Már csak egy szabályozási döntés hiányzik ahhoz, hogy a piac ismét fellendüljön.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

"Maga az internet nem egy nap alatt jött létre. Az internet pénze sem egy nap alatt fog kiépülni” ~Jameson Lopp, a satoshi.info létrehozója

A piac alakulása

BTC: 5 694,74 €   | +7,27% az előző héthez képest

ETH:    409,80 €   | +7,45% az előző héthez képest

BCH:    694,53 €   | +9,47% az előző héthez képest

LTC:       75,26 €   | +8,51% az előző héthez képest

Hetekig tartó lassulás után 2018  második fele jelentős piaci fellendüléssel indul. Múlt pénteken a Bitcoin még 5029,35 euros szintre esett vissza, aminél alacsonyabb még nem volt 2018-ban. A 2017 decemberében elért csúcshoz képest a visszaesés 60%-os, de ha azt nézzük, hogy tavaly ilyenkor a Bitcoin árfolyama 2 250 euro körül volt,   ahhoz képest most több mint 150%-on áll. A teljes piaci kapitalizáció 7,86%-os emelkedéssel jelenleg 235,463 millárd euro. A múlt héthez képest ma a Bitcoin is 7,27%-kal többet, 5 694,74 eurot ér. Az Ethereum jelenleg 409,8 euron áll, ami 7,45%-os növekedést jelent.

Heti kvíz

Jelenleg blokkonként mennyi Bitcoin keletkezik?

  1. 50 Bitcoin
  2. 25 Bitcoin
  3. 12,5 Bitcoin

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Reddit

A tokenkibocsátások piaca él és virul

Annak ellenére, hogy a kriptopiac csökkenő tendenciát mutat, a kripto közösségi finanszírozás volumene és átlagos értéke megduplázódott a tavalyi évhez képest. Egy átlagos ICO értéke 12,8 millió dollárról 25,5 millió dollárra nőtt.  2018 első 5 hónapjában 537 ICO zárult le összesen 13,7 milliárd dollár értékben, míg a teljes 2017-es év 522 ICO-ja csak 7 milliárd dollárt eredményezett. 2018-ban a Telegram és az EOS produkált kiugró eredményt, rekordnak számító 1,7 milliárd, illetve 4,1 milliárd dollárral.

Telegram

A szecsuáni árvíz Bitcoin-bányákat is tönkretett

Kínai bányászok produkálják a Bitcoin hálózat hashrate-jének 70%-át, amelynek 70%-át pedig a kínai Szecsuán tartomány adja. Az olcsó vízenergiája miatt „Bitcoin bányászfővárosnak” is nevezett Szecsuánban a bányászeszközöket ócska, vidéki épületekben tartják.  A globális Bitcoin hashrate csak átmenetileg (24 órára) lecsökkent, mivel nemrég a heves esőzések miatt bányászeszközök ezrei mentek tönkre Szecsuánban.

Reddit

ERC1155, az új Ethereum token standard

Az ERC1155 a videójáték-tokenek standardja. A videójátékok több elemből állnak, és ezeknek az elemeknek mind saját okosszerződéssel kell rendelkezniük, azonban ennyi okosszerződés végrehajtása egyetlen blokkláncon rengeteg pénzbe kerül, így ezt szinte lehetetlen megvalósítani. Körülbelül úgy kell elképzelni, mintha minden alkalmazáshoz külön telefont kellene vásárolnunk. Az ERC1155 tokenek egyetlen okosszerződésben képesek több elemet tárolni, és egyetlen tranzakcióban tudnak végtelen számú elemet küldeni akár egy, akár több címzett részére. Ezáltal nemcsak a tranzakciós költségek lesznek alacsonyabbak, de a zsúfoltság is csökken az Ethereum blokkláncon.

Telegram

A bebukott kripto-projektek listája egyre bővül

A Coinopsy és a Deadcoins weboldalak szerint több mint ezerre tehető a „halott” coinok száma. Ezek között a legnagyobb számban bebukott ICO projektek vannak. Az ICO tanácsadással foglalkozó Satis Group márciusi elemzésében megfogalmazottak alapján az ICO-k mindössze 4%-a mondható sikeresnek. A bebukott projektekkel a befektetők milliárdokat veszítettek, és a halott coinok listája sajnos gyorsan növekszik. Azonban van még remény a bebukott projektek számára is, hiszen, ha nem is sok, de azért valamennyi értékük így is van. A CoinJanitor felvásárolja az inaktív coinokat, fizet az ezeket beszolgáltató felhasználóknak, majd a coinokat elégeti, és végül lekapcsolja a blokkláncot. A CoinJanitor erre a célra ICO-n keresztül több mint 2 millió dollárt gyűjtött.   

