November nyhetsbrev från Drömmarnas hus Öppna nyhetsbrevet i en browser.

November 2020

Vi har varit väl förskonade i Coronakrisen. Alla våra publika arrangemang har och kommer visserligen att ställas in, eller skjutas fram. Men vi har kunnat, med försiktighet, genomföra stora delar av den bokade verksamheten med skolor och fritids. Även våra kurser för barn på fritiden, har kunnat genomföras, efter vissa åtgärder.

Men NU har läget blivit så allvarligt med smittspridningen, att vi pausar i princip all verksamhet som berör skolor och fritids, i Malmö och i regionen. Viss kursverksamhet i huset kommer att fortsätta. Denna åtgärden gör vi under tre veckor och hoppas samtidigt att smittspridningen dämpas.

Ute blir det bara mörkare..... och lite mysigare. Det kommer att bli julefrid även i år, men inte i form av julfester och marknad på Herrgården, utan i sinnet och med de nära. Så håll ut. Ta hand om dig själv och andra.

På DH Facebook och hemsida får du löpande uppdatering.

/Red.

Scenen för fler röster

Den 12 oktober genomförde vi och filmade höstens första Cafékväll – Scenen för fler röster och vilken kväll det blev!

Här fick vi ta del av tre begåvade och fantastiska konstnärskap i form av:

Johanna Mounzer som delade med sig av en varm och högst personlig text.

Lotta Fahlén med sitt projekt LOLJUD, som bjöd på egenkomponerad samt egenproducerad musik, sång och film.

Durkhanai Stanezai som visade samt talade om sin konst och sitt konstnärsskap.

Och det bästa av allt är att detta finns tillgängligt för alla att ta del av, helt gratis! Vi lovar att det är väl spenderad tid så missa inte det. Här är filmen.

www.drommarnashus.se/cafe


VAD ÄR "SCENEN FÖR FLER RÖSTER"?

Årets mysiga Cafékvällar med olika artister/konstnärer/författare/poeter mm arrangeras i Drömmarnas hus lokaler och i nära samarbete med den nya projektägaren ABF Malmö. Konceptet med cafékvällar föddes i projektet Stick ut!/Kreativa platser och finansieras nu av Malmö Stad och Kulturrådet.

Rapport från kurserna

I mitten av November kommer finalerna på våra kvällskurser att äga rum. Vi avslutar i år med en liten publik för de närmaste.

Den äldre teatergruppen förvandlar en gammal brittisk folksaga till en berättelse om dagsaktuella gängbråk och om känslan att inte passa in.

Den yngre teatergruppen visar upp en spännande tidsresa, och cirkusgruppen utmanar sig och visar nya färdigheter inom cirkuskonsten.
På hemsida, Facebook och Instagram kommer du att se resultatet.

Höstlov med spöken

Nu är det slutspökat för de tre husspökena på Rosengårds herrgård. Varje dag på höstlovet har fritidsbarn besökt oss, för att lösa Mysteriet med Spökstenarna. Dom har gjort amuletter, testat spökexperiment, gått i världens läskigaste källare och löst svåra gåtor. Men mest av allt, har dom släppt Spökstenarna fria.
Tack för hjälpen, säger vi!

Skapande skola skrivworkshop

Magisk realism

Vi tillbringade två heldagar i Asmundtorp skola där massor av hemliga magiska platser avslöjades.

Tvåorna och treorna på skolan skrev magisk realism utifrån platser i eller utanför sin skola. Det blev lite realism och massor med magi. Väldigt roliga dagar med fantastiska berättelser.


Vill ni utveckla och genomföra ett Skapande Skolaprojekt tillsammans med Drömmarnas hus? Läs mer här:
www.drommarnashus.se/skapandeskola

På Äventyr i Tottarp

Med en härligt värmande höstsol gav sig Tottarpsskolans alla elever ut på Äventyr. Under hösten har de rustat sig med kunskaper, trollstavar, elevhemssköldar för att möta Voldermorts anhängare, vi från Drömmarnas Hus. 

Ett försök att slopa barnkonventionen och införa barnarbete gick under en fredag i oktober om intet, när Tottarps elever förenade sig och tvingade ondskan på flykten! (Bokstavligt talat)

En härlig dag med mycket fantasi, samarbete och lyckligt slut, för de goda. Vi på Drömmarnas Hus hjälpte Tottarps skola med att krydda till sitt Äventyr, inom ramen för Skapande skola.

After School

Uppvisning i dans och akrobatik på Rosengårdsskolan!

Fredagen den 23 oktober bjöd eleverna från Rosengårdsskolan in till en uppvisning i dans- och akrobatik. Här visade de upp vad de hittills lärt sig under höstterminen under ledning av Drömmarnas hus pedagoger, Lotta och Maria.

Inbjudna lärare, föräldrar, syskon och några av oss från Drömmarnas Hus imponerades över resultatet och ser fram mot fortsättningen.

Sagoyoga

Nu var det slut för denna gången! Tusen tack Rosengårds fritids för att ni ville vara med oss och göra sagoyoga. Vi har träffat ormar, fjärilar och hästar, hört fågelsång, sett glittrande hav och luktat på skogens blommor. Det var fint!

Vi ses nästa gång =)

Barnens skulpturpark

Mitt i konsten

Torsdagen den 15 oktober så gjorde stora och små konstnärer ett nytt besök i Wanås Skulpturpark. Det blev en riktigt härlig heldag i den otroligt inspirerande miljö som Wanås levererar. Här fick vi bl.a ett unikt tillfälle till en pratstund, med konstnären Louise Waite, som just denna dag lade sista handen vid sitt nya konstverk, ”The Folly”. Konst, skapat av formfranska och lim. Såå spännande!

Tyvärr fick Artist Talk ställas in, som vi skulle hålla på Skissernas museum med alla stora och små konstnärer.

Vi fördjupar och fortbildar

Vårt första Konstnärligt Forum med Drömmarnas hus pedagogiska personal, inleddes med ett besök på Moderna museet i Malmö, där vi lät oss skakas om och inspireras av Hilma af Klints fantastiska verk.

Det uppstod många konstnärliga diskussioner efter besöket bland annat om teman och konstens betydelse, allt utifrån barnperspektiv och barnrätt.

En riktigt härlig eftermiddag!

Förändringsarbete tar tid

Nu händer det grejer, när kunskap och erfarenhet möts.

Efter fyra träffar med två årskurs 5-klasser på Kirsebergsskolan, har eleverna tagit sig an arbetet. Förändringsarbete tar tid, trygghet och samförstånd ska vidareutvecklas. Otroligt spännande och skört arbete, men så roligt. Roligt att se hur elevernas samarbete utvecklas och tillit och självständighet stärks, i takt med varje genomförd uppgift.

Vi har jobbat med gruppen och vi kommer arbeta vidare under det kommande kreativa arbetet, som ska implementeras.

Prata Skapande Skola

Vi kan samarbeta med er kring Skapande skola, i hela regionen.

Hur arbetar ni med skapande skola?

Vad är era elever intresserade av att arbeta med i samband med skapande skola och hur kan vi tillsammans utforma ett projekt som passar just era förutsättningar? Sitter ni och funderar på hur och vad ni ska göra/ ansöka om och vill bli inspirerade / bolla ideer så är det bara att höra av sig. Vi hittar en tid som passar för möte på er skola, eller via telefon.

Mer info och kontakt
facebook youtube instagram
Drömmarnas Hus

Frölichs väg 4, 213 68 Malmö, Malmö
Sweden 21236 Sweden

040-211 211
info@drommarnashus.se

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen