Het laatste nieuws van Mr. - 11 december 2018

MARITA VAN THIEL (OM): ‘ONDERMIJNING IS EEN VEELKOPPIG MONSTER’

Hoog op de politieke agenda staat de aanpak van ‘ondermijning’. Bij de zuidelijke parketten is Marita van Thiel daarvoor verantwoordelijk. Het gaat om samenwerken met lokale overheden, de grenzen van de wettelijke bevoegdheden opzoeken en consistente strafeisen opstellen. “Er is een klimaat ontstaan waarbij er op zitting minder hard wordt afgerekend”, zegt Van Thiel in een interview in het nieuwe nummer van Mr., dat 14 december verschijnt.

Lees meer

JURISTEN HEBBEN SOMS ECONOMETRISTEN NODIG

Volgens jurist en econometrist Arnoud Pijls moet het vaststellen van het koerseffect van misleidende beursberichtgeving een harde wetenschap worden. Dat stelt hij in zijn proefschrift over schadevaststelling bij aansprakelijkheid voor misleidende beursinformatie, waarop hij 7 december promoveerde.

Lees meer

ROBERT VAN DER VELDE OVER DE JURIDISCHE SECONDE

Mr. van de week is Robert van der Velde, verbonden aan PlasBossinade advocaten en notarissen (Groningen). Hij schreef een blog over de juridische seconde.

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS GERARD SPONG

Ingezonden Mededeling
In deze gratis cursus zet mr. Gerard Spong uiteen − aan de hand van alle fasen in het strafproces, van het politieverhoor tot aan het laatste woord van de verdachte ter terechtzitting − welke stappen u het beste kunt zetten wanneer u een cliënt bijstaat die verdacht wordt van een strafbaar feit. Zorg dat u helemaal op de hoogte bent!

Lees meer

UNIVERSELE VERKLARING VAN DE RECHTEN VAN DE MENS ZEVENTIG JAAR

Zeventig jaar geleden werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen. Op 10 december, internationale Dag van de Rechten van de Mens, werd daar wereldwijd aandacht aan besteed.

Lees meer

OOK RECHTBANK NOORD-HOLLAND KRIJGT VIDEORECHTER

De rechtbank Noord-Nederland had er al een, nu krijgt ook de rechtbank Noord-Holland een videorechter. Rechtszaken waarbij één partij tegenover de rechter staat, kunnen met videorechters op locaties in de hele provincie worden behandeld.

Lees meer

VERSTERK UW ROL ALS IT-JURIST

Ingezonden Mededeling
De specialisatieopleiding Leergang IT-jurist geeft u unieke kennis over het ICT-recht en zet u als IT-jurist op de kaart.

✔ Hoog praktisch gehalte met IT-kennis direct vertaald naar uw praktijk
✔ Les van 12 topdocenten en specialisten (o.a. Microsoft, Fox-IT, ABN Amro)
✔ Geen zware huiswerkopdrachten of afsluitend examen

Bekijk het programma

WEER MEER MENSEN WERKZAAM IN HET NOTARIAAT

In het notariaat werken steeds meer mensen. Vooral het aantal toegevoegd notarissen is het afgelopen jaar fors toegenomen: met 21 procent. Op dit moment werken er 327 meer mensen in het notariaat dan een jaar geleden.

Lees meer

VROUWENBELANG? HET GAAT OM KANTOORBELANG!

Van onze kennispartner OSR
Sinds 2006 organiseert OSR juridische opleidingen het unieke Women Leadership Programme (WLP) en het International Women Leadership Programma (IWLP). Hoezo, een speciaal programma voor vrouwen?

Lees meer

ZEVENTIEN JURISTEN STRIJDEN OM TITEL ‘BESTE EENPITTER’

Juristen en opdrachtgevers hebben 27 zelfstandige advocaten en juristen genomineerd voor de Dutch Independent Legal Award. Zeventien daarvan voldoen aan de voorwaarden en dingen mee naar de prijs voor ‘beste eenpitter’, waaronder twee vrouwen. De prijs wordt voor de vijfde keer uitgereikt.

Lees meer

SPECIALISATIEOPLEIDING CONTRACTEREN: VROEGBOEKKORTING VANAF €500,-

Ingezonden Mededeling
Verbreed en verdiep uw kennis van het Contractenrecht. Op donderdag 28 maart start onze specialisatieopleiding Contracteren. Zonder verplichte huiswerkopdrachten en op gunstige tijdstippen. In 14 modules, verdeeld over slechts 7 dagen, bespreken we op interactieve wijze verschillende onderwerpen en thema’s. Lees meer over de leerdoelen van deze opleiding of bekijk het programma
Boek vóór 31 december 2018 en profiteer van een vroegboekkorting vanaf €500!

NIEUWE PRESIDENT RECHTBANK AMSTERDAM

Christa Wiertz-Wezenbeek wordt per 1 januari 2019 de nieuwe president van de rechtbank Amsterdam. Zij volgt Henk Naves op, die op 1 september is toegetreden tot de Raad voor de rechtspraak, waarvan hij op 1 januari voorzitter wordt.

Lees meer

KARIN HUISMAN (BRUNET ADVOCATEN) OVER EEN NIEUWE SAMENWERKING

Overstap van de week is Karin Huisman. Huisman heeft zich per 1 november aangesloten als advocaat/partner bij Brunet advocaten. Zij is onder meer gespecialiseerd in het ruimtelijke ordeningsrecht en huurrecht. Eerder werkte zij bij Stellicher advocaten.

Lees meer

NATHALIE VAN WOERKOM (AKD) OVER VERKOOP LUCARDI

Dealmaker van de week is Nathalie van Woerkom, adviseur van de Zweedse Retailer Ur & Penn. Investeerder Mentha Capital neemt een meerderheidsbelang in de Nederlandse juweliersketen Lucardi over van Ur & Penn. Het in 1985 opgerichte Lucardi heeft meer dan 100 filialen en biedt klanten een breed assortiment van gouden en zilveren sieraden, horloges en andere accessoires. Mentha is ervan overtuigd dat Lucardi in staat is om haar nichepositie in de snel veranderende retailmarkt verder te versterken en uit te breiden.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Advocaat-stagiair(e) Gezondheidsrecht, standplaats Eindhoven

Momenteel hebben we een vacature voor een Advocaat-stagiair(e) Gezondheidsrecht, standplaats Eindhoven. Het bericht Advocaat-stagiair(e) Gezondheidsrecht, standplaats Eindhoven verscheen eerst op Jbmatch.nl.

(Beginnend) Advocaat-stagiair(e) Internationaal privaatrecht, mededingingsrecht

Momenteel hebben we een vacature voor een (beginnend) Advocaat-stagiair(e) Internationaal privaatrecht, mededingingsrecht, standplaats Eindhoven. Het bericht (Beginnend) Advocaat-stagiair(e) Internationaal privaatrecht, mededingingsrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Teamleider Juridische Zaken

Heb jij minimaal 4 jaar praktijkervaring als bedrijfsjurist of in een technology transfer office van een kennisinstelling? En heb jij een commerciële instelling en oog voor resultaat? Solliciteer dan nu! Het bericht Teamleider Juridische Zaken verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.