Lue selaimesta View_in_browser
Kesäretkiä taiteen pariin

"On kuin kotiinsa tulisi" - museot avautuivat jälleen yleisölle 3.6. alkaen

Kyselimme heti taidemuseon avautumispäivänä yleisön tunnelmia. Pirkko-Liisa Jalkanen ja Anna Jalkanen kuvailevat kokemuksiaan innostuneena: – Oikein on tunnekuohua, kun vihdoin pääsee näkemään näitä taideteoksia. Lähiaikoina käydään myös muissa museoissa, mutta säästellen. Käymme pieninä annoksina nauttimassa näyttelyistä museoiden avauduttua, Pirkko-Liisa kuvailee.
– Museoiden sulun aikana ovat vierotusoireet olleet kovat – on kuin kotiinsa tulisi, kun päästiin tulemaan. Tuntuu oikein hyvältä tulla käymään pitkästä aikaa! jatkoi Anna Jalkanen.

Valokuvaaja Pekka Luukkolan huikeita maisemia ulkosaaristosta tuntureille saakka voi nähdä 6.9. saakka. Jyväskylän Kesän aikana 1.–7.7.2020 taidemuseoon on kaikille vapaa pääsy, sillä Pekka Luukkolan näyttely on osa Kesän ohjelmistoa. Muulloin alle 24-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi ja perjantaisin on kaikille vapaa pääsy, lippuhintojen ollessa 8 ja 6 €.

Lue lisää Pekka Luukkolan näyttelystä
Matkalla maan keskipisteeseen 2020 – alkupaloja Jari Järvisen näyttelyssä Galleria Jarskassa sekä tuoreessa verkkonäyttelyssä

Galleria Jarska käynnistää Matkalla maan keskipisteeseen 2020 -näyttelykokonaisuuden. Tapperien taidekoti Juholan navettagalleriassa nähdään karstulalaislähtöisen Jussi Järvisen (s. 1993) taidetta 16.8. saakka. Nykyisin Helsingissä asuva Järvinen on opiskellut muun muassa Göteborgin HDK Academy of Design and Crafts -maisteriohjelmassa. Lisätietoja näyttelystä löydät Saarijärven museon näyttelytiedotteesta.  Kuvat: Oikealla ylhäällä Jussi Järvisen teos Oma koti kullan kallis,  Oikeutta eläimille / eläintehtaat.fi) ja alempana yksityiskohta teoksesta.  Saarijärven museo, Janne Timperi.


Matkalla maan keskipisteeseen 2020

Galleria Jarska 13.6.–16.8.2020
Keuruun museo 12.9.–21.11.2020
Jyväskylän taidemuseo 19.9.2020–17.1.2021
Saarijärven museo 3.2.–25.4.2021

Juuri avautuneen Matkalla maan keskipisteeseen -verkkonäyttelyn välityksellä voi jo tutustua taiteilijoihin ja heidän ajatuksiinsa kuulumisesta, ulkopuolisuudesta ja taiteen tekemisestä.

Matkalla maan keskipisteeseen 2020 -verkkonäyttelyyn
Kesäretkiä taiteen pariin

Kesällä Keski-Suomessa retkeillään taiteen äärelle!
Keski-Suomessa on runsaasti kiinnostavia retkikohteita, joissa voi nauttia taidenäyttelyistä ja kahvituokiosta sekä tehdä ostoksia. Samalla voit tukea paikallisia kuvataiteilijoita, käsityöläisiä ja museoita. Oheen on koottu joitakin maakunnan mukavista kuvataidekohteista, muutokset ovat mahdollisia. Kuva: Janne Timperi. Saarijärven museossa Samuli Heimosen teos Erityisluokka.