Bitcoin Mining

A Facebook újra engedélyezi a kriptovaluta-hirdetéseket

Januárban a Facebook betiltotta a kriptovaluta-hirdetések megjelenését. Akkoriban a Facebooknak nem volt megfelelő rendszere a csaló projektek kiszűrésére, azóta azonban frissítette a hirdetési szabályzatát és ennek értelmében újra engedélyezi bizonyos jóváhagyott hirdetők reklámjainak megjelenését. A jogosultság igazolása érdekében a hirdetőknek regisztráltatniuk kell magukat. Az ICO-k (elsődleges tokenkibocsátások) hirdetéseit azonban továbbra sem engedélyezik a Facebook oldalain, mivel ezek túl kockázatos pénzügyi terméknek minősülnek.

A Bitcoin felhasználókat újabb kártevő fenyegeti

Támadók új típusú kártevőt fejlesztettek ki: CryptoCurrency Clipboard Hijacker elnevezésű rosszindulatú szoftver a Windows vágólapot figyeli és onnan próbál kriptovaluta címeket szerezni. Ha talál egyet, kicseréli egy olyan címmel, amely a támadók irányítása alatt áll. Így a Windows-felhasználók akár el is veszíthetik a Bitcoinjaikat, hacsak a beillesztést követően nem ellenőrzik le újra a címet. Korábban már létezett ilyen kártevő, de az csak 4-600 ezer kriptovaluta címet figyelt, míg ez az újabb verzió már 2,3 millió címre lát rá.

Bitcoin Mining

A BitMEX vezetője 2018 végére 50 000 dolláros Bitcoint vetít előre

A BitMEX a forgalmazott kriptovaluta-mennyiség tekintetében a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, amelyen százszoros tőkeáttételt érhetünk el. A tőkeáttétel nemcsak a nyereséget, de a veszteséget is felnagyítja. A tőzsde vezetője, Arthur Hayes azt állította, hogy a Bitcoin elérheti a mérföldkőnek számító 50 000 dolláros árfolyamot 2018 év végére. Szerinte már csak egy szabályozási döntés hiányzik ahhoz, hogy a piac ismét fellendüljön: ha az ETF (a Bitcoinon alapuló tőzsdén kereskedhető befektetési alap) nyilvános tőzsdén való jegyzése lehetővé válna, ez olyan hatással lenne a Bitcoinra, hogy az árfolyama elérné az 50 000 dollárt.

Hamis Trezor weboldal

A Trezor hardver alapú tárca figyelmeztetést adott ki a felhasználói számára, mivel egy hamis Trezor weboldal a használt eszköz memóriájában történt meghibásodásra hivatkozva próbálta megszerezni a felhasználók helyreállító szavait. Sajnos néhány felhasználótól már a figyelmeztetés megjelenése előtt sikerült az adathalászoknak ellopniuk a kriptopénzüket. A cég egy blogbejegyzést jelentetett meg arról, hogy hogyan lehet elkerülni a hasonló adathalász próbálkozásokat. Azt tanácsolják, hogy csak a Trezor eszközödbe írd be a helyreállító szavaidat, sehova máshova, és arra is figyelj oda, hogy a megfelelő URL-be lépsz-e be, és ellenőrizd le, hogy megjelenik-e a lakattal jelzett „Biztonságos” szócska a böngésző cím-mezőjében.

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

Bitcoin Network

A helyettesíthetőség tulajdonképpen a pénzegységek megkülönböztethetetlenségét jelenti, és arra utal, hogy egy kriptovaluta minden egyes egysége egyenlőként kezelendő. Például, egy euró mindig egy eurót ér, az értéke nem lesz attól kevesebb, hogy az adott eurót korábban valamilyen illegális tevékenység során használták. Egy pénznem akkor helyettesíthető, ha minden ugyanolyan pénzegység egyenlő, függetlenül az adott egység tranzakciós történetétől.

A kvíz megfejtése

Jelenleg egy blokk kibányászásakor 12,5 Bitcoin keletkezik. Az új Bitcoinok a versengésen alapuló bányászat során jönnek létre. A Bitcoin-bányászok a tranzakciók hitelesítéséért és a hálózat biztosításáért jutalmat kapnak. A bányászati jutalom 210 000 blokkonként, vagyis nagyjából 2-3 évente megfeleződik. A következő feleződés 2020-ban esedékes, amikor a bányászati jutalom 12,5 Bitcoinról 6,25 Bitcoinra fog csökkenni.

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 812 22 50

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem