Nieuwsbrief MGO

Maasland Gilde Oss e.o.

Nieuwsbrief april 2017

Het Maasland Gilde is een vrijwilligersorganisatie die bemiddelt tussen mensen die hun ervaringen en bekwaamheden willen delen en zij die daar gebruik van willen maken.
Velen hebben via studie, hobby of werk heel wat waardevolle kennis, ervaringen en bekwaamheden opgedaan die zij niet verloren willen laten gaan en daarom graag willen delen. Anderen zijn juist op zoek om hun kennis en kunde uit te breiden. Het Maasland Gilde probeert ze samen te brengen. Op de website vind u meer informatie.

PR voor het Maasland Gilde

Met folders proberen we de vele activiteiten van het Maasland Gilde onder brede aandacht te brengen. De folder stadswandelingen is weer geactualiseerd. Verder hebben we ook een algemene folder van het Maasland Gilde. Het is de bedoeling dat overal folders komen te liggen waar ontmoetingspunten zijn. Als u ook graag een folder hebt, loop dan even binnen tijdens het spreekuur op donderdagochtend vanaf 10.00 uur in het Anton Jurgenshuis, Schadewijkstraat 6.

Gezocht een begeleider bij het tekenen/schilderen

Ook voor tekenen of schilderen kan men bij het Maasland Gilde terecht. Zelfs bij drie afzonderlijke groepen op verschillende dagen en steeds op een andere locatie. Woensdagmorgen in buurthuis Kortfoort, Floraliastraat. Op donderdagochtend is een groep actief in het Zuidergebouw aan de Oude Molenstraat en vrijdag in de voormiddag is er een derde groep in het Talentencentrum aan de Berghemseweg. Er is geen sprake van teken- of schilderlessen. De aanbieder faciliteert en geeft praktische wenken.
Voor de groep op donderdagmorgen zoeken we nog een enthousiaste begeleider.

Conversatie Spaans

Voor conversatie Spaans zoeken we een vrijwilliger die een conversatiegroep kan begeleiden. Beheerst u de Spaanse taal en vindt u het leuk om in die taal met anderen te converseren, neem dan met ons contact op.

Herinneringen

  • Maandagmiddag 22 mei, 14.00 uur kennismakingsmiddag in zaal Meteoor, Oude Litherweg.
  • Vrijdagavond 3 november, vrijwilligersavond in de Macharenseweg.

`Gilde Nederland

Het Maasland Gilde behoort, evenals ongeveer vijftig overige Gilden, tot de koepelorganisatie Gilde Nederland. Deze instantie heeft een eigen nieuwsorgaan het Gilde Magazine. Het is zeker de moeite waard de link naar dat magazine te openen en kennis te nemen van initiatieven op taalgebied, te vernemen hoeveel meerwaarde vrijwilligers voor de samenleving hebben, of bijvoorbeeld verslagen van allerlei bijeenkomsten te bekijken.Een prima blad om u te inspireren .
Gilde magazine

Samenspraak

Sinds enkele jaren is de ondersteuning van Gilde Samenspraak afdelingen ondergebracht bij de Stichting Het Begint met Taal. Binnen Het Begint met Taal is Gilde Samenspraak een relevante participant met ongeveer 3.200 taalcoaches op een geheel van 10.900 vrijwilligers.
Het afgelopen jaar heeft het netwerk van Het Begint met Taal een recordaantal van 21.959 anderstaligen bereikt! Uit de recordcijfers blijkt dat er meer vraag naar taalcoaching is dan ooit.

Natuurwandeling 28 april zandverstuiving Nuland

Dit gebiedje ten zuiden van de spoorlijn was oorspronkelijk een zandverstuiving en bood in de loop ter tijd ook vaak ruimte voor een overstromende Maas. De zandverstuivingen werden later vastgezet door de aanplant van eiken. Een aantal oude exemplaren daarvan zijn terug te vinden, nu staan er ook stuifdennen.
Route naar startpunt: Op de A59 afslag Nuland nemen en terugrijden naar motel Nuland, daar linksaf over de Dorpsstraat, na 1.7 km Duin en Daelseweg in. Deze 1 km volgen, richting Rosmalen, tot aan het kruispunt met de Bergstraat. Daar rechtsaf, fietspad F59 op. Op enige afstand is links een parkeerplaats..

Informatie natuurwandelingen

Het verzamelpunt voor alle wandelingen is de parkeerplaats voor het Anton Jurgenshuis,
Schadewijkstraat 6 te Oss. Vandaar gaan we om 13.30 uur met gecombineerd vervoer naar de plaats van bestemming. De wandeling begint rond 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.
Wilt u op eigen gelegenheid direct naar de plaats van bestemming rijden, kijkt u dan op onze website voor verdere informatie.
U kunt zich aanmelden voor de wandeling bij het Maasland Gilde Oss. U kunt dit per e-mail doen, via de website, telefonisch of tijdens het spreekuur op donderdag.
De kosten van deelname bedragen € 3,00 per persoon.
Voor de meest actuele informatie en voor plattegrondjes met routeaanwijzingen kunt u kijken op: www.maaslandgildeoss.nl

Maasland Gilde Oss afd. PR

maaslandgildeoss@hetnet.nl

0412-653249

www.maaslandgildeoss.nl

MailerLite