live egy szuper kampányeszköz, brutál mennyiségű konverziót hozott (itt meg tudod nézni, hogy melyik live-ról van szó, és a tervezőbe is belekukkanthatsz), viszont a kampányra sokkal jobban rá kell feküdnöm, nem szabad félnem attól, hogy értékesítsem azt, ami valóban egy jól működő eszköz.
 • Tartottam egy előadást a Home Staging Konferencián, amire időben elkezdtem felkészülni és szuper anyagot sikerült összeraknom, amit máshol is fel tudok használni. Ez egy klassz ötletet adott a következő termékemhez.
 • Elkészítettem a hírlevél feliratkozós oldalamat és ki is lőttem az éterbe, ami egy hirtelen ötlet volt, hogy most már itt az ideje és egyik pillanatról a másikra valósítottam meg, aminek úgy vettem észre, hogy sokan örültetek, szép számmal vagytok már ezen a listán is (81-en 3 nap alatt, 2 posztból és 2 instasztoriból).
 • Sok apró fejlesztés volt a hónapban meglévő dolgok kapcsán, amik kipattantak a fejemből és azonnal meg is csináltam őket. Így brutál mennyiségű feladatot tudtam elvégezni ebben a hónapban, mert ami max 5-10 percet vett igénybe, azt nem felírtam a listámra, ahogy régen, hanem inkább gyorsan megcsináltam. Baromi hatékonynak érzem ezáltal ezt a hónapot. :)
 • A My Content Book-hoz kapcsolódóan mindent sikerült tető alá hozni, a héten remélhetőleg ezek meg is érkeznek hozzám, így tudom tartani az ígért határidőt. Ami itt tanulság volt, hogy mindig minden sokkal több időt vesz igénybe, mint ahogyan én azt gondolom. Pl. megfelelő papírtasakot találni nem fél óra, hanem másfél, mert annyira sokat kell kutatni a megfelelő után, majd eldönteni, hogy melyik legyen, árajánlatot kérni, rendelni. Nem két perc egyik sem, legalábbis nem nekem. :D 
 • Ez nem annyira vállalkozás téma, mégis sokat adott hozzá: (majdnem) végigcsináltam egy 30 napos szelektálós kihívást, ahol ahányadik napon tartasz, annyi felesleges dologtól kell megszabadulnod (The Minimalist Challenge). A 27. napig jutottam el, aztán bejött egy sűrű hétvége és az utolsó 3 nappal még lógok, de azért így is szép teljesítmény, hogy 358 cuccot szanáltam ki itthonról. Felszabadító érzés, hogy nem vesznek körül olyan tárgyak, amikre semmi szükségünk. Sok mindent elajándékoztam azoknak, akiknek viszont örömet okoznak, ami szintén nagyon jó érzés. Ez a kihívás rengeteget adott hozzá ahhoz, hogy egy eredményes hónapnak érezzem a novembert és 5/5-re értékeljem. Ráadásul ez nekem jó énidős tevékenység volt két munkablokk között, nagyon élveztem a folyamatot. :)

Mi várható még a következő napokban?

Ma van december első napja, ami azt jelenti, hogy az adventi kalendáriumunk első ablakát is kinyithatjuk. Mi a férjemmel óriási fanok vagyunk, LEGOs minden évben van nálunk - én idén Harry Pottereset kértem, de most a Nespresso-snak se tudtunk ellenállni, úgyhogy ma van mit bontogatni! :)

Éppen ezért a Socialight repertoárból sem maradhat el. Tavaly is csináltam saját adventi naptárat instasztoriban és idénre is kitaláltam egy jópofa dolgot, amit ma indítok el, hamarosan ezzel is érkezem. (Természetesen ez sincs még megszerkesztve, de a Canva egy varázseszköz, pillanatok alatt meglesz! Legalább a részleteket kitaláltam már egyik este 11 órakor, amikor rámtört az ihlet, így csak egy grafika kell. :D)

Idén olyan feladatokat, tippeket, ötleteket hozok, amikkel valami jót tehettek - másoknak és magatoknak is. Az elsődleges cél, hogy adjunk, mert az élet úgy működik, hogy amit csinálunk, azt kapjuk mi is vissza előbb-utóbb. Ugyanakkor lesz ennek egy olyan mellékhatása is, hogy növekszik az elérésetek, aktívabb lesz a közösségetek, a márkátok neve is jobban terjed. Ahogy az adventi kalendárium is működik, én is pontosan így, napról napra fogom instasztoriban ezeket a csodatévő jóságokat megosztani! :)

Ezen kívül pedig instasztoriban folyamatosan fedem fel a My Content Book csomaghoz járó meglepetéseket és közvetítem az eseményeket. Remélhetőleg hamarosan egy élő adásban meg tudom mutatni nektek már az új verziót belőle. Én már baromi izgatott vagyok miatta! :)

Ha bármihez lenne hozzáfűznivalód vagy visszajelzésed ezzel a nekem még új formátummal kapcsolatban, akkor szeretettel várom itt, válaszüzenetben.

Ez most egy szokatlanul hosszú levél lett, nem egy tipikus hírlevél (bár olyat tőlem ne is várjatok), viszont a következők azért egy kicsit szűkszavúbbak lesznek szerintem. :)

Jövő héten ismét jelentkezem (napot már nem ígérek), addig is hatékony és kiegyensúlyozott napokat kívánok!

instagram facebook facebook website
Co-In-Cash Kft.

8600 Siófok, Tavasz utca 43. 

+36305436574
hello@socialight.hu

Ezt az email azért kaptad, mert korábban letöltötted vagy megvásároltad valamelyik tudásanyagomat, vagy feliratkoztál a Socialight Secrets hírlevelekre és azt jelölted, hogy küldhetek számodra hírlevelet, ha valami fontos közlendőm van. Ha bármikor le szeretnél iratkozni a listáról, az alábbi gombra kattintva megteheted. Ezt azonban csak akkor javaslom, ha nem szeretnél többet infókat kapni a termékeimmel, szolgáltatásaimmal, vállalkozásommal kapcsolatban és értesülni az újdonságokról, melyeket tervezek.

Leiratkozás
MailerLite