Egy olasz magánbank Bitcoin kereskedési szolgáltatást indított. Nézd meg a böngészőben

„A mostani vészhelyzetben nem hagyhatjuk magukra azokat az orvosokat, ápolókat, egészségügyi dolgozókat, akik az első vonalban harcolnak a koronavírus járvány ellen a betegekért. Hálásan köszönjük minden egészségügyi dolgozó munkáját, és kérjük kedves ügyfeleinket, partnereinket, a magyarországi kripto-közösség tagjait, hogy aki teheti, bármilyen csekély felajánlással is, de segítse őket” ~ Debreczeni Barnabás, a MrCoin.eu alapítója

A piac alakulása

A koronavírus járvány a világpiacot is sújtja. Az elmúlt hónapban a kriptovaluta piacról 75 milliárd dolllárnyi érték tűnt el egy csapásra. 2020. március 12-én a hagyományos és a kriptopiacok is átélték a “Fekete Csütörtök”-öt, amely során 1987 óta a legnagyobb napon belüli esés következett be a tőzsdéken. A Bitcoin ára 8000 dollárról 3800 dollárra zuhant vissza ezen a napon. Aztán viszont gyorsan visszatornászta magát 5000 dollár fölé és folyamatosan kezdett magához térni, jelenleg 6600 dollár körül látszik stabilizálódni. A zuhanás ellenére a tőzsdei adatokból, valamint a Google és Baidu keresési adatokból kiolvasható, hogy az embereket sokkal inkább a Bitcoin vásárlása érdekelte, mint az eladása. Számos tőzsde nyilatkozta, hogy figyelemreméltó növekedést figyeltek meg a kereskedés volumenében a piaci krach során.

A Bitcoin blokkjutalomának feleződéséig már csak kevesebb, mint 50 nap van hátra. A koronavírus járvány miatti áresés rákényszerítette azokat a bányászokat, akik számára már nem jövedelmező ez a tevékenység, hogy kikapcsolják bányászgépeiket, ami a többi bányász jövedelmét fogja növelni. A Bitcoinról azt gondolják, hogy árának mozgása nem korrelál más eszközökkel, és a tőzsdei mozgásoktól függetlenül működik. Ugyanakkor a mostani helyzetben a Bitcoin és a hagyományos részvénypiac korrelációjának indexe minden eddigi csúcsot megdöntött, és elérte a 0,6 értéket. Azonban most még az arany ára is követte a hagyományos piacokon történő zuhanást. A legutóbbi napokban mind az arany, mind a Bitcoin pozitívan reagált és jelentős mértékben kezd magához térni, mióta az amerikai jegybank, a FED bejelentette, hogy közel 0%-ra csökkenti az irányadó kamatlábat valamint, hogy végtelen mennyiségű pénz áll a rendelkezésére.

Nézd meg a legfrissebb Bitcoin árat!
Heti kvíz

Mi a különbség egy ún. melegtárca (hot wallet) és egy hidegtárca (cold wallet) között?

  1. A melegtárcák gyorsabban tudnak tranzakciókat küldeni, mint a hidegtárcák.
  2. A melegtárcák Internethez csatlakoznak, a hidegtárcákat viszont offline tárolják.
  3. A melegtárcák két vagy több magánkulcsot igényelnek a tranzakciók engedélyezéséhez, a hidegtárcák csak egyet.

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

Tetszik a hírlevelünk? Oszd meg barátaiddal!
A hét legfontosabb hírei
A magyar kriptovaluta közösség összefogása az egészségügyi dolgozók megsegítésére

Magyarország vezető kriptovaluta szolgáltatói kriptovaluta adományozásra buzdítanak a koronavírus járvány elleni védekezésben résztvevő kórházak számára. A MrCoin, a CoinCash.eu és az INLOCK.io adománygyűjtő pénztárcát hozott létre erre a célra. Ezzel egyidőben a MrCoin gyorssegéllyel, 1.000.000 Ft adománnyal segítette a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványt, illetve felajánlott további 5000 dollár értékű kriptovalatát egy mobil lélegeztetőgép megvásárlására. Az adománygyűjtő pénztárcra segítségével bárki küldhet bitcoin (BTC), ether (ETH), tether (USDT) és USD Coin (USDC) támogatást az alapítványok számára, így segítve a koronavírussal fertőzött betegek gyógyulásáért küzdő orvosokat, ápolókat, egészségügyi dolgozókat. Az adományozott bitcoin, ether, tether és USD Coin forintba történő átváltását a CoinCash.eu és a MrCoin együttműködésben végzi. Az átváltás díjmentesen zajlik, így az adományok teljes összege hiánytalanul jut el az egészségügyi alapítványokhoz. A beérkezett kriptopénzek átváltása nagyobb összeg esetében 1 munkanapon belül, de legalább hetente történik meg, amennyiben a coinok összege eléri a minimum váltási értéket (35 EUR/10 000 HUF). A blokklánc technológiának köszönhetően a kriptoadományok teljes mértékben átláthatóak és a tranzakciók megváltoztathatatlanok. Bárki ellenőrizheti és nyomon követheti az egyenleg alakulását itt és itt, valamely blokklánc böngésző szoftver segítségével.

