Het laatste nieuws van Mr. - 13 augustus 2019

‘ER ZIJN TE VEEL GERECHTSDEURWAARDERS’

Deurwaardersbelangen.nu, de belangenvereniging van vooral middelgrote en kleinere deurwaarderskantoren, bestaat vijf jaar. Tijd voor een feestje? De sector kent grote zorgen. “Het is ondernemen met tegenwind”, zegt voorzitter Hans Groenewegen. De deurwaarder 'nieuwe stijl' moet het tij gaan keren.

Lees meer

KLANT HOEFT TE HOGE REKENING NOTARIS NIET TE BETALEN

Een notaris uit het Limburgse Beek vroeg voor het opstellen van een verklaring van erfrecht 508 euro. Toch liep de factuur op tot bijna 4.000 euro. De klant stapte naar de rechter, en won zijn zaak.

Lees meer

PETER SCHOUTEN OVER ZIJN WIETTEELTEXPERIMENT

Mr van de week is Peter Schouten (62), oprichter van Schouten Legal Advocaten, gevestigd in Breda en Eindhoven. Samen met een huisarts en een voormalig Brabants statenlid wil hij deelnemen aan het overheidsexperiment voor de teelt van cannabis en levering aan coffeeshops. Samen richtten zij het bedrijf Project C Grow BV op en vragen zij de overheid hun een vergunning te verlenen in het kader van het Experiment gesloten coffeeshopketen.

Lees meer

NIEUWE DRUK TEKST & COMMENTAAR BURGERLIJK WETBOEK

Aanbieding
Op 5 augustus is de dertiende druk verschenen van Tekst & Commentaar Burgerlijk Wetboek. U kunt deze editie nu alvast bestellen.

Lees meer

NOTARISSEN MELDEN MEER ONGEBRUIKELIJKE TRANSACTIES

Notarissen hebben in 2018 800 ongebruikelijke transacties gemeld, 65 procent meer dan in 2017 (486). Advocaten doen dat stukken minder: in 2018 meldden zij 22 ongebruikelijke transacties, tegen tien in 2017.

Lees meer

TWEE ADVOCATENKANTOREN IN TOP DIENSTVERLENERS

Alleen De Brauw Blackstone Westboek en Loyens & Loeff behoren volgens 4.500 bestuurders en managers in het bedrijfsleven tot de top-40 van zakelijke dienstverleners. Deze genieten vooral een hoge tevredenheid onder klanten. Consultancy.nl heeft de veertig best presterende zakelijke dienstverleners van Nederland op een rij gezet.

Lees meer

NADER ONDERZOEK NAAR VERLIEFDE HOOFDOFFICIEREN

De glaasjes wijn, het flirten, het hand in hand lopen, de gezamenlijke hotelovernachtingen – dit alles begint voor voormalig hoofdofficieren Van Nimwegen en Bloos een serieus hoofdpijndossier te worden. Het College van procureurs-generaal gaat een oriënterend feitenonderzoek uitvoeren naar mogelijk strafbaar handelen door hen beiden. Ook worden ze ontslagen.

Lees meer

KOSTELOOS E-BOOK: TO CLOUD OR NOT TO CLOUD?

Ingezonden Mededeling
ICT speelt in de dagelijkse praktijk van juristen een steeds grotere rol. De beschikbaarheid, snelheid en mogelijkheden van hun ICT-omgeving zijn medebepalend geworden voor het succes van de juridische praktijk. Om juridisch professionals te helpen met het maken van de juiste keuzes op het gebied van cloud en ICT heeft Lexxyn Groep samen met de Lexxyn Groep Partners het e-book “To cloud or not to cloud? – De juiste ICT kiezen voor de juridische praktijk” geschreven.

Download gratis e-book

NIEUWE BEDRIJFSKUNDIGE OPLEIDING VOOR PARTNERS

Partners, aspirant-partners en directeuren van advocatenkantoren kunnen hun kennis voortaan verrijken tijdens een nieuwe compacte business opleiding. Daarvoor hebben OSR, marktleider in Nederland op het gebied van juridische opleidingen, en The Alignment House, een gespecialiseerd adviesbureau op het gebied van positionering en alignment, de handen ineen geslagen.

Lees meer

DEURWAARDER NAUWELIJKS BESTRAFT BIJ OVERTREDING

Gerechtsdeurwaarders die de wet overtreden en daarmee een schuldenaar (verder) in de financiële problemen brengen, worden door de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders nauwelijks bestraft. Dit stelt de Vereniging Sociaal Verhaal, die alle 287 tuchtrechtzaken van 2018 heeft bestudeerd.

Lees meer

UNICUM: SUMMA CUM LAUDE VOOR RECHTENSTUDENTE

Een unicum aan de Erasmus School of Law: studente Nikki Speklé is op 25 juli 2019 summa cum laude geslaagd voor haar master Legal Theory & Socio-Legal Studies. Voor deze nieuwe masteropleiding haalde zij gemiddeld een 9,3.

Lees meer

MARIEKE JANSEN (WILLEMS ADVOCATEN & RECHTSANWÄLTE) OVER HIPPISCH RECHT

Overstap van de week is Marieke Jansen. Jansen (50) is toegetreden tot Willems Advocaten & Rechtsanwälte in Amsterdam en Düsseldorf. Daarvoor had zij een eigen litigation kantoor waar zij een hippische praktijk voerde.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Hoofd Juridische Zaken

Op juridisch gebied een kwaliteitsslag maken, dat is de ambitie van de Provincie Zuid-Holland. De afdeling is daardoor volop in verandering; in de volledige juridische breedte, met grote financiële belangen en met ‘juridisch gepuzzel’ en innovatief denken als het om grote maatschappelijke opgaven gaat. Zorg jij er, als coachend leidinggevende en MT-lid, voor dat het nieuwe team Juridische Zaken van 25 collega’s er samen in slaagt om deze stevige juridische positie neer te zetten? Het ...

Advocaat-Stagiair(e)

Zie je het als een uitdaging om je als advocaat-stagiair(e) te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de dienstverlening door DVAN Advocaten? En heb je interesse in ondernemingsrecht in het algemeen en faillissementsrecht in het bijzonder? Dan is een loopbaan bij DVAN Advocaten iets voor jou. Het bericht Advocaat-Stagiair(e) verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Jurist strafrecht

Nederland kent uitgebreide wetten en regels waar bedrijven zich aan moeten houden en die er voor zorgen dat zij de voedsel- en productveiligheid, het dierenwelzijn en de natuur niet aantasten. Het bericht Jurist strafrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Maar hoe dan!?

Hoe fit ben je?

Brexit, the neverending story

Opzeggen bij onredelijke motorclub

Congresverleiders

Juridisch onderzoek 2.0

De rechtbank komt naar u toe (deze zomer)

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.