Teljesen normális jelenség, hogy időnként elveszíti az értékének 80%-át.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

"Ha vér folyik az utcákon, akkor kell vásárolni, még akkor is, ha az a te véred” ~ Rotchild báró

A piac alakulása

BTC: 1 080 114 Ft | -15.62% az előző héthez képest

ETH:      30 637 Ft | -18.83% az előző héthez képest

BCH:       ideiglenesen felfüggesztve

LTC:         8 589 Ft | -8.84% az előző héthez képest

A kriptopiac új negatív rekordot állított fel, ugyanis a teljes értékének 25%-át veszítette el. A teljes piac kapitalizáció jelenleg 107,26 milliárd eurós szinten áll. A Bitcoin az év legalacsonyabb árfolyamát produkálta, 1 025 500 forintos szintre süllyedt, és még mindig ez a kriptovaluta dominál a piacon, 53%-os részesedéssel. Amikor a Bitcoin árfolyama zuhan, az altcoinok árfolyama is zuhan. A mainstream média már a Bitcoin haláláról, az árfolyamának nullára csökkenéséről beszélt, de ettől nem kell félnünk, a Bitcoin nem halott! Teljesen normális jelenség, hogy időnként elveszíti az értékének 80%-át. Akik rossz célból vásároltak Bitcoint, azok most elhagyják a piacot, ám azok, akik felismerték a Bitcoinban rejlő lehetőséget, most a felhalmozás stádiumában vannak. A Bitcoin nem egy átlagos befektetés, és biztosan nem a gyors meggazdagodás eszköze.

Heti kvíz

Milyen gyakran találhatunk új Bitcoin blokkokat?

  1. Pontosan 10 percenként
  2. Átlagosan 10 percenként
  3. 60 percenként

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Reddit

Sok Bitcoin bányász lekapcsolta a bányászeszközét

A kriptopiaci összeomlás következtében az utóbbi két hét során több mint 600 000 bányász kapcsolta le az addig Bitcoin bányászására szánt eszközét. A legúljabb Bitcoin-bányász eszköz, az Antimer S9i használatával nagyjából 51 000 kWh fogyasztásával bányászható ki egy Bitcoin, ami 1700 háztartás egynapi energiafogyasztásával egyezik meg. Az áram átlagos ára körülbelül 0,12 dollár kilowattonként, Így könnyen kiszámolható, hogy egy Bitcoin előállítása 6 100 dollárba kerül. Az árak nemrég bekövetkezett esése azonban sok bányászt az eszközök lekapcsolására késztetett. A Bitcoin bányászattal foglalkozó, amerikai székhelyű Giga Watt egyenesen csődöt jelentett, de a kínai bányászok is nagy bajban vannak. Az eszközök lekapcsolásával a hash arányok is csökkennek, de ahogy egyre több bányász hagyja abba a tevékenységét, a bányászati nehézség (mining difficulty) is csökkenni fog, jövedelmezőbbé téve ezzel a bányászatot azok számára, akik kitartanak.

Telegram

A Bakkt elindításának új dátuma: 2019. január

Bitcoin határidős ügyletek kereskedelmi platformjának szánt Bakkt 2019. január 24-én indul, a korábban beharangozott 2018. december 12-i dátum helyett, de még ez az új dátum is attól függ, hogy sikerül-e néhány hatósági jóváhagyást megszerezni. A Medium weboldalon olvasható bejelentésében a Bakkt ügyvezetője, Kelly Loeffler azt állítja, hogy az amerikai Határidős Árutőzsdei Kereskedelmi Felügyelő Bizottság (Commodity Futures Trading Commission - CFTC) által végzett szabályozási felülvizsgálat következtében további feladatokat kellett elvégezni. A Bakkt egy szabályozott, globális hálózaton teszi majd lehetővé a fogyasztók és az intézmények számára a digitális fizetőeszközök vásárlását, eladását, tárolását és költését. A platform elsősorban a magas likviditású, a vásárlók körében népszerű, sőt a CFTC által korábban tőzsdei termékként elismert Bitcoinra összpontosít. Ugyanakkor azt is bejelentették, hogy a Bakkt nyitott más digitális valuták bevezetésére is.

Reddit

A Bitcoin lassan utoléri a MasterCardot

A világ legjelentősebb pénzátutalási rendszerét működtető MasterCard pozícióját a Bitcoin veszélyezteti. A múlt héten a Bitcoin 8 milliárd dollárt mozgatott meg egy 24 órás időszak alatt, míg a MasterCard körülbelül 11 milliárd dolláros forgalmat bonyolít naponta. A MasterCardot 1966-ban alapították, így már 52 éve szolgálja az embereket, míg a Bitcoin egy tíz évvel ezelőtt kitalált új technológia. A hitelkártyák átutalásonként átlagosan 25 dollárnyi tranzakciót bonyolítanak le, a Bitcoin átlagos tranzakcióinak értéke pedig 27 000 dollár körül alakul. A tranzakció méretéhez képest a Bitcoin alacsony tranzakciós költséget számol fel, és gyors tranzakciós időt garantál. Ha ez a növekedés folytatódik, nem leszünk meglepve, ha a Bitcoin egyszer csak túlszárnyalja a MasterCard teljesítményét.