Joutsan Haihatuksessa koetaan riemua
Haihatuksen 21. kesänäyttely on Avantgardevekkula, jonka teoksista huokuu riemukas ote taiteen tekemiseen. Toinen osallistuvia taiteilijoita yhdistävä tekijä on se, että suuri osa heistä toimii useamman taiteenlajin, kuten teatterin ja musiikin saralla. Avantgardevekkula lainehtii omavireisesti naivististen installaatioiden, kineettisten veistosten ja unenomaisten äänimaisemien välillä. Jousitie 68-70, Joutsa.  Haihatuksia  saatavilla 27.6. alkaen ke su klo 11–18, liput 12 / 10 / 3 e, myös Museokortilla.

Jyväskylän taiteilijaseuran 75-vuotisjuhlavuoden näyttelysarjan yhteinen teema on Metsä ja näyttelyt järjestetään Galleria Hopassa, Galleria Kävyssä ja Taidetila Toinilassa

Taiteilijaseuran näyttelytiedotteet löytyvät täältä

Galleria Kävyssä Konnevedellä  Outi Markkasen Talvesta kesän valoon on avoinna 24.6.–8.7. Jyväskylän taiteilijaseuran näyttely Katveessa 15.7.–9.8. esittelee seitsemältä naistaiteilijalta maalauksia, grafiikkaa, kuvanveistoa ja tekstiilejä. Näyttelyjen ohessa pääsee nauttimaan kahvilan herkuista sekä tekemään ostoksia kädentaitajien kauppaan. Avoinna ke–pe klo 11–17 ja la 11–15, osoitteessa Kauppatie 68, Konnevesi.

Taidetila Toinilassa Petäjävedellä nähdään 8.7.–1.8. Polun varrelta -niminen näyttely Jyväskylän taiteilijaseuran jäseniltä. Polun varrelta -näyttelyyn osallistuu kuusi taiteilijaa. Esillä on akryyli- ja öljymaalauksia, mustepiirustuksia, kuvakudoksia ja kollaaseja. Näyttely on avoinna ke–pe 14–18 ja la klo 12–16 Koulutie 4, Petäjävesi.

Galleria Hopassa Jyväskylässä taiteilijaseuran uudessa näyttelykonseptissa seuran jäsenet esittäytyvät yhden viikon kerrallaan Galleria Hopan näyttelytilassa 2.6.–31.8. Jokainen taiteilija on itse paikalla esittelemässä näyttelyään ja taiteellista toimintaansa koko näyttelynsä keston ajan. Näyttelyaikoja on yhteensä 13 ja näytteilleasettajia 18, jotkut taiteilijat jakavat näyttelyajan. Maksuttomat näyttelyt ovat avoinna yleisölle ti–su klo 12–18 Kauppakatu 8, Jyväskylä.

Höyry-galleria Korpilahdella sijaitsee veden äärellä 
Korpilahden Höyry-galleriassa voi tutustua Heli Valajan keramiikkanäyttelyyn 28.6. saakka. Natura-näyttelyn innoittajia ovat luonnonmuodot. – En kopioinut luonnosta mitään tuttuja muotoja, vaan ajatuksissani on jotkut luonnossa olevat esiintymät, kuten kannakset, kurut ja onkalot. Minulle näissä tämän näyttelyn esineissä tärkeintä on niiden sisätilat, kertoilee Valaja. Samaan aikaan esillä kesätilassa keraamikko Tiina Walliuksen Riemu-keramiikkaa. Jaana Kauton valokuvia nähdään 4.7.–2.8. ja Hannu Castrénin teoksia 8.–30.8. Gallerian ja käsityö- ja designkaupan tunnelmaa voi aistia Korpilahden satamassa osoitteessa Korpilahdentie 10. Höyry-galleria avoinna ma–pe 11–17 ja la–su 12–16, vapaa pääsy.

