IEC2020 logo

52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Budapest, 2020. szeptember 13-20.

Legújabb írásainkból

jelentkezes

Így jelentkezhetünk a Kongresszusra

Fábry Kornél és Süveges Gergő egy-egy kisfilmben nyújt segítséget ahhoz, hogyan jelentkezhetünk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra egyénileg, illetve csoportosan.

EGYÉNI JELENTKEZÉS
CSOPORTOS JELENTKEZÉS
Erdő Péter

Könyörgés az életért és a megújulásért

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egy könyörgés az életért és a megújulásért. Vagyis a Kongresszus nem egyenlő a megújulással. Csak a folyamat kezdete, előhírnöke – nyilatkozta a Magyar Kurírnak adott interjújában Erdő Péter. A bíboros, prímás beszélt arról is, hogy elindult a plébániák megújulási mozgalma, melyen papokkal, képviselő-testületi tagokkal beszélnek arról, hogy milyennek kell lennie egy plébániának ahhoz, hogy megfeleljen missziós küldetésének.

TOVÁBB OLVASOM ➙
Pozsony érseke

Pozsony érseke is felhívta a figyelmet a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Stanislav Zvolenský pozsonyi érsek-metropolita, a Szlovák Püspöki Konferencia elnöke újévi hivatalos közleményében a 2020-as esztendő fontos eseményei közül a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust emelte ki. Mint fogalmazott: „kihívás ez, hogyan ismerheti meg egy jelenkori katolikus hívő az Eucharisztia ajándékának értelmét saját személyes élete számára, valamint hogy közösen is erősödjünk hitünkben, hogy Jézus Krisztus hozzánk jön, s hogy az Eucharisztia által lélekben éltet minket”.

TOVÁBB OLVASOM ➙
Kilenc honap

Kilenc hónap a Kongresszusig

Akár egy gyermek megszületéséig, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig is kilenc hónap van hátra – emlékeztetett Urbán Erik OFM, az erdélyi ferencesek tartományfőnöke, a csíksomlyói kegytemplomban tartott január 4-i elsőszombati szentmise főcelebránsa és szónoka.

TOVÁBB OLVASOM ➙
2020 urvacsora eve

2020 az úrvacsora éve az evangélikusoknál

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nagy esélyt teremt arra, hogy közösen, ökumenikus szempontok szerint is gondolkodjunk az Oltáriszentségről és a látható egység megvalósulásának lehetőségeiről” – mondta el a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke. Fabiny Tamás az evangélikus egyház országos irodájának kápolnájában tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 2020-at az úrvacsora évének nyilvánították, s a tematikus év a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz is kapcsolódik.

TOVÁBB OLVASOM ➙
Pragaban is keszulnek

Prágában is készülődnek

Dominik Duka bíboros, prágai érsek újévi pásztorlevelében a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelentőségéről is írt, s kifejezte abbéli reményét, hogy az eseményen Ferenc pápa is jelen lesz. A bíboros, érsek úgy fogalmazott, a „találkozó nemcsak a magyar egyház számára fontos, hanem nekünk is, akik a Szent Adalbert védnöksége alatt álló területeken élünk, szeretnénk hozzájárulni egy ilyen jeles esemény sikeréhez, megadva minden szükséges és rendelkezésünkre álló segítséget.

TOVÁBB OLVASOM ➙
logo NEK Titkárság
1064 Budapest,
Vörösmarty utca 40.
titkarsag@iec2020.hu

Azért kapta ezt a levelet, mert feliratkozott az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírlevelére.

Leiratkozás