Het laatste nieuws van Mr. - 18 juni 2019

MAXIMAAL ZEVEN JAAR OP ÉÉN PLEK IN TOP OM

Topfunctionarissen mogen binnen het Openbaar Ministerie maximaal zeven jaar op één plek zitten. Dat staat in het Plan van Aanpak dat het OM heeft gestuurd aan minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Daarmee geeft het OM gehoor aan de adviezen van de Commissie-Fokkens, die in april een kritisch rapport schreef over de leiderschapscultuur binnen het OM.

Lees meer

‘RECHTSPRAAK WORDT TE VEEL EEN KOEKJESFABRIEK’

De Rechtspraak betalen per zaak? CDA-Tweede Kamerlid Chris van Dam is er klaar mee. “Ik heb het wel een beetje gehad met outputfinanciering,” zei Van Dam op dinsdag 11 juni tijdens het politiek café ‘De rechter als manager’ van het Montesquieu Instituut in Den Haag.

Lees meer

RENÉE VAN SCHOONHOVEN OVER DE JURIDISCHE OORZAKEN VAN ONDERWIJSACHTERSTAND

Mr. van de week is Renée van Schoonhoven. Zij is voor een periode van drie jaar benoemd tot hoogleraar onderwijsrecht aan de Vrije Universiteit (VU). Van Schoonhoven combineert haar aanstelling met werkzaamheden bij onderzoeks- en adviesbureau Actis.

Lees meer

ONDERNEMENDE SENIOR BELEIDSJURIST (M/V, DEN HAAG)

Ingezonden Mededeling
Ben jij een ondernemend persoon, excellente beleidsjurist en zet je graag je tanden in nieuwe complexe vraagstukken? Heb je kennis van rechtsgebieden rond mededinging, aanbesteding, consumentenrecht of privacy? En kan jij als verbinder optreden om alle relevante private en publieke partijen bij elkaar te brengen rond bestuurlijke besluitvorming? Dan zoeken wij jou!

Bekijk vacature

MEER GESCHILLEN BIJ RAAD VOOR ARBITRAGE VOOR DE BOUW

Bij de Raad voor Arbitrage voor de Bouw zijn vorig jaar 558 nieuwe geschillen aangemeld. Dat is ruim tien procent meer dan in 2017. Het aantal ingestelde hoger beroepen was juist lager. Dat blijkt uit het jaarbericht 2018-2019 van de Raad van Arbitrage voor de Bouw. De Raad verwacht dat er in 2019 minstens zeshonderd nieuwe geschillen worden voorgelegd.

Lees meer

MINDER STUDIEBELASTING VOOR STAGIAIRS, PATROONS VERPLICHT OP CURSUS

In de vernieuwde beroepsopleiding voor advocaten ligt de nadruk op toegepaste kennis, vaardigheden en ethiek. Dat heeft de algemene raad (AR) van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) bekendgemaakt. Stagiairs zullen minder uren kwijt zijn aan de opleiding. Om de kwaliteit van de begeleiding van stagiairs te vergroten moet elke patroon verplicht periodiek op cursus.

Lees meer

MET DEZE MBA-VAKKEN ZET U PRIVACY IN ÉÉN KLAP OP DE KAART

Ingezonden Mededeling
Gloednieuwe collegereeks van IIR. Bedrijfskunde voor Privacy i.s.m Nyenrode Business Universiteit.

Interesse? Meld u snel aan. VOL = VOL

Bekijk het programma

NJV-PUBLICATIEPRIJS 2019 GAAT NAAR THIJMEN NUNINGA

Thijmen Nuninga (Universiteit Leiden) kreeg vrijdag 14 juni de NJV-Publicatieprijs 2019 uitgereikt voor het beste wetenschappelijke artikel. De uitreiking vond plaats in Arnhem tijdens het jaarcongres van de Nederlandse Juristen-Vereniging (NJV), dat voorafgegaan werd door de jaarvergadering. De Annotatieprijs werd net als in 2018 niet uitgereikt. Tijdens het congres werd ook gediscussieerd over de preadviezen ‘De Grenzen voorbij’ en konden de aanwezigen stemmen over enkele door de preadviseurs voorgelegde stellingen.

