Het laatste nieuws van Mr. - 23 oktober 2018

KANTOOR MET 7 ADVOCATEN RENDEERT HET BEST

Advocatenkantoren met zeven fee earners halen gemiddeld het hoogste rendement. Dat blijkt uit de Benchmark Advocatuur 2018, waarin de reacties van 182 advocatenkantoren met maximaal 26 fee earners zijn opgenomen. De tweede plaats wordt ingenomen door kantoren met acht tot tien advocaten.

Lees meer

VOORZICHTIG OPTIMISME OVER AMICUS CURIAE BIJ RAAD VAN STATE

Anonieme inbreng van amici curiae mag niet worden toegestaan en amicusbrieven moeten integraal op de website van de Raad van State worden gepubliceerd. Dat zijn twee van de aanbevelingen uit het evaluatieonderzoek dat de Raad van State heeft laten uitvoeren naar de toepassing van het instrument van de amicus curiae bij de Afdeling bestuursrechtspraak.

Lees meer

SJEF VAN DER PUTTEN BEPLEIT EFFECTIEF BESLAG- EN EXECUTIERECHT

Mr. van de Week is Sjef van der Putten (Vurich Gerechtsdeurwaarders), samen met Marc van Zanten (CMS) initiatiefnemer van een compendium vol ideeën om het beslag- en executierecht te moderniseren. Afgelopen week bespraken zij die met het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Lees meer

MAAK UW JURIDISCHE PRAKTIJK KLAAR VOOR DE ENERGIETRANSITIE

Kom op 11 december 2018 naar het seminar ‘Jurist in de energietransitie’. Wordt in één dag bijgepraat over het te verwachten juridisch kader, (ver)nieuw(d)e wetgeving en instrumenten die de energietransitie gaan ondersteunen. Aan bod komen o.a. de details van het Energie & Klimaat Akkoord, de BIG 4 transitiethema’s en het belang van de omgevingswet. Ontmoet collega bedrijfsjuristen, advocaten en overheidsjuristen uit alle hoeken van de energiesector. Incl. 6 PO Punten.

Bekijk het programma

SRK VECHT BIJ ONDERNEMINGSKAMER VOOR ZIJN LEVEN

De Ondernemingskamer bij Gerechtshof Amsterdam heeft op 18 oktober een poging van de Stichting Schaderegelingskantoor voor Rechtsbijstandverzekering (SRK) behandeld om te voorkomen dat Nationale Nederlanden Groep zijn verzekeringsportefeuille bij SRK op 1 januari weghaalt.

Lees meer

IEDEREEN BIJ L & L OP TECHCURSUS

Onder de noemer Loyens & Loeff Tech Academy worden de komende anderhalf jaar alle driehonderd medewerkers van advocatenkantoor Loyens & Loeff getraind in omgaan met recente technologische ontwikkelingen. Alle medewerkers van de kantoren in Nederland, België, Luxemburg en Zwitserland kunnen kennis opdoen op het gebied van onder meer blockchain, kunstmatige intelligentie en smart contracts.

Lees meer

WARD WELAGE (TEN ADVOCATEN N.V.) OVER SAMEN STERKER

Overstap van de week is Ward Welage. Welage is overgestapt van Van Ewijk Advocaten Mediators naar TEN Advocaten N.V., dat op 10 oktober opgericht is. Welage is samen met Peter Roosendaal (voorheen LMR Advocaten) bestuurder.

Lees meer

UW CLIËNT VOLDOET NIET AAN DE AFSPRAKEN MET KAPITAALVERSCHAFFERS: WAT NU?

In de cursus 'Financiële herstructurering' wordt de sluier van financiële herstructureringen opgelicht. U verkrijgt inzicht in de opbouw van de kapitaalstructuur van een onderneming, weet de belangrijkste voorwaarden van de financieringslagen en kunt de financiële prognoses koppelen aan de leningsvoorwaarden.