Telegram

Trezor One hamisítvány

A hardver alapú tárcák gyártásával foglalkozó Trezor figyelmeztetést adott ki, mivel hamis Trezor eszközök jelentek meg a piacon. A hamisítványok pontosan ugyanúgy néznek ki, mint az eredeti termékek, csak olcsóbbak, és láthatólag Kínában készültek. Mivel ezeket az eszközöket nem a Trezor gyártja, garanciát sem tud vállalni értük. Így ezek a termékek nem alkalmasak a kriptovaluták és más digitális fizetőeszközök biztonságos tárolására. Van azonban néhány jel, amelyek elárulják a hamisítványokat: a hamis termékek olcsóbbak, és a rajtuk lévő hologramok a Trezor egy régebbi csomagolásáról származnak. A legegyszerűbb módja az eredeti Trezor termékek vásárlásának, ha a hivatalos Trezor webáruházból vagy hivatalos kereskedőktől szerezzük be őket.

Bitcoin Mining

Ohioban már Bitcoinnal is lehet adót fizetni

Ohio az első amerikai állam, amely lehetővé teszi a polgárai számára, hogy Bitcoinban fizessék meg az adókat. A Bitcoin befizetéseket - 1%-os díj felszámításával - a fizetések feldolgozásával foglalkozó BitPay fogja fogadni Ohio állam nevében, majd az összegeket átváltja dollárra, és továbbítja az állami kincstárnok hivatalának. A kezdeményezés egyelőre csak vállalkozások számára érhető el. Az adófizetés Bitcoinban teljesített formájának ötlete egy politikus, Josh Mandel fejéből pattant ki. Mandelt 2011-ben nevezték ki Ohio állam kincstárnokává, és azóta rajong a Bitcoinért, amit hivatalos valutának tart, és ezért elő azzal az újító ötlettel, hogy a vállalkozások fizethessék adóikat kriptovalutában.

A MetaMask bemutatta a Mustekala klienst

A MetaMask team bemutatta a Mustekala Light Client névre keresztelt új kliensét. Node-nak nevezzük azt az eszközt, amely egy blokklánc hálózatához kapcsolódik. A full node pedig olyan eszköz, amely hitelesíti és betartatja a blokklánc összes szabályát, valamint letölti a teljes blokklánc másolatát. Egy full node futtatása meglehetősen erőforrás-igényes feladat, sok memóriára és tárhelyre van hozzá szükség. Ezzel szemben a Light Client típusú kliens nem tárolja a blokklánc egészének másolatát, csak azokat a speciális elemeit, amelyeket működtetnie kell. A Mustekala Light Client lehetővé teszi a felhasználók számára az információcserét, és a célja, hogy saját böngésző támogatással rendelkezzen, emellett legyen gyors, és a jobb elosztott hálózatok létrehozása érdekében más felhasználóknak is eljuttassa az adatokat. A Mustekala még nincs teljesen kész, a fejlesztése még folyamatban van.

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

Bitcoin Network

A hashráta a blokk hash-ek megoldásának sebessége. Minél több bányász vesz részt egy kriptovaluta hálózatában, annál nagyobb a hashráta. Minél magasabb a Bitcoin árfolyama, annál több bányászt ösztönöz Bitcoin bányászásra, így a hashráta is emelkedik. Ez azonban fordítva nem igaz. A hashráta emelése ugyanis nem növeli a Bitcoin árfolyamát. A bányászok által felhasznált áram beépül a blokkláncba, és a hálózat biztonságát növeli - emiatt egy támadónak több energiát kellene ráfordítania a blokklánc meghekkelésére, mint amenyit az összes bányász együttesen felhasznált. Amikor a Bitcoin árfolyama csökken, a bányászok profitja is csökken, így pénzügyileg nem lesznek motiváltak abban, hogy tovább bányásszanak. A hashráta csökken, amikor a bányászok abbahagyják a tevékenységüket. Ha kevesebb a bányász, kisebb a verseny, így a tovább kitartó bányászok jövedelme növekedésnek indul ezzel visszahozva az egyensúlyt.

A kvíz megfejtése

Milyen gyakran találhatunk új Bitcoin blokkokat?

A helyes válasz: "B"

A különböző kriptovalutáknál különböző ideig tart, amíg kibányásznak egy blokkot. Ezt hívjuk blokkidőnek. A Bitcoin esetében átlagosan 10 percenként történik meg egy új blokk hozzáadása a blokklánchoz.

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

 

Ui. Ha tetszik a hírlevél, ossza meg egy barátjával

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 655 5333

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem