DAMANHUR

TEMPLES OF HUMANKIND - 2.del

dvorane TEMPLJA ČLOVEŠTVA

PODZEMNI TEMPELJ 8 dvoran

KRATKA RAZLAGA SLIKE:

Vhod v dvorane Templja Človeštva je po skici od spodaj. Dvorane so medsebojno povezane z ozkimi hodniki, stopnicami, skritimi prehodi, tudi dvigalom. Nahaja se na presečišču 4 najmočnejših Sinhronih linij sveta, kar povečuje energijski pomen vsega kar je nastalo.

Vsaka dvorana je posvečena  svojemu principu, skupaj pa  tvorijo celoto vseh elementov, moškega in ženskega principa (jin in jang). V določeni dvorani si tako najbližje tistemu elementu, principu, vrlini na dušnem nivoju, ki ga dvorana ponuja.  Vse dvorane so zelo akustične in namenjene meditaciji in kontaktu s samim seboj.

DVORANE:

- Salla della Terra (Earth Hall) DVORANA ZEMLJE v 2.nadstropjih

- Salla della Metalli (Hall of Metal) DVORANA KOVIN

- Labirinto (Labyrinth) DVORANA LABIRINTOV

- Salla della Sfere (Hall of Spheres) DVORANA SFER

- Salla della Acqua (Wattter Hall) DVORANA VODE

- Tempio Azzurro (Blue Temple) MODRA DVORANA

- Sala degli Specchi (Hall of Mirrors) DVORANA OGLEDAL

 

VIDEO PREGLED DVORAN

je namenjen ogledu posamične dvorane. Ogled vsakega posnetka je kratek (cca. 1 minuto). Video posnetki so originali skupnosti Damanhur. Dvorane so opisane tudi spodaj s krajšo razlago simbolne postavitve.

Povzeto po viru iz Damanhurja na povezavi:  DAMANHUR 

DVORANA ZEMLJE 1

ogled predstavitve

DVORANA ZEMLJE 2

ogled predstavitve

DVORANA KOVIN

ogled predstavitve

DVORANA VODE

ogled predstavitve

DVORANA LABIRINTOV

ogled predstavitve

DVORANA SFER

ogled predstavitve

MODRA DVORANA

ogled predstavitve

DVORANA OGLEDAL

ogled predstavitve

DVORANA ZEMLJE 1 in 2

Vhod v Tempelj Človeštva se začne z obiskom skozi hodnik v skalo. Dvorana se nahaja 30 m globoko in je sestavljena iz 2 krožnih dvoran, ki ustvarjata znak neskončnosti. 

Pomen dvorane: praznovanje obstoja našega planeta, narave in moškega načela, ki je aktivno in plodno.

Zgornja dvorana visoka več kot sedem metrov, ima na eni strani  rumena vrata veličastnega Sonca, nasproti so Lunina vrata v tisoč odtenkih modre in srebrne.

V središču tal je krog v črnem marmorju, znotraj njega pa dvojni kvadrat ki predstavlja Damanhursko zastavo. Krog je obdan z mozaikom, ki prikazuje štiri bike, kot simbol moškega načela.

Osem stebrov prekritih z belo keramiko, okrašenih z motivom zlatih listov, razmejuje obod dvorane. Izdelane slike na stenah pripovedujejo zgodbo o človeštvu po Damanhurski filozofiji: vstop človekovega načela v svet oblik kot božanska enotnost moškega in ženskega principa, ustvarjanje in evolucija vesolja, čas, razvoj civilizacije, boj proti lastnim omejitvam in prebujanje notranje božanskosti znotraj vsakega človeškega bitja.

Spodnja dvorana je bogata s poslikavo, mozaiki, skulpturami in vitraži. Glavne teme se nanašajo na raznolikost življenja na našem planetu, na življenjski cikel, na individualni in kozmični čas. 

Je čudovito delo, ki nas spominja na našo odgovornost, da ohranjamo življenje ter dejavno sodelujemo pri spodbujanju trajnosti zemlje. Na slikah boste tudi opazili obraze Damanhurcev!

