view_in_browser
facebook instagram youtube twitter
nytt! nytt! nytt!

velkommen til nytt format på nyhetsbrevet

Fordelen med ferie er at man kan stoppe litt opp og tenke seg litt om.  For min del har jeg hatt tid denne sommeren å gruble litt over hva som fungerer med bloggen og hva som kan fungere enda bedre. Eller for å være ærlig, så grubler jeg hele tiden uten at det faktisk medfører til endring. 

Men nå tar jeg tak. Jeg har tenkt en stund på at det lå et forbedringspotensiale i nyhetsbrevet mitt. Jeg slet litt med inspirasjon for å skrive den, synes ikke formatet virket så bra, var litt lei oppsettet og følte rett og slett for noe nytt. I sommer bestemte jeg meg å ta tak i dette og her ser dere resultatet. Håper dere blir like fornøyde med det nye nyhetsbrevet som jeg er!

Konseptet er det samme - hver fredag sender jeg ut 9 oppskrifter som jeg mener kan passe godt for uken som kommer. Det er de samme 9 oppskriftene som kommer på bloggen på søndag, men du får de altså tidligere. Da har du hele helgen på deg for å planlegge ukens måltider, lage handlelister og kanskje til og med gjøre noen innkjøp.

I tillegg til 9 oppskrifter har jeg også tenkt å gi deg litt mer. En kokebok-anbefaling for eksempel. Eller kanskje jeg skal anbefale kjøkkenutstyr som jeg elsker selv å bruke og kan snakke godt om. Eller kanskje det skal bare være litt sladder. Hvem vet hva jeg kan finne på å skrive om. 

Passer det i nyhetsbrevet så legger jeg også inn en video - og kanskje en salgslenke til boken. Kanskje begge deler. 

Jeg skal altså leke litt med det nye formatet og se hva som passer fra uke til uke. 

Denne uken får dere litt av hvert, for jeg klarte selvsagt ikke å begrense meg, så gøy er det altså å bruke dette nye formatet. Og her skal jeg rette en aldri så liten takk til Vidar som skriver bloggen Et kjøkken i Istanbul som tipset meg om denne leverandøren. Abonner gjerne på hans nyhetsbrev for god inspirasjon fra Midt Østen! Jeg gjør det ;)

Ok, nok prat, la oss sette i gang. Her kommer ukens oppskrifter samt noen godbiter.

Ønsker deg en nydelig helg - spis godt!


ina ♡

PS. for å komme til oppskriftene kan du klikke på bildene eller oppskriftens overskrift. 

UKENS OPPSKRFITER

La oss begynne med blåskjell med ingefær, hvitløk, chili og kokosmelk. Dette er en rett jeg lagde i sommer (2 ganger på Instagram stories) og som nå endelig er blitt en oppskrift på bloggen slik at du også kan lage den. For snakk om lettvint og smakfull middag gitt!

Er du i tvil om hvor enkelt det er å lage, anbefaler jeg at du tar en titt på videoen jeg har lagt inn litt lenger nede i nyhetsbrevet. 

Klikk her for oppskriften

Fylt paprika med tex-mex vri

Dette er en vinner! Paprika fylles med en krydret kjøttsaus, toppes med ost og serveres med annen tex-mex tilbehør. Paprika kan fylles i forkant slik at det bare gjenstår å sette de i ovnen. Lyst på en vegetar-variant? klikk her. 

Deilig minestronesuppe

En suppe som metter! Laget med all slags godsaker og servert over pasta. Server gjerne litt hvitløksbrød (se lengre ned i nyhetsbrevet) til. Lag en vegetarvariant ved å sløyfe pølsen og bruke gjerne fullkornspasta om du vil ha mer fiber. 

Lyst på flere lettvinte middagsideer - klikk her
5 uker på bestselgerlisten
Eltefri bakst - gjærbakst gjort enkelt, sunt og smakfullt

Alle kan bake gjærbakst med denne boken i hus! Lær hvordan du lager deilig og luftig bakst uten å elte!

kr. 350.- inkl.frakt kr. 399.-
les mer / kjøp
Flere gode middagsforslag

Har du ikke lyst å lage 'ny' middag hver dag? Husk at noen middager kan du gjerne doble. Det er ikke noe feil med å spise det samme to dager på rad....

Ovnsbakt torsk

Alt på et brett fiskemiddag. Enkel og smakfull fiskemiddag for hele familien. 

Gratinert pasta

laget med spinat og bacon. Ja, for gratinerte saker er alltid godt!

Hvitløksbrød i panne

Server gjerne som et måltid i seg selv med en god salat eller som tilbehør til supper og gryteretter!

Pizza med kantareller

Kanskje du har plukket kantareller selv, kanskje du kjøper i butikken. Spis nå mens de er i sesong!

Ukens bakst
Klikk her for mer eltefritt

Så klart vi skal bake litt denne uken også - litt brød og litt søtt!

Eltefritt grovbrød

Eltefritt grovbrød redder dagen (og husholdningsbudsjettet om det går mye brød). Prøv denne enkel metoden å bake sunt og godt brød, og lag gjerne flere om gangen. Så har du for hele uken...

Eltefri søt focaccia

Her igjen tar vi den eltefrie metoden i bruk for å lage en deilig søt focaccia med kanel og sesongens/naboens epler. En skikkelig digg variant av en eplekake. Må prøves!

Ukens video

Se hvor enkelt det er å lage deilig blåskjell i kokosmelk!

Kokebok anbefaling
Mer enn mett av Mia Frogner

Mer enn mett er skrevet av Mia Frogner som driver bloggen Green Bonanza. Mia og jeg ble kjent med hverandre via bloggene våre for hva som nå føles som en evighet siden og har fulgt hverandre siden den gang.  Mia's blogg har gått fra å være en vegetarblogg til å være en veganskblogg, men med unntak av tema har vi ganske lik tilnærming til oppskrifter. Det skal være lav terskel, ingredienser skal være lett tilgjengelig og det skal smake!

Dette er hennes 3.bok (som hun skrev innimellom fast jobb, bloggen, stort engasjement på sosiale medier og familieliv) og den beste (synes jeg) hun har skrevet. Til nå. 

Boken gjenspeiler hennes "all in" engasjement å dreie vårt konsum mot mer grønt (og dermed mer klimavennlig), uten å bruke pekefinger. Hennes metode til å få oss til å spise mer plantebaserte produkter er rett og slett å presentere det på en måte at det er vanskelig å la være. For du verden så mye godt man kan lage!

Tenker du at plantebasert mat er kjedelig eller smakløs  finner du gode tips fra Mia på hvordan du får det beste ut av ingrediensene. Hvordan du får frem umami smaken uten å bruke kjøtt og hvordan man kan lage gode plantebaserte alternativer til for eksempel parmesan. For her skal det ikke skorte på smak, tvert i mot. Smak er alltid i fokus. 

I tillegg til 88 lav terskel oppskrifter finner du gode tips på hvordan du kan bruke opp diverse rester, en oversikt over ingredienser, tips som kan lette din hverdag og andre tanker Mia har gjort med tanke på mat og miljø.

Ta en titt på boken neste gang du er i en bokhandel, eller følg lenken under for å lese hva andre synes om den. Jeg anbefaler den gladelig!

Les mer om boken eller kjøp den her. 

Mat på bordet

Fornebuveien 40, Lysaker
Norway

facebook instagram youtube twitter

Du mottok denne e-posten fordi du registrerte deg på nettsiden min eller foretok et kjøp hos min.

Meld deg av