Belangrijk onderzoek toont aan:

Verhoogd risico hart- en vaatziekten bij een vitamine D tekort

We weten nu zo langzamerhand allemaal wel dat een vitamine D (3) tekort ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Wat we niet wisten is dat een vitamine D tekort ook een verhoogde kans op hart- en vaatziekten kan veroorzaken.
Hart- en vaatziekten zijn één van de grootste doodsoorzaken in Europa en Amerika. Het zijn ernstige aandoeningen die het hart of de bloedvaten treffen met alle gevolgen van dien.
Volgens de wereldgezondheidsorganisatie sterven jaarlijks bijna 18 miljoen mensen aan hart- en vaatziekten (31% van alle sterfgevallen) en 85% van deze sterfgevallen zijn het gevolg van hartaanvallen en beroertes.

Ook in Nederland zijn hart en vaatziekten de 2e doodsoorzaak na kanker. In de periode 2013 t/m 2016 zijn volgens de doodsoorzaken statistiek in Nederland 154.300 mensen overleden aan hart- en vaatziekten. Dit zijn jaarlijks gemiddeld 38.575 sterfgevallen. Daarmee is deze ziekte na kanker de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland.

Onderzoek relatie hart- en vaatziekten en een tekort aan vitamine D

In april 2019 werden resultaten gepubliceerd van een onderzoek naar de associatie tussen C-reactief proteïne (CRP), een marker van ontsteking en vitamine D spiegel en hart- en vaatziekten. Deze studie gebruikte gegevens van de National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES), die gezondheidsinformatie verzamelt van een representatief aantal van personen uit de Verenigde Staten.
De deelnemers aan deze studie rapporteerden dat ze ooit door een dokter gediagnosticeerd zijn met een beroerte, hartaanval, hartfalen of hartinfarct.

Wat waren de bevindingen van de studie?

Onder 3848 deelnemers vonden de onderzoekers dat degenen met een vitamine D tekort en een vitamine D spiegel van minder dan 25 nmol / L een 90% verhoogd risico op hart- en vaatziekten hadden in vergelijking met degenen met een vitamine D spiegel van 75 nmol / L of hoger.
Vooral mensen met een verhoogd CRP (ontstekingswaarde) van 0,2 mg / dL of hoger, lopen een 47% verhoogd risico op hart- en vaatziekten vergeleken met mensen met niveaus lager dan 0,2 mg / dL (P = 0,003).


Verhoogde CRP waarden worden onder andere gevonden na een hartaanval,  maar ook bij een infectie, artritis of bij een auto-immuunziekte en na een chirurgische ingreep.


Deze bevindingen wijzen erop dat het verhogen van de vitamine D spiegel met name belangrijk is in verband met hart- en vaatziekten voor mensen met een hogere CRP-spiegel. Bevinden jouw vitamine D- en CRP-waarden zich in het bereik van een verlaagd risico op hart- en vaatziekten?
Zorg er dan voor dat je vitamine D spiegel binnen een streefbereik van 100-150 nmol / L) komt of blijft.
Vitamine D3 bestellen met 10% korting? Klik hier.

Hoe is je vitamine D status?

Neem geen risico! De meeste mensen hebben een veel te lage vitamine D waarde. We zitten vrijwel nooit meer in de zon en onze voeding bevat nauwelijks meer vitamine D.
Alertheid op een vitamine D tekort is met name geboden bij onbegrepen spierklachten of -zwakte en bij patiënten uit de risicogroepen, zoals ouderen, allochtonen, chronisch zieken, ‘binnen-zitters’, veelvuldig gebruikers van zonnebrandcrème en patiënten met ernstig overgewicht.

Aanbevolen hoeveelheid vitamine D3 per dag

Een veel aanbevolen vitamine D3 suppletie ligt tussen de 1500 en 2500 IU inname per dag afhankelijk van uw leefsituatie.
Vergeet niet vitamine K2 en magnesium bij extra suppletie van vitamine D3 te nemen .

Een vitamine D spiegel kunt u laten testen door uw arts of via een onafhankelijk online laboratorium.

