view_in_browser
De start van een bloeiend voorjaar

Beste ,

Maart staat in het teken van onze campagne voor de wilde bij. Met jouw hulp maken we bijenlinten door de hele stad. De informatieavond is al helemaal volgeboekt, en de gratis plantenpakketten gaan ook hard, dus wees er snel BIJ. Je kunt nog meehelpen bij de speciale werkochtenden waar we moerasplanten gaan planten voor de wilde bij.

Deze maand is het ook tijd om je (gevel)tuin en balkon weer wat aandacht te geven. Daarom extra tips wat je kan doen.

Mensen met liefde voor het grootste park van Amsterdam, het Vondelpark, kunnen zich uitleven met het 'ploggen' of wandelen tijdens een Trash Hunt. Ook kan je natuurgids worden. En heb je wel eens gedacht aan het helpen met de paddentrek?

Hieronder nog meer activiteiten. Vervelen hoef je je dus niet.

Groene groet,

David, Simone en Luella

Nieuws
10 tips voor opstarten tuin

Kijk je er ook zo naar uit om weer aan de slag te slaan in je tuin of op je balkon? Ben je benieuwd hoe je zorgt voor goede grond? Of wil je zorgen voor diervriendelijk begroeiing zodat je bijdraagt aan het herstel van de biodiversiteit? Lees onze 10 tips, en je weet zelfs waar je de juiste spullen kunt krijgen.

Start Expat team met eerste klussen

In de binnentuin van Huis van de Wijk Lydia verwijderden vrijwilligers van het Expat Team de stronken van verwilderde bomen en struiken. Er is nu ruimte voor nieuwe begroeiing. Wil jij meehelpen om het weer een groene en bloeiende tuin te krijgen?  

Cursus Natuurgids

Vind jij het belangrijk dat kinderen vroeg in contact komen met onze stadsnatuur? Doe dan mee met de cursus natuurgids Koeienweide Vondelpark. In 7 lessen leer je over de flora en fauna op deze weide en krijg je didactische tips. Na de cursus kan je zelf rondleidingen voor schoolkinderen verzorgen over het natuureducatie pad.

Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase!

De wilde bij heeft het moeilijk. GroeneBuurten en de Bee
Foundation willen bijen (en andere insecten) weer kansen bieden in onze stad, samen met jou. De komende maanden zijn er diverse acties bij jou in de buurt. Houd onze Agenda en nieuwsbrieven in de gaten.

Agenda
1 - 31 maart
Paddentrek

In maart komen amfibieën uit hun winterslaap en gaan op weg naar poelen om te paren. Jij kan de padden, salamanders en kikkers helpen met een veilige oversteek zonder te worden overreden. Dat kan zowel in het Vondelpark als bij de Riekerweg.

2 maart
Start 'Amsterdam Zoemt'

Op 2 maart start de campagne 'Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase!' Kom meer te weten over wilde bijen in Amsterdam en wat je zelf voor de wilde bij kan doen. De lezing is al vol. Van 3-22 maart kan je wel een gratis pakket aanvragen met bijvriendelijke beplanting!

11 en 12 maart
Moerasplanten voor de wilde bij

Moerasplanten zijn belangrijk voedsel voor wilde bijen en andere insecten. We planten op twee locaties in het Vondelpark dotters, zwanenbloemen, wederik en rolklaver langs de natuuroevers. Een schoolklas en bewoners helpen. Doe je mee?

14 maart
Wilgenknotten aan het Jaagpad

Kom vandaag mee helpen wilgenknotten! De takken worden gebruikt voor het onderhoud van de naastgelegen begraafplaats Huis te Vraag. Dit is een van de vele NLdoet klussen waarbij je kan helpen op 13 en 14 maart.

14 maart
Gratis hortensia's ophalen!

Wie kunnen we blij maken met de hortensia's waar geen plek meer voor is? Gratis op te halen op 14 maart tussen 11 en 13 uur.

21 maart
Trash Hunt Vondelpark

Wandel of 'plog' mee en verwijder zwerfafval uit het Vondelpark. Deze keer in samenwerking met Stayokay Amsterdam Vondelpark.

Dit was slechts een deel van onze groene activiteiten en nieuwsberichten. Ga voor de complete Agenda naar onze website www.groenebuurten.nl. En volg ons op facebook voor nog meer foto's, verslagen en interessante weetjes.

PS Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar andere groenliefhebbers. 

GroeneBuurten zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Oud Zuid, de Zuidas en het Vondelpark. Dit doen wij samen met buurtbewoners, organisaties en bedrijven. Wij informeren, organiseren en geven advies.

Bewoners kunnen hun buurt op veel manieren vergroenen. Je kan helpen met het onderhoud van plantsoenen en parken, moestuinen of kruidentuinen. Of leg een geveltuin of een boomtuin aan.

Kom meer te weten over hoe je je eigen buurt, straat of tuin vergroent via onze website en facebook. Je kunt ook bellen of langskomen tijdens ons spreekuren op woensdag (Groenpunt de Coenen) of donderdag (Groenpunt Olympus) tussen 14.00 en 15.00 uur.

GroeneBuurten

J.M. Coenenstraat 4, Amsterdam
Netherlands

website facebook location email

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op onze website of hebt meegedaan met een activiteit.

Afmelden