Keuruun museossa kuvataidetta, muotoilua ja käsityötä
Keuruun museossa metsäteemainen keskisuomalaisen kuvataiteen, muotoilun ja käsityön Metsämaa-näyttely kutsuu 2.7. saakka ja on avoinna ma–pe 11–17 sekä 27.6. klo 11–15.  Sen jälkeen 10.7.–29.8. nähdään Keuruun Taiteilijaseuran vuosinäyttely.  Museo löytyy osoitteesta Kangasmannilantie 4, Keuruu, ja sinne on vapaa pääsy 2.7. saakka.

Järvilinna Leppäveden maisemissa
Järvilinna on ainutlaatuinen miljöö, jossa yhdistyvät taide, käsityö, kulttuuriympäristö ja upea luonto. Järvilinnan päärakennuksen kahvilasta ja etelänpuoleiselta terassilta avautuu upea näkymä Leppäveden Ilveslahdelle. Näyttelykierroksen jälkeen voit nauttia kotoisia herkkuja kahvin tai virvokkeiden kera. Pertti KarjalaisenMaalauksia 28.6. saakka, myymälässä Svetlana Ruoho Uskaltaa lentää 5.7. saakka, kulmahuoneessa Mikko Hannusen Luonto ja ihminen 2.8. saakka. 1.7.–10.9. on esillä Lehtikuusen toinen elämä -näyttely, jossa toteuttajina on 17 taiteilijaa ja muotoilijaa. Järvilinna löytyy osoitteesta Järvilinnantie 213, Laukaa. Näyttelyt ti-su klo 12–17, myymälä ja kahvila avoinna ke–su klo 12–17.

Saarijärvellä astellaan Tapperien jalanjäljissä
Saarijärven museon näyttelyyn Ilmoille haihtuvat polut on koottu Samuli Heimosen, Tiina Pyykkisen ja Hanna Råstin kuvataidetta ja se on avoinna 13.9. saakka. Kolmen Saarijärveltä lähtöisin olevan taiteilijan yhteisnäyttely avaa Saarijärven museon eli Samun uuden näyttelyohjelman peruskorjatuissa ja laajennetuissa tiloissa. Näyttelyn nimi on kunnianosoitus saarijärveläiselle kirjailijalle Harri Tapperille, jonka tuotannosta ilmaisu on peräisin. Taiteilijat tutkivat teoksissaan ihmisen erilaisia kätkettyjä puolia ja tilojen heijastumia. Saarijärven museo on avoinna kesäaikana 16.6.–30.8. ti–su klo 12–18 osoitteessa Herajärventie 2.  Liput 6 / 3 / 0 €, myös Museokortilla. 

Tapperien taiteilijaveljesten koti Saarijärvellä
Veljekset, kirjailijat Harri ja Marko (Marko Tapio) sekä kuvanveistäjä Kain ja lavastaja Yrjö Tapper viettivät lapsuutensa ja nuoruutensa Saarijärven Tarvaalassa, Juhola-nimisellä maatilalla. Samassa pihapiirissä sijaitsevassa Galleria Jarskassa on esillä Jussi Järvisen näyttely 16.8.saakka, ja se avaa Jyväskylän taidemuseon, Keuruun museon ja Saarijärven museon yhteisen näyttelykokonaisuuden Matkalla maan keskipisteeseen 2020. Tapperien Juhola ja Galleria Jarska 13.6.–16.8. la–su klo 12–16.  Tapperien Juhola ja Galleria Jarska sijaitsevat osoitteessa Ryöppäläntie 59, 43130 Tarvaala. Tied. p. 044 4598413. Pääsyliput 5 / 2,5 €. 