Meer informatie en aanmelden

MEER SCHIKKINGEN IN KLEINE ZAKEN

Het Openbaar Ministerie trof vorig jaar vaker een schikking met verdachten van kleine zaken, meldt Trouw. 8800 keer werd een zaak bijvoorbeeld met een geldboete of werkstraf afgedaan, waardoor de verdachten niet voor de rechter hoefden te verschijnen. In 2016 was dat nog 7900 keer. Ondertussen blijft het totaal aantal zaken bij het OM wel dalen, blijkt uit recente ­CBS-cijfers over het strafrecht.

Lees meer

SUGGESTIEVE VRAGEN TIJDENS POLITIEVERHOOR

In politieverhoren worden nog te vaak gesloten of suggestieve vragen gesteld. Daarmee groeit de kans op valse bekentenissen, waarschuwt politieman en onderzoeker Koen Geijsen in zijn proefschrift Persons at risk during interrogations in police custody, waarop hij volgende maand promoveert aan de Universiteit Maastricht.

Lees meer

HAAL VOOR HET EINDE VAN DIT JAAR NOG UW VERPLICHTE OPLEIDINGSPUNTEN.

En volg een juridische PAO cursus! Dit najaar hebben wij weer een actueel juridisch cursusprogramma met praktijkgerichte cursussen op verschillende rechtsgebieden én een aantal nieuwe cursussen. Schrijf u snel in!

Lees meer

E-COURTOPRICHTER PROMOVEERT OP AFDWINGBAARHEID PRIVATE RECHTSPRAAK

“Van de boycot door de overheidsrechtspraak heeft e-Court geen last meer”, noemt mr. dr. Henriëtte Nakad een mogelijk gevolg van haar promotie aan de Universiteit Leiden. De bedenker en initiatiefnemer van de online geschillenbeslechter e-Court is gepromoveerd op een proefschrift over de notaris en private rechtspraak.

Lees meer

NIEUWE LEIDING VOOR OM BREDA

Hoofdofficier Bob Steensma van het parket Noord-Holland is vanaf 15 november tijdelijk waarnemend hoofdofficier van het parket Zeeland-West-Brabant. Volgens het Openbaar Ministerie zal de wisseling in de top van het Bredase parket niet van invloed zijn op de bestrijding van de georganiseerde misdaad in Brabant.

Lees meer

EILEEN JONKER-HOFMAN: ‘BLIJF ALS OVERHEID STRUCTUREEL AANDACHT GEVEN AAN JURIDISCHE KWALITEITSZORG, ZODAT JE PROBLEMEN AAN DE VOORKANT VOORKOMT’

Van onze kennispartner OSR
Vergroot je persoonlijke effectiviteit, dan presteren jij en jouw organisatie uiteindelijk beter

Lees meer

RECENTE VACATURES

Senior expert Arbeidszaken

Ben jij iemand die uitdagingen niet uit de weg gaat en veranderingen omarmt? Speel jij als Senior Expert Arbeidszaken en adviseur graag een rol in het ontwikkelen van een modern arbeidsvoorwaardenbeleid voor onze medewerkers? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het bericht Senior expert Arbeidszaken verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Officier Jurist bij de Koninklijke Landmacht

Als je aan de slag gaat als jurist bij de Landmacht, gaat er een wereld voor je open. Je wordt opgeleid tot officier, waarna je wordt ingedeeld bij de juridische dienst van een van de meest veelzijdige werkgevers van Nederland. De Landmacht beschikt over diensten en eenheden in binnen- en buitenland. Het bericht Officier Jurist bij de Koninklijke Landmacht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Concernjurist Arbeidsrecht

Als expert in ambtenaren- en arbeidsrecht ben jij onze adviseur en projectleider bij ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Kun jij bovendien adviseren over bedrijfsvoering en bredere bestuurlijk- juridische zaken? Werk mee aan het beschermen van de leefomgeving en solliciteer voor 3 november. Het bericht Concernjurist Arbeidsrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

De coachtip van de maand: Energy vampires (2)

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.