Dvorana je na voljo za osebne in skupinske meditacije in lahko sprejme veliko ljudi. Omogoča dostop do spominov prednikov in globok stik z elementom ognja, s silami Zemlje in inteligenco planeta. Lahko se uporablja tudi za ples in stik s fizičnim telesom. Zaradi svoje akustike je primerna za predvajanje glasbe in petja.

DVORANA KOVIN

Pomen dvorane:  krožna dvorana posvečena kovinam in času. 

Osem dragocenih steklenih oken predstavlja osem obrazov, ki jih dopolnjujejo simboli Damanhurskega svetega jezika, skupaj z informacijami o kovinah in pokrajinah, ki simbolično predstavljajo življenjske faze človeka, od najmlajše, ki je povezana z železom, do najstarejše, ki je povezana z zlatom in simbolizira človeško eksistenco, kot pot duhovne izpopolnjenosti.

Štiri vrata v steklu in Tiffany tehniki so namenjena zraku, vodi, zemlji in ognju ter krasijo niše v stenah. Pred vsakimi vrati in v središču dvorane so okrašeni keramični stebri, ki predstavljajo  drevesa, ki rastejo od zgoraj navzdol in predstavljajo drevesa nesmrtnosti. Ta dvorana je povezana s časom in ima funkcijo povezovanja fizičnega življenja s Beyond (onostranstvom).

V tej dvorani se človeštvo simbolično bori proti svojim negativnim značilnostim: vitezi in plesalci na stropu iz terakote varujejo osrednji požar, nasprotujejo alegorijam porok, ki so predstavljene v mozaiku tal. 

Simbolična tema dvorane kovin temelji na opoziciji in delovanju: pomembnost izbire, znanja in volje za preoblikovanje negativnih elementov v pozitivne in premagovanje potreb po konfliktu.

Na voljo za meditacije, povezane z življenjsko potjo, za stik z različnimi trenutki v času in za pripravo na rituale.

DVORANA LABIRINTOV

Pomen dvorane: Ta resnično velika dvorana je posvečena združitvi in ​​harmoniji vseh božanskih sil našega planeta. 

Sprehod po Labirintu je kot hoja skozi celotno človeško zgodovino, iskati božansko načelo človeka, kontaktirati večno bistvo preko vseh kulturnih civilizacij.

Trenutno ima  35 oken, vsako je posvečeno drugačni božanski sili. Ko bo gradnja te dvorane končana, bo še veliko več božanstev, ki bodo predstavljale posodo energij in idealov vseh civilizacij in obdobij.

Na prehodih ladij (hodnikov) so veliki kipi moških in žensk, ki predstavljajo varuhe labirinta.

Stene osrednje ladje so v celoti poslikane, kar kaže na evolucijo civilizacije po legendarnem uničenju Atlantide. Upodobljene so civilizacije, izumi, invazije, revolucije in vojne: v tej dvorani so zastopani številni ključni dogodki dokumentirane zgodovine. 

Te podobe služijo kot spomin, opozorilo in pomiritev za prihodnje odločitve, ki naj vodijo k spoštovanju kultur in raznolikosti, harmoniji, miru in evoluciji človeštva.

Ta dvorana je na voljo za meditacije za stik z najglobljimi elementi samega sebe, povezava z božanskimi energijami, svojo duhovno potjo in smerjo življenja.

DVORANA SFER

Pomen dvorane: dvorana s kroglami predstavlja srce templja skozi katero teče zelo prefinjena in subtilna energija.

V dvorani je devet krogel, od katerih jih je osem postavljenih v stranskih nišah (4 krogle na vsaki strani), ena pa je postavljena v samo središče odprtine, ki je izkopana v skalo in obrnjena proti vhodu. 

Vsaka krogla vsebuje alkemične tekočine drugačne barve.

