Sikerült Bitcoint internet vagy műholdak nélkül átküldeni a nemzeti határokon. Nézd meg a böngészőben

"A Bitcoin tárcák saját személyes bankok, amelyeket senki nem tud bezárni.”  ~Bitcoin Magazine

A piac alakulása

Vasárnapig a kriptovaluta-piac meglehetősen eseménytelen volt. Az új hét azonban 11%-os emelkedést hozott a piaci kapitalizáció vonatkozásában. A legnagyobb árfolyam-emelkedés az Ethert érintette, ami lenyűgöző 23%-os emelkedésével jelenleg 148,7 dollárt ér. Mindössze két nap leforgása alatt ugrott fel 123 dollárról 148,7 dollárra. Az Ethereum új frissítésére, amelynek következtében a bányászati jutalom 3-ról 2 ETH-ra csökken, már csak két hetet kell várni. A bányászati jutalom azokat az új Ether coinokat jelenti, amelyek létrejönnek, és jutalomként a bányászokhoz kerülnek. A jutalom csökkentése növeli a coin szűkösségét, és így pozitív hatással van az árfolyamra.

A Bitcoin 8.7%-kal ér többet, 3941 dollárért vehetünk egyet. Megtörtént az első, rádióantenna segítségével, 7.077 Mhz-es rádióhullámokkal, internet vagy műhold igénybevétele nélkül lebonyolított Bitcoin tranzakció. A tranzakció 640 kilométerrel arrébb küldte a Bitcoint: a kanadai Torontóból az USA-ban található Michiganbe. Számos intézményi befektető bizonyította a kriptopiac iránti töretlen érdeklődését. A JP Morgan is előállt egy új coinnal, ami szintén a kriptovalutákra terelte a figyelmet. A világ második legnagyobb tőzsdéje, a Nasdaq pedig Bitcoin és Ether indexeket is felvesz a portfóliójára.

Nézd meg a legfrissebb Bitcoin árat!
Heti kvíz

Az alábbi kriptovaluták közül melyik a leginkább anonim?

  1. Bitcoin
  2. Monero
  3. Litecoin

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei
A JP Morgan saját stablecoint indít

A JP Morgan Chase, az USA legnagyobb bankja Valentin-napon bejelentette a JPM nevű saját stablecoin elindítását. Minden egyes JPM mögött egy USA dollár áll fedezetként egy JP Morgan számlán. A JP Morgan minden nap 6 billió dollárt mozgat meg az ügyfelei között világszerte. Az ügyfelek közötti kifizetések azonnali teljesítésére a JP Morgan globális átutalásainak egy kis része ezentúl JPM coinban fog történni. A coint kizárólag intézményi befektetők, vagyis bankok, brókercégek és vállalatok használhatják, egyéni ügyfelek számára nem lesz elérhető. A JPM coin már ezalatt a rövid idő alatt is durva kritikát kapott a kriptoközösségtől, mivel szerintük az új coin nem is igazi kriptovaluta. A Ripple CEO-ja, Brad Garlinghouse szintén kifejezte véleményét, és állítása szerint a JPM projektből pont a kriptovaluták lényege hiányzik. Egy igazi kriptovalutát bárki használhat, konszenzus mechanizmusában részt vehet és nem privát és szabályozott, mint a JPM coin.

Érintés nélküli hardver tárca jelent meg

A Status nevű, Ethereum mobil dApp (Decentralizált Alkalmazás) alapú böngészőt és üzenetküldő programot kitaláló startup piacra dobott egy érintés nélküli, hardver alapú kriptotárcát, a Keycardot. Az új hardver tárca ugyanolyan formájú, mint egy átlagos hitelkártya, de a privát kulcsok kicsomagolásához nem USB-kábeles kapcsolatot használ, hanem az NFC (Near Field Communication) technológiát, amelyben nem kell fizikai kapcsolat az eszközök között, elég ha csak egymás közelébe helyezzük őket. A Keycard egy nyílt API-t (AlkalmazásProgramozási Interfész) is tartalmaz, ami lehetővé teszi a fejlesztők számára a saját mobil alkalmazásuk integrálását, és az igényeiknek megfelelő okoskártya kifejlesztését. A tárca máris támogatja a legnagyobb kriptovalutákat: a BTC-t, a BCH-t, az LTC-t, az XRP-t, az ETH-t, valamint az ERC-20 tokeneket. Az első 1000 előrendelő fejlesztő ingyen kapja a tárcát, amelynek kiskereskedelmi ára 29 dollár körül lesz.   