Egy olasz magánbank Bitcoinkereskedési szolgáltatást indított

Egy olasz magánbank, a Banca Sella mobilbanki platformja, a Hype bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött a milánói székhelyű Conio nevű fintech startuppal, annak érdekében, hogy a bank ügyfelei számára lehetővé váljon Bitcoin eladása, vétele és tárolása. Az új szolgáltatás indítására azért volt szükség, mert a Hype ügyfelei egyre növekvő mértékben igényelték ezt a lehetőséget. A Hype által végzett piackutatás szerint ügyfeleik 13,5%-át érdeklik a kriptovaluta-kereskedési lehetőségek. A lépés következtében 1,2 millió Hype ügyfél számára lett elérhető a Bitcoin tárcaszolgáltatás és a Bitcoinnal történő kereskedés. A Conio szerint a Hype az első olyan bank, amely integrált egy teljes mértékű kriptotárcát. A Conioval történő összekötés révén a Hype mobil platformja egy saját kriptotárcát ad az ügyfeleknek, egy hozzá tartozó privát kulccsal. Minden tárca három kulcsot használ biztonsági okokból, ebből kettőre van szükség a tranzakciók engedélyezéséhez. Egy kulcsot az ügyfél tárol, egyet a Conio szerverei, egy harmadikat pedig offline tárol a Hype. Az ügyfelek közvetlenül tudják a számlájukat Bitcoinvásárlásra használni extra azonosítási követelmények nélkül, 500 euró értékű napi és 2500 euró értékű éves vásárlási limit betartásával a Hype Start számlák esetében. A Hype Premium számlák tulajdonosai ugyanakkor napi szinten 4.990 euró értékű, éves szinten pedig mindösszesen 50.000 euró értékű kriptopénzt is vásárolhatnak, mely után a bank 1%-os jutalékot számít fel.

Az amerikai jegybank 0%-ra csökkentette irányadó kamatlábat - a Bitcoin hedging eszköz ellene

Az amerikai jegybank 0%-ra csökkentette irányadó rátáját és ún. mennyiségi könnyítésként közel 700 milliárd dolláros kötvényvásárlási programot indított, annak érdekében, hogy megvédje a gazdaságot a koronavírus járvány káros hatásaitól. A legutóbbi alkalom, amikor sor került az irányadó kamat közel nullára csökkentésére, 2008 decemberében történt, a világgazdasági válság idején. A Bitcoin 2009 januárjában született, és genezis blokkjához az alábbi üzenetet kapcsolták: „A pénzügyminiszter a határán van a bankok második kisegítésének." Az idézet a The Times január 3-i lapszáma vezércikkének címe volt (vélhetően azt akarta ezzel bizonyítani a Bitcoin feltalálója, hogy a blokk 2009. január 3-án vagy azután jött létre.) A központi bankok által irányított pénzügyi rendszerben a pénz adósságon keresztül keletkezik. Ha az irányadó kamatláb nulla, az azt jelenti, hogy a betétesek kamatjövedelem helyett nem kapnak semmit. Ez arra ösztönzi az embereket és a bankokat, hogy költsék el a pénzüket vagy hitelezzenek másoknak, ahelyett, hogy a bankban tartanák azt. Még több pénz jön létre, ha a bankok még több pénzt hiteleznek. A rendelkezésre álló pénz mennyiségének növekedése felhigítja a már forgalomban lévő pénzt, vagyis inflálja azt, ezáltal pedig az árak mindenhol máshol növekedni kezdenek. Miközben a hagyományos fiat pénzeket a központi bankok képesek inflálni (és szokták is), a Bitcoin egy hedge eszköz ezellen az infláció ellen, mivel a Bitcoin szűkös erőforrás, melynek mennyisége 21 millió coinra van korlátozva.