Lees meer

RECHTERS MOETEN FINANCIËLE BELANGEN MELDEN

Rechters en officieren van justitie die door hun werk kennis hebben van financieel gevoelige informatie, zijn voortaan verplicht bepaalde financiële belangen te melden. Deze zogeheten insidersregeling bestaat al voor rijksambtenaren, politieambtenaren en militairen.

Lees meer

EERSTE SCHADEVERGOEDING VOOR PRIVACYSCHENDING: € 500

Voor het eerst heeft een rechter een schadevergoeding toegekend op grond van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De gemeente Deventer moet 500 euro betalen aan een man van wie de gemeente de naam en woonplaats doorgaf aan tientallen andere gemeenten.

Lees meer

UW EIGEN STUKJE VELUWE

Ingezonden Mededeling
Geniet van een exclusief ‘buiten’ met eigen grond, op een van de mooiste en oudste bospercelen van Nederland.

Hier hoor je ‘s ochtends vroeg de vogels fluiten en zie je in de avond de herten langs de bosrand lopen. Een uitvalsbasis van waaruit je de Veluwe ontdekt of heerlijk tot rust komt. Waar je mooie herinneringen kunt maken met familie en vrienden. Kom op zaterdag 6 juli het unieke buitenleven hier zelf ervaren en bezoek de volledig ingerichte modelwoningen.

Ontdek Buitenplaats Sprielderbosch

MARTIJN DE WINTER (VAN ARDENNE & CRINCE LE ROY ADVOCATEN) OVER BOEREN IN ROTTERDAM

Overstap van de week is Martijn de Winter. De Winter is op 1 april begonnen bij van Ardenne & Crince le Roy Advocaten. Hij was eerder advocaat bij Den Hollander Advocaten in Middelharnis. Hij heeft een brede advies- en procespraktijk waarin hij met name actief is op het terrein van het omgevingsrecht en het grensgebied tussen het straf- en bestuursrecht.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Directeur bedrijfsvoering Functioneel Parket

In je tweede rol denk je als directeur bedrijfsvoering mee met concernbrede ontwikkelingen, richtlijnen en uniformering. Het bericht Directeur bedrijfsvoering Functioneel Parket verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Jurist Concentratietoezicht Zorgmarkten

Wil jij als jurist graag fusiezaken behandelen in de zorgsector? Spreken actuele en maatschappelijk projecten die bijdragen aan gezonde concurrentie en marktwerking jou aan? Dan is de vacature Jurist Concentratietoezicht Zorg bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) echt iets voor jou! Het bericht Jurist Concentratietoezicht Zorgmarkten verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Vacature advocaat-medewerker of advocaat-stagiaire Vastgoed

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Talent dat zichzelf ten doel stelt: hoogwaardige juridische dienstverlening aanbieden, in begrijpelijke taal en met maximale betrokkenheid bij de cliënt. Talent dat zich kan vinden in onze kernwaarden en deel wil uitmaken van een team van specialisten dat in prettige en open sfeer met elkaar samenwerkt. Het bericht Vacature advocaat-medewerker of advocaat-stagiaire Vastgoed verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

We worden wereldkampioen!

De Slag van Portimao

Hoe doen onze jongens het in Portugal?

Een nieuwe weg

WK Voetbal voor Advocaten 2019 – The Road to Portugal!

Al het heden wordt verleden – schoon ‘t ons toegerekend blijft (Gelukkig weet Rinus Otte al wie de schuld heeft)

Talentenjacht

SNELRECHT

Bestuur en toezicht in de semipublieke sector: een droevigstemmend wetgevingsproject

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.