Bekijk de webversie
Toonder-kunstboek verschijnt 1 november

Beste ,

Er staat komend najaar een mooi nieuw Toonderboek te verschijnen waar ik aan mocht meewerken: het ‘kunstboek’ Het geheim van Marten Toonder. Abonnees op mijn wekelijkse ‘BommelDingen’ hebben er al over gelezen. Een boek waarin het oeuvre van Marten Toonder in al zijn schoonheid wordt getoond.

Ik mocht assisteren bij de beeldredactie van het boek en als schrijver van de bijschriften. 

Het boek, uitgebracht op het grote formaat van 25 x 36 cm, omvat 416 pagina’s en zit barstensvol mooi beeldmateriaal. Daarbij ligt de nadruk op origineel werk, waaronder ook allerlei tekeningen van Toonder die nog niet eerder zijn gepubliceerd.

Onderwerp van het boek is het gehele oeuvre van Marten Toonder, met natuurlijk de nadruk op Toonders voornaamste werk: de Bommelstrip.

Het wordt een ‘uitgave van stand’: het boek zit in een cassette met daarin een dvd met een documentaire over Toonders werk en een uniek cliché: een metalen drukplaat van een Bommelstrook, die vroeger gebruikt werd om de tekeningen in de krant af te drukken. Een bijbehorend certificaat met een afdruk van het betreffende cliché maakt het geheel compleet.

Het boek is vanaf nu vooruit te bestellen op een speciale Het geheim van Marten Toonder-website. En alléén in de maand september kun je op deze website bovendien kiezen welke unieke Bommelcliché je erbij geleverd wilt krijgen.

Ik geef toe dat het geen goedkoop boek wordt: 300 euro. Maar omdat ik zelf erg enthousiast ben over de rijke inhoud van deze uitgave, wil ik het toch graag onder je aandacht brengen.

In mijn BommelDingen van de maand september mag ik tipjes van de sluier oplichten van de inhoud van deze bijzondere uitgave. Mocht je BommelDingen nog niet ontvangen, dan kun je je daar hier op abonneren.

Lees meer of bestel het boek
Lezingen op Bommeldag kasteel Rosendael

Aankomende zondag 8 september mag ik op de Bommeldag in kasteel Rosendael lezingen over ‘De nonsenspoëzie van Marten Toonder’ (om 12:30 uur) en over ‘Het Ierland van Marten Toonder’ (14:30 uur).
De lezingen vinden plaats in de Groene Salon. Gratis kaarten voor de lezingen zijn af te halen bij de stand van de MTVC.


Lezingen ‘Bommel en de Bijbel’

Daarnaast houd ik het komende seizoen lezingen over ‘Bommel en de Bijbel’ door het hele land heen, in samenwerking met de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten: in Den Haag (14 september 2019), Oegstgeest (22 september 2019), Haren (3 november 2019), Lekkerkerk (16 februari 2020), Assen (27 februari 2020), Alphen aan den Rijn (26 maart 2020) en Honselersdijk (22 april 2020).

Wees welkom! Lees meer in de agenda op mijn website.

Reis ‘Het Ierland van Marten Toonder’, mei 2020

Zoals ik al eerder mailde, organiseer ik samen met Historizon van 18 t/m 23 mei 2020 voor de tweede keer een Toonderreis naar Ierland. Inmiddels is het aantal aanmeldingen de 10 alweer gepasseerd. Maar opgeven kan nog steeds.

Lees meer op mijn website.

Naast de informatieve mailing die je nu leest (mijn ‘ToonderMail’) verstuur ik wekelijks een stukje over het werk van Marten Toonder onder de titel ‘BommelDingen’. Ik beleef erg veel plezier aan de BommelDingen die ik (vrijwel) wekelijks schrijf. Dat plezier wordt vergroot door de leuke reacties die ik erop krijg.

Het ontvangen van BommelDingen is gratis. Je kunt je er hier voor inschrijven. Je ontvangt dan ook meteen een cadeautje: een opname van het door Marten Toonder voorgelezen gedicht ‘De oude stenen’.
 

Met hartelijke groet,

Klaas Driebergen

ToonderMail van Klaas Driebergen, nummer 22 (3 september 2019)

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hiervoor hebt aangemeld of via mijn website een bestelling hebt gedaan. Via deze e-mail houd ik je graag op de hoogte van mijn Toonder-gerelateerde activiteiten, zoals lezingen en boekprojecten.

Als je toekomstige mails toch liever niet wilt ontvangen, geen probleem! Meld je gewoon weer af via de afmeld-link onderaan deze e-mail.

Stuur deze mail gerust door aan mogelijke andere geïnteresseerden. Zij kunnen zich eventueel aanmelden via deze link.

Via laatstgenoemde link kun je ook eerdere nummers van deze Toondermail lezen.

website facebook twitter linkedin
Klaas Driebergen

Afmelden
MailerLite