Az olasz Vöröskereszt Bitcoin adományokat is gyűjt a koronavírus járvány elleni védekezéshez

A koronavírus járvány következtében az olasz Vöröskereszt és a Colli Albani Szövetség Bitcoin adományozási kampányt indított 2020. március 12-én, együttműködésben a HelperBit nevű, olaszországi székhelyű blokklánc alapú adományozási platformmal. A kezdeményezést segíti a kriptovalutákkal foglalkozó Young Srl fintech startup, valamint egy blokklánccal kapcsolatos olaszországi ismeretterjesztést végző, 2014-ben alakult non-profit szervezet (Blockchain Education Network Italia). A kampány célja, hogy adományokat gyűjtsenek egy koronavírus betegeket ellátó központ (Advanced Medical Post, AMP) létrehozása számára. Az elsődleges cél 10.000 euró (2 Bitcoin) összegyűjtése volt, az ezen felül érkezett adományokból védőfelszerelést kívántak vásárolni az egészségügyi személyzet számára. A kampány mindössze három nap alatt elérte a célját. A kampány szervezői megköszönték az adományozók nagylelkű felajánlásait és úgy döntöttek, hogy folytatják a gyűjtést, új célul azt tűzve ki, hogy 24.500 eurót (4,43 BTC) gyűjtenek össze a sürgősségi ellátás számára, például defibrillátorok és a betegek életfunkcióit figyelő monitorok beszerzésére. Mostanra 66 adományozónak köszönhetően e cél is teljesült már 80%-ban. A koronavírus járvány rákényszerítette a különféle jótékonysági szervezeteket, hogy új utakat keressenek a finanszírozásra. A gyűjtésben résztvevő egyik szervezet, a Colli Albani Szövetség elnöke, Bruno Pietrosanti elmondta: „az a véleményünk, hogy egy olyan innovatív adománygyűjtési eszköz, mint a Bitcoin, sokat segít most nekünk abban, hogy egy rendkívül nehéz történelmi pillanatban hozzájuthassunk a szükséges pénzügyi forrásokhoz”.

A blokklánc 400 millió dollár megtakarítást eredményezhet a légi teherszállítás számára

Egy genfi székhelyű légiközlekedési kommunikációs és információtechnológiai vállalkozás, a SITA, valamint az ULD Care szakmai szövetség a blokklánc technológia használatában rejlő lehetőségeket vizsgálja a hatékonyság növelése, valamint annak érdekében, hogy éves szinten akár 400 millió dollárnyi költséget takarítsanak meg a légi teherszállítás iparága számára. A blokklánc segítségével a szállítmányozással foglalkozó cégek digitálisan követni és regisztrálni tudják a légi szállítmányokat tartalmazó konténerek valamint az egységrakomány-eszközök őrizetének változásait. Ez csökkentené a költségeket és növelné a hatékonyságot, csökkentené a veszteségek és károk mennyiségét. A javasolt platform számos azonosítási előnnyel jár és megbízható adatokkal szolgál, csökkentve ezáltal a hamisítás, a kiberbűnözés, a kereskedelmi alapú pénzmosás, a csalás és a tiltott kereskedelem kockázatát. A legtöbb cég, mely szállítmányok őrzéséért felelős, papíralapú dokumentumokra hagyatkozik a szállítmányok nyomonkövetését illetően, ezek pedig bonyolulttá teszik a folyamatot és gyakran vezetnek bizalmatlansági és átláthatósági aggályokhoz, különös tekintettel arra, hogy akár 12 cég is érintett lehet egy adott szállítmány nyomonkövetésében. Az ULC Care alelnöke, Bob Rogers szerint „ahhoz, hogy egy konténer Sanghajból Lond Beachbe jusson, 30 napra is szükség lehet, de ebből a tényleges utazási idő a tengereken vagy közutakon mindössze 15 nap, a többi az mind papírmunkával és adminisztrálással telik el. A légi teherszállítás a mennyiséget illetően mindössze 1%-a a globális szállításnak, ugyanakkor az értéket tekintve a teljes mennyiség 35%-át is eléri, miközben a hatékonytalansága jelentős. A blokklánc használata forradalmasíthatja a papírmunkát és az adminisztrációt, csökkentve a rakományok szállításának teljes időtartamát.”

Heti tweet
Heti mém
A kvíz megfejtése

Mi a különbség egy ún. melegtárca (hot wallet) és egy hidegtárca (cold wallet) között?

A helyes válasz: B.

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Maradj otthon és vigyázz magadra és szeretteidre.

Üdv:
MrCoin Csapat

💌 hello@mrcoin.eu
📞 +36 16 555 333

website facebook twitter instagram
MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, Egyesült Királyság

Nem akarsz újabb emaileket kapni?

Unsubscribe