Ser detta konstigt ut? Klicka här!

Ett nyhetsbrev med det fria musilivet i fokus från Musikcentrum Öst:

åsikt: musiklivets återstart måste bli grön och jämställd!

Efter en höst där en stor del av musikbranschen har ställt om till krisorganisationer behövs reflektion om framtiden. Ingen har missat att var tredje svensk musiker planerar att, eller har lämnat yrket. Vi riskerar att tappa en stor del av den svenska musiktalangen. Vad innebär då detta för jämställdhet och mångfald i ett längre perspektiv? Ragnar Berthling läser statistik och spanar framåt. (bild Keychange art work)

läs mer
mcö: pandemi-säkrad livemusik och viktig satsning på centrumbildningar

Den tysta hösten 2020 har märkligt nog blivit den mest intensiva någonsin för Musikcentrum Öst och systerföreningarna i Väst och Syd. En rad stödinsatser planeras för våra medlemmar med hjälp av nya statliga och regionala stöd men vi arrangerar också en rad mindre och smittsäkra konserter. Förskoleprojektet Efterhäng fortsätter liksom Musik till vardags och ett nytt koncept, Heja lördag! har just haft premiär i Stockholm (bild: Lamine Cissokho)

läs mer
internationellt: aktiv höst på musikfestivaler - online...

Just nu deltar MCÖ i världens största mässa för världsmusik WOMEX som hålls i en nästan helt digital tappning. Detta är den fjärde online-mässan för MCÖ denna höst. Läs mer om möjligheter och framåtspaningar kring det internationella musiklivet och vad det kan komma att innebära för svensk musikexport generellt och för Musikcentrumen i synnerhet. Vilka lärdomar drar vi av pandemin? 

läs mer
medlemmar i fokus: från digitala releaser till nytänkande livekoncept

Musiken har långt ifrån tystnat! Läs om musikkonst skapad i pandemitider av: Anders Stävarby, Anja Bigrell, Emilia Mårtensson, Matthew Peterson (bilden t v från Voir Dire och Anna Laurenzo, Nine Photography), FlamencoFredag, Björn Meyer, Stockholm Voices, Elias Ringquist, Houman Sebghati, Emil Brandquist Trio/Maija Kauhanen, Süperstar Orkestar, Yann Le Nestour & Leif Jordansson och Eric Palmqwist.

läs mer
nya medlemmar på hemsidan


Anja Bigrell

SKAP-pristagare och med hyllat nytt album.

Woodlands

Harpa, sång och fiol i drömska ljudlandskap

Familjen Svängsson

Musiker i världsklass gör sanslös barnföreställning.

Magnus & Irina

Sprakande duo med accordeon och klarinett

till sist en liten video... eric palmqwist
Musikcentrum Öst

Hornsgatan 103, Stockholm
Stockholm 117 28 Sweden

facebook instagram spotify

Du får det här mailet för att du har prenumererat på vårt nyhetsmail, bokat våra artister eller tillhör professionell media, musikbransch och har accepterat vårt GDPR-utskick.

Avsluta prenumerationen