A Bitcoin szárnyal a rossz hírek ellenére is Nézd meg a böngészőben

“A Bitcoin már a kezdetek óta bika piacon van” ~ Tuur Demeester

A piac alakulása

A kriptopiac kiemelkedően jól teljesített a múlt héten. A Bitcoin árfolyama óránként 100 dollárral nő, és sikerült 8265 dollárig emelkednie, jelenleg 8100 dollár környékén mozog.  Az altcoinok kis késéssel követték a Bitcoint. Rengeteg pénz áramlott a kriptopiacra, amelynek teljes értéke meghaladja a 239 milliárd dollárt, ebből 51 milliárd a múlt heti bővülés eredménye. A Bitcoin piaci részesedése a 2017 decembere óta nem látott 60%-os szintre ugrott fel a múlt hét során.  

A Bitcoin annak ellenére szárnyalt, hogy olyan rossz hírek is napvilágra kerültek, mint például, hogy a Tether tartalékait nem sikerült teljes mértékben fedezni, vagy hogy a Binance 41 millió dolláros kár érte egy hekkertámadás során, vagy Warren Buffet nyilatkozata, amelyben a Bitcoint szerencsejátékos nyerőgéphez hasonlítja. Sőt, még az is kiderült, hogy Brad Sherman amerikai kongresszusi képviselő azt szorgalmazza, hogy az USA kongresszusa fogadja el az amerikaiak kriptovaluta-vásárlását tiltó törvényt. De úgy tűnik, hogy a Bitcoint nem érdeklik a rossz hírek, a pénz csak úgy áramlott a piacra. 

A hatalmas pénzbeáramlás talán az emberek nagy bejelentésekre irányuló várakozásai miatt  következhetett be, amit kiszolgálhatott például a Fidelity azon bejelentése, mely szerint az alkuszcég is beszáll a kriptovaluták kereskedelmébe, és így nagy intézményi befektetők is bekerülnek a kriptovilágba. A Fidelity nemrég végzett, 441 intézményi befektető megkérdezésén alapuló felméréséből az derült ki, hogy e befektetők 47%-a szerint érdemes lenne a portfóliójukban digitális fizetőeszközöket is tartani.

Nézd meg a legfrissebb Bitcoin árat!
Heti kvíz

Mennyit ér egy Satoshi?

  1. 0,0001 BTC
  2. 0,00000001 BTC
  3. 0,01 BTC

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei
Éles az Inlock Peer-to-Peer hitelezési platformja

2019. május 7-én megkezdte éles működését a magyar fejlesztésű INLOCK közösségi hitelplatform. A - Magyarország egyik leghíresebb kriptovaluta szakértője, Csabai Csaba nevével fémjelzett - cég peer-to-peer hitelezési szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a kriptopénz tulajdonosok hozzáférjenek kriptopénzük vásárlóerejéhez, anélkül, hogy azt el kellene adniuk. Így likviditáshoz juthatnak, majd a kölcsön visszafizetésével visszakapják kriptoeszközeiket. A másik oldalt azok a befektetők adják, akik árfolyamkockázat nélkül fix kamatjövedelemre szeretnének szert tenni, és ennek érdekében a szolgáltatás segítségével stablecoin használatával hitelezővé válhatnak. Azok, akik be kívánnak szállni az INLOCK által biztosított befektetési formába, a MrCoinnál megvehetik az ehhez szükséges USDC stable coint, illetve INLOCK tokent is.

A Binance tőzsdéről hekkerek 7000 Bitcoint loptak el

A Binance kriptotőzsde hekkertámadás áldozata lett, amelynek során 7000 Bitcoint (ennek jelenlegi értéke nagyjából 41 millió dollár) loptak el tőlük. Az összeg a Binance teljes Bitcoin-készletének 2%-át tároló hot tárcákról tűnt el. A Binance ügyvezetőjének elmondása szerint a hekkerek a felhasználói oldalt, és a tőzsdei oldalt is kihasználták a tárcákba való bejutáshoz, az információkat adathalászattal vagy vírusok segítségével szerezték meg. A hekkerek nem kapkodták el a dolgot, kivárták, amíg nagy összegeket tartalmazó számlák nem kerülnek a hálójukba, majd egy nagy tranzakcióval vették fel a pénzt. A Binance azonnal letiltott minden pénzmozgást, és felszólította a felhasználókat, hogy változtassák meg a belépési adataikat. A Binance a felhasználók elveszett pénzét a 2018-ban a felhasználók biztonsági hibáktól való védelmére létrehozott vészhelyzeti alap, a Biztonságos eszközalap (Secure Asset Fund for Users - SAFU) segítségével pótolta.

A Facebook enyhíti a kriptovaluta-hirdetésekre vonatkozó tiltást

Egy évvel ezelőtt a Facebook betiltotta a kriptovalutákhoz kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat népszerűsítő hirdetéseket. Azóta ilyen reklámokat csak előzetes jóváhagyással rendelkező hirdetők mutathattak be, (ilyen jóváhagyást értesüléseink szerint aránytalanul keveseknek sikerült csak szereznie). A múlt héten azonban a Facebook bejelentette, hogy enyhít a tiltáson, és a blokklánc-technológiáról, iparági hírekről, oktatásról vagy kripto-eseményekről szóló reklámok ezentúl előzetes írásbeli jóváhagyás nélkül futhatnak, de az egyes kriptovaluták, kriptotőzsdék, bányászeszközök és szolgáltatások reklámozása továbbra is engedélyköteles marad. A Facebook továbbra is tiltja a tokenek eladását és az ICO-kat promotáló reklámokat. A kriptoközösség szerint ez a könnyítés a Facebook saját, USD-hez kötött stablecoinjának előkészítését szolgálja. A Facebook 1 milliárd dollárt tervez összegyűjteni az egyelőre „ Project Libra” munkanéven futó kripto-fizetési projekt segítségével, amely miatt már tárgyalásokat folytat a Visával és a MasterCarddal.

A Fidelity hamarosan elkezdi a kriptovaluták adásvételét

A Fidelity Investments bejelentette, hogy néhány héten belül elkezdi a Bitcoinnal való kereskedést. Az eszközkezelő korábban már elindított egy letéti szolgáltatást, amelynek segítségével az ügyfelei letétbe helyezhették Bitcoinjaikat. Mostantól az intézményi befektetőik számára teszik lehetővé a kriptovalutával való kereskedést. Az ügyfelek eleinte csak Bitcoinnal kereskedhetnek, de hamarosan több digitális fizetőeszközt is bevezetnek. Más alkuszcégek, pl. az E*Trade vagy a Robinhood már jóval a Fidelity előtt belevágtak a kriptoiparba. De amíg az E*Trade és a Robinhood lakossági befektetők számára kínál szolgáltatásokat, a Fidelity most az intézményi befektetőket célozta meg. Egy nemrég megjelent tanulmány szerint 441 intézményi befektetőből 47% gondolja úgy, hogy érdemes digitális fizetőeszközökbe befektetni. A kutatás arra is kitér, hogy a válaszadók 46%-a örvendetesnek találja a kriptovaluták és más eszközosztályok közötti alacsony korrelációt.

Bitcoin full node egy HTC okostelefonon

A taiwani okostelefongyártó a New York-i Magical Crypto Conference eseményen jelentette be, hogy az új, EXODUS 1S típusú okostelefon, és annak elődje, az EXODUS 1 full bitcoin node-ot lesz képes futtatni. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók a teljes Bitcoin blokklánc-történetüket tárolhatják a mobiltelefonjaikon, és tranzakciókat is hitelesíthetnek velük. A HTC a tervek szerint a harmadik negyedév végén adja ki a telefont. Az új okostelefon olcsóbb lesz, mint az előző modell, a 699 dollárba kerülő EXODUS 1. Az EXODUS 1S-t várhatóan 250-300 dollárért lehet majd megvásárolni, és könnyebben is lesz elérhető, mint elődje. A felhasználók egy extra SD-kártyát is kapnak a telefonhoz, és a Bitcoin blokklánc”csonkolt” (pruned) verzióját használhatják majd, amellyel gyorsabb lesz a szinkronizálás. Egy blockchain pruned verziója azt jelenti hogy a régi blockkokat letörli és csak a legfrisebb blokkokat tartja meg.

A BCH még a BTC előtt megszerzi a Schnorr aláírást

2019. május 15-én a Bitcoin Cash-nél nagy frissítés várható. A Bitcoin Cash 6 havonta frissül, és a következő ilyen esemény a Schnorr aláírások beépítését jelenti. A Schnorr aláírások három kulcsterületen jelentenek nagy előnyt. Az első ilyen előny a nagyobb mértékű adatvédelem. A Schnorr aláírások aggregálják a tranzakciók aláírásait és a teljes blokkot egyetlen aláírással látják el. Ezáltal a címek rejtve maradnak, és biztosított a titkosítás. További előnyt jelent a tranzakciók gyorsabbá és a díjak alacsonyabbá válása. A Schnorr aláírások kisebbek a különálló aláírásoknál, ami azt jelenti, hogy a tranzakciók is kisebb méretűek. A kisebb tranzakciók gyorsabb és nagyobb számú tranzakciót tesznek lehetővé. Mivel a tranzakciós díj egyenesen arányos a tranzakció méretével, a kisebb tranzakciók olcsóbbak is egyben.

Heti tweet
Heti mém
A hét kripto-kifejezése

A full node-ok minden egyes tranzakciót tárolnak, ami valaha történt. A saját helyi blokklánc-másolatuk kiegészítéséhez más node-októl töltik le és hitelesítik a blokkokat. A Bitcoin-bányászat és a full node működtetése két különböző dolog. A node-ok olyanok, mint a blokkláncok szerverei. Kommunikálnak egymással, és terjesztik a tranzakciókat és a blokkokat.

A kvíz megfejtése

Mennyit ér egy Satoshi?

A helyes válasz: B.

Egy Satoshi egy Bitcoin százmilliomod részével egyenlő, 1 Satoshi = 0,00000001 BTC

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

Üdv:
MrCoin

💌 hello@mrcoin.eu
📞 +36 16 555 333

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, Egyesült Királyság

Adatvédelem

Nem akarsz újabb emaileket kapni?

Unsubscribe