Het laatste nieuws van Mr. - 3 december 2019

MINDER BLANK, BLOND EN HOCKEY IN CAMPAGNES

De arbeidsmarktcommunicatie van advocatenkantoren is de laatste jaren steeds meer geprofessionaliseerd. Daarbij zetten kantoren naast campagnes in print ook steeds meer andere middelen in. Welke stappen zijn er gezet, en wat kan er nog beter?

Lees meer

HERMAN VAN DER MEER WAARNEMEND PRESIDENT RECHTBANK NOORD-NEDERLAND

Herman van der Meer, president van het Amsterdamse gerechtshof, wordt per 1 januari 2020 waarnemend president van de rechtbank Noord-Nederland. Zijn benoeming is in beginsel voor zes maanden en volgt op het vertrek van Maria van de Schepop als president van de rechtbank. Zij trad na commotie over een onveilig werkklimaat eind oktober af. Sindsdien werden haar taken waargenomen door rechterlijk bestuurslid Albert Ploeger.

Lees meer

SANDRA SCHREUDER OVER DE ACCOUNTANTSKAMER

Mr. van de week is Sandra Schreuder. Zij wordt op 1 januari de nieuwe voorzitter van de Accountantskamer, waar ze sinds april lid van is. Momenteel is zij senior rechter bij de rechtbank Overijssel.

Lees meer

REIS NAAR DE STERREN…

Ingezonden Mededeling
Volg de vijf sterren van het Zuiderkruis naar Australië. We hebben 1500 kleinschalige accommodaties voor u geselecteerd: gerund door onze lokale sterren met ongekende persoonlijke gastvrijheid. Met een rustig reisschema in uw eigen huurauto. Zo maken wij uw rondreis door Australië de vakantie van uw leven. Echt. Sterallures? Nee, gewoon perfect geregeld… à la TravelEssence

Meer informatie

RECHTSPRAAK GAAT ‘AGRESSIEF’ RECHTERS WERVEN

Om de grote achterstanden van zaken versneld weg te werken, gaat de rechtspraak ‘agressief’ nieuwe rechters aantrekken. De opleiding tot rechter-plaatsvervanger wordt ingekort. Over drie jaar moeten de wachtlijsten zijn opgeruimd. Dat staat in een rapport dat de rechters hebben gekregen.

Lees meer

MINISTER DEKKER WINT PRIJS VOOR PRIVACYSCHENDING

Minister Dekker (Rechtsbescherming) is uitgeroepen tot de grootste privacyschender van Nederland. De minister kreeg van digitale  burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom de zogeheten Big Brother Award voor zijn plannen om betalingsprofielen door Centraal Justitieel Incasso Bureau te gebruiken in de strijd tegen schulden. De overheid won daarnaast nog een prijs voor het Systeem Risico Indicatie, waarin gemeenten gegevens van burgers aan elkaar kunnen koppelen en dat als middel kan worden ingezet om fraude en misbruik op te sporen.

Lees meer

SLIM MET UW TIJD OMGAAN?

Ingezonden Mededeling
Met PO-Online heeft u toegang tot ruim 260 cursussen, ontwikkeld in samenwerking met de beste docenten uit uw vakgebied. Benieuwd of PO-Online bij u past? Probeer dan nu een gratis proefcursus.

Meer informatie

GROTE KANS OP SUCCES BIJ BEROEP TEGEN BOETE

Slechts vier procent van de mensen die in 2018 een verkeersboete kregen vocht de beslissing van de officier van justitie aan. Degenen die dit wel doen krijgen vaak gelijk. Een kwart krijgt gelijk op inhoudelijke gronden, en in een kwart van de zaken wordt de boete na een inhoudelijke beoordeling aan iemand anders opgelegd. Dat blijkt uit cijfers van het Openbaar Ministerie.

Lees meer

NEDERLANDSE RECHTERS STEUNEN ‘DAPPERE’ POOLSE COLLEGA

Tijdens de rechtsstaatconferentie van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) hebben Nederlandse rechters hun Poolse collega Malgorzata Gersdorf een hart onder de riem gestoken. De eerste voorzitter van het Poolse Hooggerechtshof, die in een speech de aantasting van de rechtsstaat in Polen aan de kaak stelde, werd nadrukkelijk geprezen om haar dapperheid.

Lees meer

TIJDSCHRIJVEN ZONDER FRUSTRATIES

Ingezonden Mededeling
TIQ Time helpt jou met een moeiteloze urenregistratie. Door te koppelen met je werkomgeving, registreert de software automatisch tijd die wordt besteed aan documenten, e-mails, meetings, telefoongesprekken en meer. Alle activiteiten worden vervolgens gekoppeld aan een dossier of cliënt. Het enige dat jij hoeft te doen om je uren te registreren, is het bevestigen van TIQ Time’s suggesties!

Plan een demo

PROFESSIONAL OVERWEGEND POSITIEF OVER NOTARIS

Accountants, makelaars, fiscalisten en advocaten zijn overwegend positief over notariaat. Zij zien notarissen als degelijk, betrouwbaar en risicomijdend. Dat blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek dat marktonderzoeksbureau Ipsos uitvoerde in opdracht van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB).

Lees meer

"CLIËNTEN VERWACHTEN DAT JE EEN BASISBEGRIP HEBT VAN EEN TECHNOLOGIE ZOALS AI"

Van onze kennispartner CPO
Artificial intelligence, quantum computing en blockchain: technologie heeft een grote impact op het recht en de ontwikkelingen gaan snel. CPO-docent Casper Jaspers legt uit waarom het van belang is om bij te blijven.

Lees meer

JURISTEN: KATTEN MOETEN VOORTAAN BINNEN BLIJVEN

EU-lidstaten moeten verbieden dat huiskatten nog langer loslopen. Die schaden de biodiversiteit, onder andere door het doden en verstoren van wilde dieren en het overbrengen van ziektes. Dat stellen twee juristen van Tilburg University, die onderzochten wat het Europese natuurbeschermingsrecht zegt over de invloed van katten op de natuur.

Lees meer

AMERIKANEN KOPEN DATACENTERS INTERXION

De Amerikaanse datacenterspecialist Digital Realty neemt voor bijna 8,5 miljard dollar zijn Nederlandse branchgenoot InterXion over. InterXion, met hoofdkantoor in Hoofddorp, is de één na grootste datacenter provider van Europa met datacenters in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken, Zwitserland, Ierland, Spanje, Zweden en Groot-Brittannië.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Advocaat-medewerker Intellectuele Eigendom (IE)

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waar je meteen volwaardig meedraait in de Business Unit IE, ICT & Privacy met een focus op het klassieke intellectuele eigendomsrecht? Dan ben jij degene die wij zoeken! Het bericht Advocaat-medewerker Intellectuele Eigendom (IE) verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Concernjurist

Onze organisatie staat met de wortels in de historie en is met de blik gericht op de toekomst. We willen ons verder ontwikkelen tot een efficiënte, open, wendbare en opgavengerichte organisatie. Wij zoeken een collega die graag haar of zijn kennis en kunde levert aan onze organisatie en daarmee onze inwoners. Het bericht Concernjurist verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Beleidsadviseur A Omgeving & Recht

De Omgevingswet, de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen én dan nog onze eigen mooie projecten voor de stad; wie kiest voor een functie bij de gemeente Enschede als Beleidsadviseur Omgeving & Recht is verzekerd van een uitdagende functie. Het bericht Beleidsadviseur A Omgeving & Recht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Lying eyes – Waarom Republikeinen de feiten niet onder ogen zien

SNELRECHT

Hoge Raad schiet te hulp: relativiteit aangenomen

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.