Turun NMKY - YMCA Turku

Empowering young people Since 1893

Uutiskirje 5/2022

  

Tämä uutiskirje sisältää:

  • Hyvää kesää!
  • Turun NMKY:n nuorisotyö jalkautuu Turun kaduille
  • Yökoriksen kesän aikataulu
  • Toivon kesätoivotukset
  • Turun Tähti-Tytöt
  • Aurajoella raikaa

Aurinkoa kesään!

Turun NMKY on tarjonnut toimintansa ja hankkeidensa kautta kuluneen kevään aikana lapsille ja nuorille monta hyvää ja turvallista kohtaamista mm. koulussa, Toivossa, katusovitteluissa, maahanmuuttajapalveluissa ja vertaistoiminnassa. Liikunnan riemun kautta tukea arkeen on saatu Liike-hankkeesta ja Yökoriksesta. Meno leireillä, pelikentillä ja kaduilla jatkuu myös kesän yli. Muut palvelut ovat hetken kesätauolla, elokuussa nähdään taas.

Hyvää kesää NMKY-YMCA -ystäville!

Turun NMKY:n nuorisotyö jalkautuu Turun kaduille

Kesäkuun alusta alkaen Turun NMKY:ssa on työskennellyt kaksi hanketyöntekijää, Katja Vossi ja Johannes Männikkö, joiden työnkuvana on jalkautua Turun kaupungin kaduille kohtaamaan nuoria. Kyseessä on vuoden 2022 loppuun asti kestävä hanke, jota rahoittaa Turun kaupunki.

Työn taustalla on kevään aikana Turussa ilmiöksi noussut nuorten jengiytyminen ja sen mukanaan tuomat lieveilmiöt. Jalkautuvan nuorisotyön tavoitteena on häiriökäyttäytymisen juurisyiden selvittäminen nuoria kohtaamalla, nuorten tukeminen ja ohjaaminen mielekkäiden vapaa-ajan toimintojen tai mahdollisesti eri palveluiden piiriin. Käytännössä hanketyöntekijät jalkautuvat sinne, missä nuoret ovat: kaupungin keskustaan ja lähiöalueille, nuorten kokoontumispaikkoihin.

Turun NMKY:n jalkautuva nuorisotyö on vahvasti kohtaavaa ja nuorta tukevaa, jokainen nuori huomioidaan yksilönä omine erityispiirteineen.

Vahvaa yhteistyötä tehdään Turun NMKY:n eri toimintojen kuten Katusovittelun, Maahanmuuttajapalveluiden, kiusaamista ehkäisevän toiminnan ja Yökoriksen kanssa. Pääyhteistyökumppaneina toimivat myös Turun kaupungin nuorisotyötä tekevät yksiköt ja poliisi. Lisäksi yhteistyötä tehdään muiden kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Hankkeessa työntekijöinä toimivilla Katjalla ja Johanneksella on vahva kokemus kohtaavasta työstä ja eväitä myös haastavamman kohderyhmän kanssa toimimiseen. Katja on koulutukseltaan sosionomi ja Johannes poliisi.

Yökoris-pelejä Turussa! Korista, musaa, yhteistä mukavaa tekemistä. Pelejä ja chillailua iltaisin. Kenelle tahansa yli 13-vuotiaalle nuorelle, ehkä siis myös sinulle?

Lue lisää Yökorisvuoroista

Turun Tähti-Tytöt

Turun Tähti-Tyttöjen syyskauden toiminta alkaa 18.8. pidettävällä koko lippukunnan yhteisellä Alkutohina -tapahtumalla. Tapahtuma pidetään kololla ja sen lähiympäristössä klo 18-20. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaiken ikäiset niin uudet kuin vanhat jäsenet. Myös huoltajat ovat tervetulleita mukaan.


Viikkotoiminta alkaa viikolla 34. Sudenpentujen kokoukset ovat maanantaisin. Muut ryhmät sopivat kokousaikansa elokuun alussa. Kaikkiin ryhmiin otetaan uusia jäseniä! Uudet jäsenet ilmoittautuvat sähköpostitse ikäkausivastaaville, joiden yhteystiedot löytyvät alla olevan linkin kautta.


Rentouttavaa kesää, syksyllä nähdään!

Ota yhteyttä

Turun NMKY:n Aino-kuoro jälleen mukana tapahtumassa, seuraa ilmoittelua!

Pssst.. Haluat varmasti seurata vilkasta toimintaamme ja kommelluksia myös kuvina. Instagramista meidät löytää nimellä ymcaturku

Turun NMKY - YMCA Turku

Sirkkalankatu 27
20700 Turku
www.ymcaturku.fi

Saat tämän viestin koska osoitteesi on Turun NMKY:n jäsen- tai yhteistyörekisterissä

Peruuta tilaus

MailerLite