Een feestje, een nieuwe trui en een patroon dat er helemaal bij tast! Ehm... past! view_in_browser

Lieve ,

Je moest eens weten wat voor maand ik achter de rug heb! Helemaal geïnspireerd door het geweldige weer van de afgelopen weken, heb ik een heerlijke lentetrui ontworpen: Jill. Daarnaast kwam Valentijnsdag natuurlijk nog even om de hoek kijken - en of je er nu van houdt of niet, ik denk dat het altijd leuk en goed is om eventjes extra stil te staan bij de personen om wie je het meeste geeft. In die sfeer heb ik ook een heerlijk weekendje weg gehad met mijn gezin in België. Wat hebben we genoten van elkaar! 

Die drukte is fijn en leuk, het is goed om lekker bezig te zijn. Maar af en toe moet ik even de realiteit onder ogen zien: dat mijn lichaam niet alles meer zomaar volhoudt. Daarom heb ik helaas een paar workshops moeten afzeggen. Dat viel echt wel eventjes als een schaduw op een zonnige maand. Gelukkig heb ik de workshops ondertussen alweer kunnen hervatten en ben ik, samen met mijn middelste zoon Emiel, grote plannen aan het maken voor de toekomst van Lossen & Vasten. En daarbij kan ik jouw hulp wel gebruiken! Lees maar vlug verder!

Pssst... Ik ben 4 jaar geworden!

Feestje! Lossen & Vasten bestaat vier jaar! De tijd vliegt! Ik heb, speciaal voor deze dag, mijn allereerste blog ooit weer eens bekeken. Wat gaaf om terug te zien hoe enorm Lossen & Vasten is gegroeid. En niet alleen Lossen & Vasten is gegroeid, maar ook ikzelf heb zó veel nieuws geleerd! In mijn eerste blog schreef ik bijvoorbeeld hoe mijn oudste zoon de Lossen & Vasten website voor me bouwde en ik er vooral verbijsterd naar stond te kijken... Wat is dat toch een verschil met het afgelopen jaar, waarin ik gewoon een heuse webshop heb gebouwd, helemaal in m'n uppie! Hoe gaaf is dat?

Natuurlijk is Lossen & Vasten niet alleen maar gegroeid door mijn inzet. Zonder jou had ik het nooit zo ver geschopt! Daarom, bij dezen: bedankt voor al je interesse in mijn wereldje van Lossen & Vasten. Bedankt voor alle steun, alle lieve berichtjes en vooral voor alle gezelligheid die we met z'n allen elke keer opnieuw weer neerzetten. Ik geniet ervan!

Pssst... En bij een feestje horen natuurlijk cadeautjes. Daarom krijg je vandaag (vrijdag 1 maart) 10% korting in mijn winkeltje! Het enige wat je hoeft te doen is de kortingscode "feest" in te vullen op mijn webshop. Hoera!

Feestje! Kom maar op met die 10% korting!
Jill, de allerleukste lentetrui

Misschien heb je haar al voorbij zien komen op Facebook, maar ik kan het écht niet laten om mijn allernieuwste creatie ook hier aan je te laten zien. Want wat ben ik trots op Jill, een heerlijk frisse, luchtige en vooral vrolijke lentetrui! Via de onderstaande knop kun je haar bekijken in mijn webshop.

Bekijk Jill in mijn webshop!

Jill heb ik geïnspireerd op Joyce, een lekker lang vest dat ik een hele tijd terug al heb bedacht. Jill mag je zien als het kleine zusje van Joyce: in één oogopslag weet je dat ze familie zijn, maar Jill is net iets speelser, net iets ondeugender en net wat uitbundiger. Een geweldige trui waar ik nog enorm veel plezier van gaat beleven, zelfs na het haken!

Lentetrui Jill

Wat een heerlijke trui is dit! En wat is het vandaag perfect weer om haar te gaan haken!

€4.50
Bekijk haar nu in mijn winkeltje!
Mijn workshops op jouw beeldscherm!

