Schrijf je in voor BommelDingen en ontvang een bijzonder cadeautje! Bekijk_de_webversie
Nieuw:

Voor de échte Bommelliefhebber: interessante stukjes over het werk van Marten Toonder in je mailbox. Schrijf je in en ontvang een bijzonder cadeautje!

Beste ,

Het is 2019 – ja, nog het beste gewenst! – en ik ga iets nieuws doen! Iets leuks… Ik ben er vol van!

Je weet: eens in de zoveel tijd verschijnt mijn ToonderMail. Dit is er weer eentje. Hierin hou ik liefhebbers en belangstellenden op de hoogte omtrent mijn boeken en andere Bommelgerelateerde projecten.

Soms wil ik echter weleens wat méér kwijt. Ik doe veel onderzoek naar het werk en de persoon van Marten Toonder, dat vaak leuke dingen of ideeën oplevert. Die leuke dingen en ideeën komen dan bijvoorbeeld in een boek van me terecht. Of misschien ook niet. In elk geval vind ik het dan weleens leuk om daar meteen iets over te schrijven.

Maar om nu mijn complete e-mailbestand te bestoken met dat soort dingen… Daar stellen sommigen wellicht helemaal geen prijs op.

Maar anderen misschien wel! En dan denk ik vooral aan ‘de échte Bommelliefhebbers’.

Daarom heb ik iets nieuws bedacht: BommelDingen!

BommelDingen wordt een frequenter verschijnende e-mail waarin ik met iedereen die dit op prijs stelt, mijn vondsten deel.

Ik heb daar allerlei ideeën voor. Bijvoorbeeld:

  • Ter gelegenheid van de voltooiing van de Bezige Bij-reeks ‘Alle verhalen van heer Bommel en Tom Poes’, de Blauwe Reeks, ben ik begonnen om alle 177 Bommelverhalen achter elkaar te herlezen, van begin tot eind, op chronologische volgorde. Dat doe ik voor het eerst. Geweldig leuk! Daar ga ik misschien wel een aantal maanden over doen. Terwijl ik daarmee bezig ben, noteer ik dingen die me opvallen. Ik wil een aantal van mijn leukste vondsten en gedachten hierover graag met je delen. Dat hoop ik dus in BommelDingen te gaan doen.
  • In maart verschijnt Het leven der dieren. Ik kondigde dit boek met Toonders politieke dierencartoons aan in een vorige Toonder-mail: het is nu in de voorverkoop. Voor wie niet kan wachten, deel ik alvast wat leuke vondsten die daarin zullen staan.
  • Inmiddels heb ik zeven Toonder-gerelateerde boeken uitgebracht. Soms stuit ik op zaken of ideeën die ik in één van mijn vorige boeken had kunnen opnemen, als ze niet al verschenen waren. Het lijkt me leuk om zoiets dan een plek te geven in BommelDingen.
  • Ik zit veel in Delpher te spitten, de enorme krantendatabase van de KB, op zoek naar artikelen over Toonder. De leukste dingen die ik daarbij vind, hoop ik met je te delen.

Voorlopig is BommelDingen een experiment, iets wat ik in het nieuwe jaar wil uitproberen. Ik weet bijvoorbeeld nog niet hoe vaak ik ga mailen. Misschien wekelijks, soms wellicht vaker, of soms minder vaak. Ik ga mij nergens op vastpinnen. Het moet vooral leuk blijven!

Als je mijn BommelDingen wilt ontvangen, kun je je via de onderstaande knop aanmelden. Het is helemaal gratis. En als je er toch weer vanaf wilt, kan dat heel simpel via het afmeld-linkje in de e-mails.

Aanmelden voor BommelDingen!

Als dank voor je inschrijving ontvang je een cadeautje: een opname van het gedicht ‘De oude stenen’, voorgelezen door Marten Toonder zelf!

Wil je reageren op mijn BommelDingen? Leuk, doen! Ik stel commentaar, aanvullingen, correcties zeker op prijs.

Hartelijke groet,

Klaas Driebergen

(P.S.: Als het voor jou voldoende is om alleen af en toe op de hoogte te worden gehouden over mijn nieuwe boeken of lezingen, dan hoef je niks te doen; je blijft gewoon alleen deze ToonderMail ontvangen. Tot wederopzegging.)

Reis naar het Ierland van Marten Toonder

Een paar weken geleden schreef ik over de Marten Toonder-reis naar Ierland die ik organiseer, en die van 27 mei tot 1 juni 2019 gepland staat. Die is inmiddels zo’n beetje voor de helft gevuld. Dat is snel al! Leuk!

Meer informatie

ToonderMail van Klaas Driebergen, nummer 16 (8 januari 2019)

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hiervoor hebt aangemeld of via mijn website een bestelling hebt gedaan. Via deze e-mail houd ik je graag op de hoogte van mijn Toonder-gerelateerde activiteiten, zoals lezingen en boekprojecten.

Als je toekomstige mails toch liever niet wilt ontvangen, geen probleem! Meld je gewoon weer af via de afmeld-link onderaan deze e-mail.

Stuur deze mail gerust door aan mogelijke andere geïnteresseerden. Zij kunnen zich eventueel aanmelden via deze link.

Via laatstgenoemde link kun je ook eerdere nummers van deze Toondermail lezen.

website facebook twitter linkedin
Klaas Driebergen

Afmelden
MailerLite