Turun NMKY - YMCA Turku

Empowering young people Since 1893

Uutiskirje 9/2022

  

Tämä uutiskirje sisältää:

  • Tuulia Toivanen osallistui COP27 -konferenssiin
  • Turun NMKY:n joulunajan konsertit
  • Turun Tähti-Tyttöjen retki Pyölinrantaan
  • Edustusjoukkueiden tulevat kotipelit

Tuulia Toivanen osallistui nuorisojärjestöedustajana COP27 -konferenssiin Egyptin Sharm El-Sheikissä

YK:n ilmastosopimuksen UNFCCC:n osapuolikonferenssi, paremmin tunnettu lyhenteellä COP (Conference of Parties), pidettiin tänä vuonna Sharm El-Sheikhissä, Egyptissä.

COP-konferenssit keräävät samaan paikkaan niin valtioiden ja median, kuin myös kansalaisyhteiskunnan edustajia. Kansalaisyhteiskunnan edustajana, eli tarkkailijana, tarkemmin ottaen YOUNGO:n (lasten ja nuorten edustus UNFCCC-kontekstissa), kautta pääsin myös minä osallistumaan maailman suurimpaan ilmastokonferenssiin sen ensimmäisen viikon ajan. YMCA:n maailmanliitto pystyi lähettämään COP27-konferenssiin 14 nuoren delegaation, joka koostui nuorista ympäri maailmaa, edustamaan maailman suurinta ja vanhinta nuorisojärjestöä.

Viikkoon mahtui valtava määrä inspiroivia kohtaamisia, tapaamisia eri maiden ja järjestöjen edustajien kanssa ja varsinaisten ilmastosopimukseen liittyvien neuvottelujen seuraamista. Kuulun itse YOUNGO:n kontekstissa toimivaan Mitigation-työryhmään, joka seurasi konferenssin ajan neuvottelujen kulkua ja laati suosituksia siitä, miten muun muassa nuorten näkemykset ja osallistaminen otetaan huomioon ja varmistetaan. Lue lisää...

Turun Tähti-Tyttöjen syysretki aurinkoisessa Pyölinrannassa

Turun Tähti-Tyttöjen syysretkeä vietettiin Disney-teemalla Piikkiön Pyölinrannassa. Monelle sudenpennulle yön yli retki oli ensimmäinen, mutta kokeneemmat partiolaiset pääsivät jo koko viikonlopun kestävälle seikkailulle. Marraskuun hienoimpina, lämpiminä ja aurinkoisina päivinä retkeläiset nauttivat ulkoilmasta suunnistuksen ja retkikeittimellä kokkaamisen parissa, minkä lisäksi paistoivat nuotiolla leipää ja vaahtokarkkeja. Tähti-Tytöt suorittivat esimerkillistä ensiapua Disney-hahmoille, askartelivat yhdessä joulukalenterin ja rentoutuivat leffaillassa naposteltavien kera. Toisena iltana esitettiin disney-aiheisia näytelmiä sekä laulettiin (tietysti upeat Disney-asut päällä) perinteisiä partiolauluja, joiden lisäksi hittilistalle mahtuivat Let it go ja Frontside Ollie. 

Haluatko mukaan seuraavalle retkelle? Kaikkiin ryhmiin otetaan uusia jäseniä kevätkaudelle. Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen lpkj@turuntahtitytot.fi !

Tutustu toimintaamme Instagramissa ja osoitteesta turuntahtitytot.fi

Tulevat edustusjoukkueiden kotipelit

Naisten 1-divisioonassa pelaavan Turun NMKY:n naisten edustusjoukkueen seuraavat kotiottelut pelataan Nunnavuoren palloiluhallissa:

10.12.2022 klo 17
22.1.2023 klo 17

Miesten 1A-divisioonassa pelaavan Turun NMKY:n miesten edustusjoukkueen seuraavat kotiottelut Kupittaan palloiluhallissa:

10.12.2022 klo 18.30
8.1.2023 klo 18.30

Hanki itsellesi kausikortti, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn molempien edustusjoukkueiden kotiotteluihin. Kausikortti 2022-2023 sisältää tuplana Namikaa🙂🏀

Osta kausikortti edustusjoukkueiden kotiotteluihin

Pssst.. Haluat varmasti seurata vilkasta toimintaamme ja kommelluksia myös kuvina. Instagramista meidät löytää nimellä ymcaturku

Turun NMKY - YMCA Turku

Sirkkalankatu 27
20700 Turku
www.ymcaturku.fi

Saat tämän viestin koska osoitteesi on Turun NMKY:n jäsen- tai yhteistyörekisterissä

Peruuta tilaus

MailerLite