Wanhan Woimalan tunnelmaa 
Vaajakosken Wanhassa Woimalassa kosken partaalla voi käydä nauttimassa taidenäyttelyistä, läheisen tunnelmallisen kahvilan osoite on Naissaarentie 2.  Näyttelyihin vapaa pääsy. Avoinna su–pe klo 12–18 oheisina näyttelyaikoina: 
29.6.–19.7. Kalos eidos. Maria Pihlin puupiirroksia ja metalligrafiikkaa 
3.8.–16.8. Taideharrastajien näyttely
18.8.–31.8. Maisema, harmonia – dialogi Sari Mansalalta ja Annina Sarja-Kaunismäeltä

Taiteen helmiä Äänekosken taidemuseossa

Vaihtuvissa näyttelyissä 16.8. saakka kokoelmanäyttely Helmiä II, joka esittelee Äänekosken kaupungin kokoelmista eri tekniikoin toteutettua grafiikkaa sekä akryylimaalauksia. Kesän ripustuksessa esillä teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Simo Hannula, Pekka Hannula, Frans Toikkanen, Riitta Uusitalo, Kirsi Tiittanen, Aukusti Tuhka, Pentti Lumikangas, Samuli Heimonen, Ina Colliander, Tuula Ollikainen ja Tuulikki Pietilä. Perusnäyttelyssä 16.8. saakka Keskisuomalaisia maisemia ja tunnelmakuvia - teoksia Toivo Parantaisen taidemuseosäätiön kokoelmasta sekä Jyväskylän taidemuseon kokoelmasta Kalle Carlstedtin akvarelleja ja luonnospiirroksia sekä Erkki Tantun grafiikkaa. Museo avoinna 16.6.–16.8. ti, ke ja to klo 11–17 sekä su klo 11–15, pääsyliput 3 / 2 / 0 €, myös Museokortilla. Taidemuseon osoite on Kuhnamontie 1, Äänekoski.

Lue lisää tiedotteesta
Hae myyjäksi jouluiseen taidebasaariin!

Lähitulevaisuuteenkin on hyvä jo tähyillä, sillä myyjähaku Jyväskylän taidemuseon Jouluiselle taidebasaarille ja jouluisiin pop up -myymälöihin 2020 on nyt avoinna!

Keski-Suomessa asuvat kuvataiteilijat, käsityöläiset, kirjallisuuden ja musiikin toimijat voivat hakea myyjiksi basaarille, joka järjestetään Jyväskylän taidemuseossa viikonloppuna 12.–13.12.2020. Lisäksi uutuutena taidemuseon ja Galleria Ratamon museokauppojen pop up -myymälät joulusesongin ajan 20.11.–31.12. Myyjähaku on avoinna 31.8. saakka. Lue lisätietoja ja lähetä hakemuksesi verkkolomakkeella

Lue lisää joulun ajan myyntitilaisuuksista
Galleria Ratamossa Mobile Nordic 2020

Mobile Nordic 2020 -näyttely esittelee pohjoismaista mobiilia valokuvaa teemana Koti2020. Teema valikoitui helposti koronaviruksen aiheuttaman erikoisen tilanteen takia, jossa tämän kevään elimme. Erilainen arki innoitti kuvaajia havainnoimaan kotinsa sekä kotiympäristönsä valoja, värejä ja muotoja. Kuvasarjoista oli nähtävissä myös korona-arjen aikana koettuja tunteita. Koti2020 -teema näkyi kuvissa nimenomaan oivaltavina yksityiskohtina. Galleria Ratamo sijaitsee Jyväskylän matkakeskuksen vieressä, on avoinna ti–su 11–18 ja sinne on vapaa pääsy. 

Lue lisää näyttelystä
Share to Facebook Share to Facebook Share to Twitter Share to Twitter Forward email Forward email
Jyväskylän taidemuseo

Kauppakatu 23, 40100 Jyväskylä
Finland

Pääsymaksut 8 / 6 / 4 / 0 €, 
perjantaisin ja alle 24-vuotiaat ilmaiseksi


014 266 4391
taidemuseo@jyvaskyla.fi

Saat tämän viestin koska olet ilmoittautunut 
uutiskirjeen / kutsujen tilaajaksi.  Voit lukea taidemuseon tietosuojalausekkeen täältä.

Peruuta tilaus