A Coinmama Exchange-ről 450000 felhasználó adatait lopták el

Az izraeli székhelyű Coinmama kripto tőzsde e-mailben tájékoztatta az ügyfeleit arról, hogy 450 000 e-mailt és kódolt jelszót loptak el tőlük.  A Coinmama ügyfeleinek száma több mint 1,3 millióra tehető. Az adatokat még 2017-ben lopták el, és a dark weben kínálták eladásra őket, 0,3497 BTC-ért.  A hekkerek nem a tényléeges jelszavak, hanem azok kódolt változatait tudták csak megszerezni. A Coinmama azt tanácsolta a 2017. augusztus 5. előtt regisztrált ügyfeleinek, hogy azonnal változtassák meg a jelszavaikat, de nem csak a Coinmama tőzsdén, hanem mindenhol máshol, ahol ugyanezeket az e-mail címeket használják. Az adatlopás nemcsak a Coinmama tőzsdét, hanem 24 másik céget, és összesen 747 millió ügyféladatot érintett.A kínai Google blokklánc-platformot indít

A Baidu, a Google kínai megfelelője elindította a Baidu Blockchain Engine (BBE) nevű operációs rendszert, amelynek segítségével a fejlesztők dAppokat hozhatnak létre. Az új operációs rendszer az ún. ABC technológiát alkalmazza, ami a mesterséges intelligencia (Artificial intelligence), a manapság előállított óriási adatmennyiség (Big data) és felhő alapú szolgáltatások (Cloud computing) hármasának kombinációja. A BBE-nek a Baidu felhő alapú platformja ad otthont és úgy van kitalálva, hogy alkalmazásához ne legyen szükség drága adattárolásra és számítási kapacitásra. A Baidu célja, hogy a dAppok fejlesztése olyan egyszerűvé váljon, mint egy mobil alkalmazás létrehozása. A BBE multi-network kereteket, okosszerződés-sablonokat  és dAppokat kínál a fejlesztőknek, amelyek segítségével gyorsabban és egyszerűbben tudnak alkalmazásokat készíteni.

Bitcoin és Ethereum indexek a Nasdaq-on

A világ második legnagyobb tőzsdéje, a Nasdaq, február 25-étől két kripto-indexet is  hozzáad a globális adatszolgáltatási tevékenységéhez. A két index az új-zélandi, blokklánc-adatokkal és kutatással foglalkozó Brave New Coin cég által létrehozott Bitcoin Liquid Index (BLX) és az Ethereum Liquid Index (ELX). Az indexek a leginkább likvid piacok adatain alapuló, dollárban kifejezett valós idejű árfolyamokat adnak 1 BTC-re és 1 ETH-ra. Az adatok 30 másodpercenként frissülnek. A Bitcoin és Ethereum indexek megjelenése a Nasdaq-on azt bizonyítja, hogy az intézményi befektetők érdeklődése a kriptovaluták iránt töretlen.

A liechtensteini posta már kriptovalutát is árul

A liechtensteini állami posta bemutatta új szolgáltatását, melynek keretében az ügyfeleik február 15-től már Bitcoint is vehetnek a Liechtenstein fővárosában, Vaduzban található egyik postán. A szolgáltatást a liechtensteini posta egy pénzügyileg szabályozott pénzforgalmi szolgáltatóval, a svájci Värdex Suisse-szal partnerségben vezette be. A szolgáltatást hamarosan kiterjesztik az ország többi postájára is, és a többi fő kriptovalutát, az Ether-t, a Litecoin-t, a Bitcoin Cash-t és a Ripple-t is felveszik a kínálatukba. Az ügyfelek fizikailag is létező kriptotárcát kapnak, amely a nyilvános és a privát kulcsokat generálja.

Heti tweet
Heti mém
A hét kripto-kifejezése

Az oracle (orákulum) blokkláncon kívüli adatokat visz be a blokkláncba, amely adatok szükségesek ahhoz, hogy az okosszerződések elindíthassák az összegek átutalását, amikor bizonyos feltételek teljesültek. Az oracle által bevitt adat bármi lehet, aminek köze van az adott okosszerződéshez: hőmérséklet, árfolyamváltozás, bizonyos események kimenetele, stb.

A kvíz megfejtése

Az alábbi kriptovaluták közül melyik a leginkább anonim?

A helyes válasz: B.

A Monero teljes anonimitást biztosít a küldő fél és a fogadó fél számára is, amellett, hogy a tranzakció összege is rejtve marad. A tranzakció részletei nem nyilvánosak, vagyis az az információ, hogy ki mennyi Monerót küld kinek, rejtve marad.

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

Üdv:
MrCoin
hello@mrcoin.eu
+36 16 555 333
MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, Egyesült Királyság

Adatvédelem

Nem akarsz újabb emaileket kapni?

Unsubscribe