Lue selaimesta View_in_browser
Jyväskylän museot peruvat ja siirtävät yleisötilaisuuksia koronaviruksen vuoksi

Jyväskylän kaupunki tiivistää turva- ja varotoimia väestön ja työntekijöiden suojelemiseksi koronavirustartunnalta. Myös Jyväskylän museot tekevät muutoksia toiminnassaan.

Jyväskylän kaupungin linjauksen myötä myös kaupungin museot siirtävät yleisötapahtumansa myöhempään ajankohtaan koronaviruksen vuoksi sekä rajoittavat osittain tilojensa käyttöä. Peruutukset ja siirrot koskevat kaikkia tapahtumia ja ryhmiä toukokuun loppuun asti. Myöskään opastuksia ei tarjota ryhmille tänä aikana. Rajoituksista huolimatta museot ovat normaalisti auki tiistaista sunnuntaihin kello 11-18, ellei toisin ilmoiteta.

Jyväskylän taidemuseossa Ryömi, konti –näyttely sekä Valon kaupunki –showroom ovat suljettuja. Lisäksi Taidetilan käytössä on rajoituksia. Myöskään Galleria Ratamon grafiikan pajoja ei järjestetä kyseisenä aikana.

Pahoittelemme tilannetta ja toivomme varotoimien auttavan koronaviruksen hillinnässä.

Lue Jyväskylän museoiden tiedote tästä
Tulossa: Matkalla maan keskipisteeseen syksyllä 2020

Matkalla maan keskipisteeseen

Keuruun museo 28.5.–19.9.
Saarijärven museo 28.5.–13.9.
Galleria Jarska 13.6.–16.8.
Jyväskylän taidemuseo 19.9.–17.1.2021


Kuuluminen ja ulkopuolisuus ovat aikamme teemoja. Halu kuulua johonkin on luontainen tunne ja tarve ihmiselle, sen sijaan ulkopuolisuuden tunnetta pidetään helposti negatiivisena asiana. Passivoiko kuuluminen ja tyytyväisyys omaan asemaan meitä liikaa? Voiko ulkopuolisuus olla myös voimavara? Entä kenellä on valta pystyttää rajoja tai päättää kuka ja mikä kuuluu minnekin maapallolla? Kuuluuko ihminen enää lainkaan luontoon ja muuhun biologiseen maailmaan? Näitä kysymyksiä pohditaan Matkalla maan keskipisteeseen 2020 -taidenäyttelyssä.

Jyväskylän taidemuseossa, Keuruun museossa, Saarijärven museossa ja Galleria Jarskassa Saarijärvellä on esillä nykytaidetta yhteensä 28 taiteilijalta / taiteilijaparilta, jotka ruotsalais-suomalainen kuraattori Rickard Borgström on valinnut mukaan näyttelyyn 213 avoimeen hakuun osallistuneesta. Esillä on videoteoksia, installaatioita, veistoksia, maalauksia, valokuvia ja performansseja. Teoksista suuri osa on luonteeltaan paikkasidonnaisia ja tätä näyttelyä varten tehtyjä.

Lue näyttelytiedote tästä
Miltä näyttää aika? -verkkonäyttelyssä lisätietoja näyttelyn taiteilijoista, teoksista ja aikakauden ilmiöistä kuvataiteessa

Verkkonäyttely sisältää poimintoja Jyväskylän kaupungin taidekokoelmasta vuosilta 1975 –1997. Se taustoittaa keväällä 2020 Jyväskylän taidemuseossa esillä olevan näyttelyn teemoja esittelemällä näyttelyn taiteilijat ja teokset. Sivustolla on myös aikajana kuvataiteen tapahtumista, artikkeleita sekä materiaalia taidetestaajien käyntiä varten.

Miltä näyttää aika? -verkkonäyttelyyn tästä
Kevään näyttelyt
Teos: Jyrki Markkanen, Man Screens, 1997, syväpaino, akvatinta, fotoetsaus. Miltä näyttää aika? -näyttely. Kuva Hannu-Pekka Auraneva
Jyväskylän taidemuseo Holvi

17.5. saakka:
Miltä näyttää aika?
Kuvataidetta Keski-Suomessa 1975–1997

Ryömi, konti – viesti vauvuudesta (Galleria) - SULJETTU

Taidetilan pienoisnäyttelyt
29.3. saakka:
Pierrot ja rakkaus. Alice Kairan maalauksia

1.4.–17.5.2020
"Starlight". Moritz Müllerin valokuvia

Teoskuva: Ilja Karsikas ja Vino puu -työryhmä, puukaiverrus
Galleria Ratamo

5.3.–29.3.
Aki-Pekka Sinikoski ja Astrid Sinikoski: New Ghosts

2.4.–26.4.
Ilja Karsikas: Vino puu

30.4.–24.5.
Ari Saarto

Share to Facebook Share to Facebook Share to Twitter Share to Twitter Forward email Forward email
Jyväskylän taidemuseo

Kauppakatu 23, 40100 Jyväskylä
Finland

Pääsymaksut 8 / 6 / 4 €, 
perjantaisin ja alle 24-vuotiaat ilmaiseksi

014 266 4391
taidemuseo@jyvaskyla.fi

Saat tämän viestin koska olet ilmoittautunut 
uutiskirjeen / kutsujen tilaajaksi.  Voit lukea taidemuseon tietosuojalausekkeen täältä.

Peruuta tilaus