NIEUWSBRIEF MAART 2018

RENOVATIE HAVEN

De zuidelijke haven is voor wat betreft het grote geheel klaar, echter het venijn zit in de staart. Er zullen nog een aantal details afgehandeld moeten worden gedaan door de bouwer in samenspraak met de mannen van de bouwcommissie. Naar verwachting zullen de boten in april terug kunnen. De betreffende leden krijgen daarover  een brief van de havenmeester.

BEVEILIGING VAN DE HAVEN

Het bestuur heeft met de technische/bouw commissie de beveiliging van de haven besproken. De mogelijkheden van camera’s met recorder en waar deze het beste geplaatst kunnen worden zijn daarbij aan de orde geweest. Er zal in ieder geval een camera op de H- steiger komen die is ingesteld op het jollenveld.

Daarnaast zal ook een kentekenregistratiecamera worden geplaatst. De kentekenregistratie camera zou zo geplaatst moeten worden dat voertuigen die boven aan de dijk staan gelezen kunnen worden. Voor wat betreft verdere inbraakbeveiliging met geluid, licht, bewegingssensoren op het terrein en een meldkamer zijn er offertes opgevraagd. De bedoeling is dat de beveiliging in samenwerking is met onze buren, de Catclub en Hans van Dijke. Ook de gemeente en de politie verlenen hieraan hun medewerking. 

ACTIVITEITEN

WINTERETENTJE

24 MAART

Op zaterdag 24 maart wordt alweer het laatste winteretentje van dit seizoen gehouden.
Het thema van deze avond is PIZZA.

Voor deze avond wordt de haven even omgebouwd tot een italiaanse pizzeria, met een echte Pizza-steenoven, kampvuren, heaters en lekkere Gluhwein.

Er kunnen meer mensen aanschuiven dan gebruikelijk tijdens de winteretentjes, dus we hopen op een grootse opkomst.

 

Schrijf je in via: 
Clubleven@wsvdenosse.nl

_______________

LEDENVERGADERING

14 APRIL

De algemene ledenvergadering zal plaatsvinden op 14 april, vanaf 19.30 uur in het Tonnenmagazijn (Brouwershaven)

PASEN

31 MAART & 1 APRIL

Ook deze Pasen maken we er in de haven weer een gezellig weekend van.
Op zaterdag 31 maart organiseren we een Paas-barbecue. We starten om 18.00 uur op het terras voor het havenkantoor. Iedereen neemt z’n eigen eten en drinken mee, en wij zorgen dat de barbecues opgestookt staan. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal ook WayPoint open zijn.

Op zondag 1 april (paaszondag) gaan we met de kinderen paaseieren zoeken. We starten hiermee om 10 uur op het Jollenveld. Tijdens het wachten is er voor de ouders een lekker bakkie koffie, en voor de kinderen na afloop van het zoeken lekker warme chocomel en gaan we marshmallows maken. (uiteraard wordt het bij slecht weer wat aangepast)

Voor de barbecue hoef je je niet aan te melden.
Voor het zoeken van de paaseieren hebben we wel graag een idee hoeveel kinderen er komen, schrijf je dus alsjeblieft even in via: Clubleven@wsvdenosse.nl

WORKSHOP "Rondje Hemelvaart"

8 APRIL

Workshop Voorbereiding ‘Rondje Hemelvaart’

Een tocht over stromend binnenwater en de Noordzee vergt een goede voorbereiding en planning. Daarom wordt er op zondag 8 april a.s. van 10:00 tot 15:00 uur in Waypoint een gezamenlijk vaarplanning voor dit rondje hemelvaart gemaakt. Onderwerpen als route, planning, getijde, gebruik van marifoon en het Scheepvaartreglement Westerschelde komen aan bod.

Meld je ook voor deze workshop z.s.m. aan, doch uiterlijk vóór 5 april a.s. Voor koffie, thee en een lunch wordt gezorgd.

Aanmelden: Clubleven@wsvdenosse.nl

RONDJE HEMELVAART

10 t/m 13 MEI

‘Rondje Hemelvaart’ is een jaarlijks terugkerende oergezellige verenigingsactiviteit voor onze meer en minder ervaren leden.

Een evenement waarbij leden elkaar na het winterseizoen weer ontmoeten en waar nieuwe leden heel gemakkelijk aansluiting vinden. Echt een evenement van samen uit, samen thuis!

Dit jaar is de bestemming de nieuwe jachthaven van Cadzand.

De route gaat deze keer via de Grevelingen, de Oosterschelde, de Westerschelde, de Noordzee, het kanaal van Walcheren, het Veerse meer, de Oosterschelde en terug over de Grevelingen

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER

Of meld je aan via: Clubleven@wsvdenosse.nl

JEUGD

Voor de activiteiten die we dit jaar gaan organiseren voor de kinderen en de jeugd uit de haven zijn we op zoek naar vrijwilligers die hierbij willen helpen.
Lijkt het je leuk om te helpen bij activiteiten of om ze te organiseren? Laat het ons dan even weten via: Jeugd@wsvdenosse.nl

ZEILINSTRUCTEURS

Daarnaast zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om zeillessen te geven aan de kinderen, en hiervoor een opleiding tot zeilinstructeur willen volgen. (minimum leeftijd 17 jaar)
Lijkt dit je wat, laat dit dan ook even weten via Clubleven@wsvdenosse.nl

ACTIVITEITEN OUDERE JEUGD

Ben jij 16 jaar of ouder, en wil je ook graag met jeugd uit de haven activiteiten ondernemen?

Wij willen jullie hier graag bij helpen !

Op vrijdag 6 april is WayPoint voor jullie open (vanaf 19.00 uur) zodat we met elkaar kunnen brainstormen over het nieuwe vaarseizoen, wat jullie willen organiseren en hoe wij jullie hierbij kunnen ondersteunen.

Vragen?
Ronald Jansen : Jeugd@wsvdenosse.nl

VERBETERING VAN DE GREVELINGEN

Het kabinet trekt in totaal 75 miljoen uit voor het gezonder maken van het Grevelingenmeer en er komt een definitieve opening in de Brouwersdam, dit meldt het PZC op 7 maart jl. Er was een tekort van 75 miljoen en na jarenlang gesteggel past het kabinet dat bedrag nu bij.  Het volledige artikel kunt u lezen via https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws

AFVOER FIETSEN

In de zomer van 2017 hebben wij weer een aantal fietsen uit de fietsenstalling apart gezet. Deze fietsen waren kapot en zo te zien al langere tijd niet gebruikt.
Ze zijn uit de stalling gehaald om ruimte te maken voor goede fietsen die wèl gebruikt en onderhouden worden. De oude fietsen staan achter op het terrein tegen het hek en worden eind maart definitief afgevoerd.

Staat uw fiets erbij, wilt u deze dan vóór 31 maart a.s. mee naar huis nemen of opknappen.

Alvast bedankt. 
http://www.wsvdenosse.nl/nl/nieuws#2018-02-13-oude-fietsen_146

WSV Den Osse

clubleven@wsvdenosse.nl

+31 (0)111 - 691457 

http://www.wsvdenosse.nl

MailerLite