Heeft u vragen hierover? U kunt altijd met onze therapeutenlijn bellen.
Tel: +31 (0) 320 419 822, alleen op di en do van 13:30 - 16:30.

Bron: Grassrootshealth.net

Op de Amerikaanse website https://grassrootshealth.net/ kunt u er nog veel meer over lezen.
Houdt er wel rekening mee dat de Amerikaanse metingen van de vitamine D spiegel gemeten wordt in ng/ml en omgerekend dient te worden. De waarde ng/ml dient vermenigvuldigd te worden met 2,5.
Dus 40 ng/ml = 100 nmol/L.

Klik hier om vitamine D3 te bestellen met 10% korting!

Opmerking:

In Nederland is tot nu toe geen eenduidige richtlijn voor een vitamine D tekort en een gezonde bovengrens van de vitamine D spiegel.
In onderstaandstaand artikel uit 2010 wordt gesproken over een minimum waarde van 50 nmol/L en een streefwaarde van 75 nmol/L.
In Amerika, waar men veel progressiever is, gaat men ervan uit dat een streefwaarde van de vitamine D spiegel tussen de 100 en 150 nmol/L een veilige waarde is. Lager dan 50 nmol/L wordt gezien als zeer onwenselijk.

  • Uit het Nederlands tijdschrift voor geneeskunde van
    16-11-2010: hier wordt nog geen verband gelegd met hart en vaatziekten en een vitamine D tekort.
    Vitamine D tekort wordt niet langer alleen maar gerelateerd aan het optreden van osteomalacie, rachitis en osteoporose. Er bestaat een causaal verband met de spierfunctie en met het functioneren van ons afweersysteem.
  • Daarnaast zijn lage vitamine D-serumwaarden geassocieerd met een verhoogd risico op auto-immuunziekten en diverse typen maligniteiten, zoals prostaat-, colon- en borstkanker.
  • Dit heeft geleid tot discussie over de optimale serumconcentratie en aanpassing van de aanbevolen vitamine D-suppletie.
  • Er lijkt in Europa voor 25-hydroxyvitamine D (vitamine D) consensus te ontstaan over een minimumwaarde van 50 nmol/l en een streefwaarde van 75 nmol/l in het serum.
  • Voor bejaarden en allochtonen geldt dat de meerderheid deficiënt of ernstig deficiënt is, waarbij correctie met een stootkuur vitamine D overwogen moet worden.

Dit is geen medisch advies

De tekst in deze nieuwsbrief is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Wij zijn echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.
Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade ten gevolge van het gebruik van de informatie in deze nieuwsbrief, of het zonder doktersadvies wijzigen, stoppen of aanpassen van een behandeling. Informatie in deze nieuwsbrief kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of behandeling bij een arts.

AANBIEDING

Geldig van vrijdag 14 juni 10:00 tot dinsdag 18 juni 12:00

Vitamine D3 druppels met 10% korting

Bestel hier

Magnesiumolie voordeelpakket + GRATIS flesje 100 ml magnesiumolie en EXTRA spaarpunten

normaal 47, nu met 100 spaarpunten (= € 5,00 korting)

Bestel hier

SPAREN VOOR KORTING

Spaar jij al voor extra korting op je volgende bestellingen? Nee?
Doe dan mee met ons spaarprogramma en maak een GRATIS account aan EN *ONTVANG DIRECT 50 SPAARPUNTEN T.W.V. € 2,50 KORTING, die je gelijk kunt inwisselen voor korting op je bestelling.
Voor iedere € 1,00 (excl. verzendkosten) die je in onze winkel besteedt, ontvang je 1 spaarpunt.

20 spaarpunten = € 1,00 korting waard!

Lees hier meer over ons spaarprogramma.

*Geldig v.a. dinsdag 2 april 2019

Ré-genesis Magnesium

Apolloweg 282

8239 DB Lelystad

Telefoon 0320 410 902

www.regenesis-magnesium.nl

Wil je reageren op deze e-mail klik dan hier.

LIKE TWEET

Je ontvangt deze email omdat je je hebt ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Afmelden