Happy Dating Nyhetsbrev November 2020

Föreställ dig en riktigt skicklig musiker som började lära sig sitt instrument redan som barn, sen tog musiklektioner genom hela grundskolan, gick på musikgymnasium och därefter musikhögskola. Efter examen får hon jobb i en tjusig orkester och frilansar lite vid sidan av. Tempot är högt och det finns inte alltid jättemycket tid att repetera, vilket ställer rätt höga krav på att snappa upp saker fort och få det att låta bra ändå. Lyckligtvis har hon ju stenkoll på sitt instrument, stor erfarenhet av att spela tillsammans med andra och är van att stå på scen. Det brukar därmed gå rätt bra att liksom ta det på feeling, eftersom hon har så god koll i grunden.

Föreställ dig nu en mästerkock på semester. Vår skicklige matlagare har lång erfarenhet och en gedigen utbildning i kökets alla hemligheter. Allt mellan food fusion, molekylär gastronomi och klassisk husmanskost är helt inom bekvämlighetszonen, så när kocken nu är på semester är det inga problem alls att bara svänga ihop något för en picknick, en sommarlunch med gäster eller en avslappnad grillkväll. Det mesta blir väldigt gott, eftersom även kollen på läget är väldigt god.

Föreställ dig nu istället en glad amatörmusiker som för första gången ska spela inför publik. Hemma i vardagsrummet går det för det mesta ganska bra med gitarren, det blir oftast rätt ackord och även om tempot svajar en del ibland kan kompisarna nästan alltid höra vilken låt det är. Nu är frågan; är det klokast av amatörgitarristen att öva som tusan inför sitt första publikframträdande, eller skulle det, trots nerver och ganska svajiga förmågor, funka lika bra att "ta det på feeling"? Och skulle du lita på att någon som inte vet något om matlagning kan "svänga ihop" en schysst måltid till dig?

För att du ska kunna göra något på känsla, se vad som händer och ta det som det kommer måste du ha koll på läget.

Det gäller inte bara musik och matlagning utan även dejtande. Därför gör det mig alltid lite nervös när någon som inte har koll på sitt dejtande säger att de ska "träffas och se vad som händer". För utbudet av saker som kan hända är rätt begränsat när du inte har koll.

En musiker utan koll på sitt instrument kan inte jamma loss eller improvisera särskilt mycket, det blir väldigt basic och inte särskilt imponerande. Och den som inte vet något om matlagning har inte heller särskilt stora möjligheter att skapa något fantastiskt med enkla medel, till skillnad från den som faktiskt har koll på kryddor, stektemperaturer och smakkombinationer.

Så vad exakt är det du tänker ska hända när du går på dejt med någon du knappt pratat med för att se hur det känns, säger till din dejt att ni får ta det som det kommer eller tänker att det inte går att veta i förväg vad som händer? Har du stenkoll på hur du fungerar, vad du vill och vilken typ av kontakt du vill skapa är det hur lugnt som helst att resonera såhär. Men om du egentligen bara håller tummarna för att du inte riktigt vet vad du gör, då är det en betydligt sämre idé.

Oavsett område brukar det finnas rätt starka samband mellan hur det går och bra koll du har på läget. Först när du har riktigt god koll kan du släppa kollen och ta det på känsla, se hur det går och lita på att du kan få till något riktigt bra i stunden.

Att bara gå på dejt och hålla tummarna utan koll på läget är väldigt mycket som att hoppas att idag är dagen som din middag helt magiskt blir supergod även om du inte vet vad du gör. Eller att idag kommer du nog kunna springa milen på 50 minuter trots att du aldrig löptränat i ditt liv.

Sannolikheten är rätt låg...men du har alla möjligheter i världen att höja den genom att lära dig mer om det du vill lyckas med. 

Precis som på gymmet, i din karriär eller när du klär på dig på morgonen kan du påverka hur resultatet blir även när du dejtar. 
Du är definitivt inte utlämnad till att hoppas och se hur det går.

Vill du att passionerad attraktion ska uppstå behöver du lära dig att flirta. Vill du ha en djup, kärlelsfulll, passionerad relation behöver du ta reda på hur sådana uppstår. Vill du känna stark närvaro och kontakt med personen du dejtar måste du vara skicklig på skapa det. Osv.

Vill du ta det på känsla måste du ju först ha koll på dina känslor.


Varma hälsningar
//Linnea

HAPPY DATING PÅ INSTAGRAM!

Många singlar bär på en känsla av att liksom ligga efter i livet. Det känns som att livet bara tickar på och att man går miste om massor av roliga saker som ens kompisar i relationer gör. De åker på resor, går på teater, bygger veranda, träffar vänner och har fullt upp hela tiden, och det är lätt att känna sig avundsjuk.

Frågan är om du känner såhär för att du är singel eller för att du har tråkigt.
I väldigt många fall är det det sistnämnda.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER
Instagram

HAPPY DATINGS E-KURSER

Vill du förbättra dina dejting-skills så du med gott samvete kan släppa taget och gå på känsla?

De allra flesta dejtingproblem beror bara på kunskapsluckor – de flesta har ingen vidare koll hur dejtande, attraktion eller emotionell kontakt uppstår och fungerar, eller hur?

Men det går såklart att lära sig, och därför har jag skapat ett antal e-kurser om olika delar av dejtandet som ger dig den kunskap och de praktiska övningar som du behöver.  

Oavsett om du vill bli mer bekväm med att skapa attraktion, snabbare få till en djup emotionell kontakt, se till att dina dejter blir roligare eller få konkret guidning i hur du steg för steg lyckas med nätdejtandet så finns det en Happy Dating-kurs för dig.

Kurserna ligger på en digital plattform där du loggar in och tar del av kursen i den takt som passar dig. Du har tillgång till innehållet i minst ett år.

Klicka på kurserna för att läsa mer om dem.

LÄS MER OCH KÖP KURSERNA HÄR!

LJUDBOK: "DEJTING BÖRJAR MED DIG!"

Klicka här för att provlyssna på första kapitlet innan du köper boken!

KÖP BOKEN HÄR!

HAPPY DATING 2020

Copyright © All rights reserved
www.happydating.se

SHARE FORWARD