Helaas kan ik je in deze nieuwsbrief niet alleen maar positief nieuws brengen. Je weet vast wel van me dat mijn lichaam mijn gedachten niet altijd goed kan bijbenen. Al heb ik in mijn hoofd altijd de meest wilde en enthousiaste ideeën, soms word ik geconfronteerd met de realiteit dat ik het zo nu en dan gewoon rustig aan móet doen.

De afgelopen maand was het weer zo ver. Ook al wilde ik het heel graag, het lukte me niet meer om alle workshops door te zetten. Daarom heb ik er een paar af moeten zeggen, iets wat ik heel spannend en natuurlijk ook heel vervelend vond. Gelukkig ben ik ondertussen alweer in het hele land te vinden met mijn workshops en dit blijf ik in ieder geval doen tot april. Daarna neem ik eventjes pauze!

Nou, als je me een beetje kent, dan weet je wel dat pauze houden niet mijn sterkste punt is. Ik ben daarom alweer druk bezig met het verzinnen van nieuwe ideeën om de workshops door te kunnen zetten - maar dan wel op een iets andere manier. Mijn nieuwste idee is: workshops op YouTube! Het lijkt me zo gaaf om mijn workshops op een hele mooie en gezellige manier te filmen zodat jij er thuis, op je eigen tempo, mee aan de slag kunt gaan wanneer dat jou goed uitkomt. En natuurlijk zorgen we samen voor een heleboel gezelligheid! Jouw mening kan ik hierbij natuurlijk heel goed gebruiken. Wat vind jij van dit idee? 

De perfecte tas voor Jill

Wat ben ik trots op het patroon van deze maand! Dit is het grootste en - tenminste, dat vind ik zelf - leukste patroon tot nu toe. Een heuse tas, die ook nog eens perfect bij mijn nieuwe trui Jill past! Is het geen plaatje?

 

Je hebt nodig:

Cahlista van Scheepjes  (C)

Kleurnummer 130 5 bollen

Softfun Aquarel van Scheepjes (SA)

Kleurnummer 807 1 bol

Lossen & Vasten Knoop

Tasbeugel

Lapje Stof van 35 x 70 centimeter

2 kwastjes

Haaknaald nummer 7 en 8

Het formaat van deze tas is 29 x 31 centimeter.

Alle accessoires die je nodig hebt voor deze tas kun je als een handig setje kopen in mijn winkeltje!.Klik maar eens op de onderstaande knop!

Accessoiresetje Tas Jill

Je haakt deze tas met 2 draden tegelijk.
Haak met haaknaald nummer 8 een lossenlijn van 27 lossen met 2 draden C.

Toer 1

Neem haaknaald nummer 7. Haak een vaste in de 2de losse vanaf je naald en in alle lossen erna. Je hebt nu 26 vasten.

Toer 2

Haak 1 losse. Haak een half stokje in de 1ste steek en in alle steken erna.

Toer 3

Haak 1 losse. Haak een vaste in de 1ste steek en in alle steken erna. Wissel bij de laatste vaste 1 van de 2 draden naar de SA. Je hebt dan dus 1 draad C en 1 draad SA op je naald.

Toer 4

Haak 2 lossen en een stokje in de 1ste steek. *Sla 1 steek over en haak een dubbel stokje in de steek erna. Om een kruis te maken haak je in de steek die je net hebt overgeslagen nog een dubbel stokje. Sla hiervoor de draad 2 keer om je naald en steek je haaknaald achter je laatste dubbele stokje langs in de steek die je net hebt overgeslagen. Maak je dubbele stokje af op de normale manier.** Herhaal van * tot ** tot je nog 1 steek over hebt. Haak in deze steek een stokje en een half stokje. Wissel bij het laatste halve stokje je draad SA terug naar de C. De 2 beginlossen en het laatste halve stokje tellen niet als steken. Deze haak je om een mooie stevige zijkant te krijgen.

Toer 5

Haak 1 losse. Sla de 1ste steek over en haak een vaste in de 2de en de 3de steek. *Haak een vaste tussen de 2 “kruizen”. Haak een vaste in de volgende steek.** Herhaal van * tot ** tot het einde van de toer. Je laatste vaste zit op het 1ste stokje van de vorige toer, de 2 beginlossen laat je gewoon liggen.

Toer 6 en 7

Zie toer 2 en 3

Toer 8 t/m 19

Herhaal steeds toer 4 t/m 7. Hecht na toer 19 de draad af en werk de draadjes netjes weg.

Langs de beide zijkanten en de onderkant maak je een rand.

Toer 1

Maak met 2 draden C een schuifknoop op naald 7. Haak een vaste om de eerste (bovenste) steek aan de zijkant. Om de toeren C haak je steeds 4 vasten en om de toeren gemengd met SA haak je steeds 2 vasten. Aan de onderkant haak je 1 vaste in elke steek. In de hoeken haak je 2 vasten in de steek voor de hoek en 2 vasten in de steek na de hoek.

Toer 2 en 3

Haak 1 losse. Haak een vaste in de 1ste steek en alle steken erna. In de steek in de hoek haak je 3 vasten. Hecht na toer 3 de draad af er werk de draadjes netjes weg.

Haak dit lapje nog een keer.

Leg je 2 lapjes met de verkeerde kanten op elkaar. Haak ze met de Kreeftsteek aan elkaar. Maak hiervoor met 1 draad C en 1 draad SA een schuifknoop op haaknaald nummer 7. Steek je naald door de 1ste steek van beide lapjes aan de linkerkant. Haak een vaste. Haak in de volgende steek aan de rechterkant en alle steken erna een Kreeftsteek. Je steekt hiervoor je haaknaald door beide steken en haalt de draad op. Leg de draad om je naald en haal hem door beide lussen op je naald.

Ook langs de bovenkant komt nog een rand.

Toer 1

Maak met 2 draden C een schuifknoop op naald 7 en steek hem in een willekeurige steek. Haak een vaste in deze steek en in alle steken erna. Sluit de toer met een halve vaste in de 1ste vaste.

Toer 2 en 3

Haak 1 losse. Haak een vaste in de 1ste steek en in alle steken erna. Sluit de toer met een halve vaste in de 1ste vaste. Bij toer 3 sluit je de toer in de achterste lus van de 1ste vaste.

Toer 4

Haak 1 losse. Haak een vaste in de achterste lus van de 1ste steek en alle steken erna. Sluit de toer met een halve vaste in de 1ste vaste (beide lussen).

Toer 5 en 6

Zie toer 2 en 3. Hecht na toer 3 de draad af en werk de draadjes netjes weg.

De Sluitlus

Haak met 2 draden SA een lossenlijn van 37 lossen.

Toer 1

Haak een vaste in de 2de losse vanaf je naald en in alle lossen erna. Je hebt nu 36 vasten. Keer je werk niet.

Toer 2

Haak 1 losse. Haak een Kreeftsteek in de 1ste steek (rechts) en in alle steken erna. Hecht de draad af en werk de draadjes netjes weg.

Zet je knoop vast op de voorkant tussen de bovenste 2 toeren Kruissteek. De lus zet je vast aan de achterkant, met de boord nog niet dubbelgeslagen. De uiteinden komen net onder de 1ste toer vasten van de boord. Zet de handvatten mooi in het midden vast op de 1ste toer van de boord. Zet de 2 kwastjes onderaan de voorkant van je tas.

Naai 3 zijden van je lapje op elkaar vast en schuif deze in je tas met de verkeerde kant van je tas en voering op elkaar. Vouw de boord van je tas om de bovenkant van de voering en zet deze met een draad Cahlista met de rijsteek op elkaar vast.

Je tas is klaar! Is het geen plaatje? Zeker in combinatie met de trui die dezelfde naam draagt zul jij de show stelen!!

Agenda

2 maart | Workshop Corner to Corner haken in Uithuizermeeden
9 maart | Workshop fanTAStisch in Hoogezand
16 maart | Workshop Corner to Corner haken in Hazerswoude-Rijndijk

Wil je weten waar en wanneer je me nog meer kunt vinden? Klik dan op de onderstaande knop!

Liefs, Joke

Lossen & Vasten

facebook youtube instagram
info@lossenenvasten.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op mijn website.

Afmelden