Je umetniško poslikana s figurativnim mozaikom, skulpturami in slikami. Strop in zgornji deli sten so popolnoma prekriti z zlatom. Niše s kroglami so med seboj ločene z majhnimi kamnitimi stebri, skulpture pa podpirajo plemenite kovine.

Tla dvorane sfere so tlakovana s plemenitim marmorjem v sivo-roza barvi, prepletenim z rdečimi žilami. Osrednji romboid na tleh in krogle v nišah spominjajo na zasnovo strukture človeške duše po Damanhurski filozofiji.

Na voljo je za globoke meditacije z lastno dušo in za spodbujanje duhovne rasti ter kontakt s kozmosom, primerna pa tudi za stik z nezemeljskimi inteligencami.

DVORANA VODE

Pomen dvorane:  Posvečena je ženskemu principu in ženskim božanskim silam. oblikovana v obliki keliha kot simbol sprejemljivosti in dobrodošlice. 

V dvorani vode se modra svetloba razprostira skozi stekleno kupolo zgoraj v Tiffany tehniki in  daje občutek  potopa v podvodni svet.

Na zaobljenih stenah Vodne dvorane so naslikani metafizični diagrami, selfične sheme in simboli prednikov. Dvorana je ogromna knjižnica, ki služi prebuditvi globokih spominov za vse, ki vstopajo v to dvorano. Poslikal jo je sam Falco v rekordnem času.

Štirje zmaji na stenah so narejeni iz zlatih listov in simbolizirajo nastanek štirih sinhronih linij, poti energij, ki združujejo oddaljene svetove v galaksiji.

Levo od vhoda je glavni oltar dvorane vklesan v steno z nišo. Za kroglo na oltarju je vedno prižgan ogenj.

Mozaik na tleh prikazuje šest delfinov v šest kraki zvezdi z dvojnim kvadratom v središču, ki je simbol zastave Damanhurja.

Na voljo za meditacije, pripravo na rojstvo otroka, za ponovno prebuditev globokih spominov in za stik z ženskim bistvom. Zaradi svoje izjemne akustike je idealno mesto za petje in ustvarjanje glasbe.

MODRA DVORANA

Pomen dvorane: najstarejša dvorana, ki je bila posvečena rojstvu templja oziroma kasnejših dvoran.

Modra dvorana je bila zgrajen izključno s kladivi in ​​dletami.

Ženska figura v mozaiku v središču dvorane predstavlja »zvezdo«, karto iz tarota, ki simbolizira praktični idealizem in lepoto in sta dve temi, ki sta navdihnili gradnjo templjev. V pazljivo izdelanem mozaiku so skrita vrata, ki se spuščajo in tvorijo stopnišče, ki se odpre.

Stene so bile skozi leta večkrat poslikane, vse plasti slik pa so posvečene elementom zemlja, zrak, ogenj in voda.

Na voljo je za posamične meditacije in manjše skupine. Uporablja se tudi kot priprava za dostop do drugih dvoran preko opazovanja velike modre krogle.

DVORANA OGLEDAL

Pomen dvorane:  Dvorana ogledal je posvečena svetlobi, zraku, nebu, soncu in duhovnosti. Ta hram praznuje in se pripravlja na popolno prebujanje človeštva.

Svetloba v dvorano prihaja od zgoraj in sije skozi dragoceno kupolo v steklu Tiffany tehnike. Prevladujoča senca je rumena kot sonce, prisotne pa so tudi druge barve mavrice. Svetloba, ki osvetljuje notranjost, daje vtis, da je nad kupolo odprto nebo. Zaradi spretne igre refleksije na površini ogledal se svetlost razprši po celotnem prostoru.

Pod kupolo se po celotnem obodu dvorane razprostira balkon brez podpore s tal. Stekleni mozaiki, posvečeni solsticiju in enakonočju, krasijo stranske stene balkona s simboli in barvami, ki spominjajo na druge dvorane templja.

Krog iz dragocenega črnega marmorja poudarja središče poti iz rdečega granita in odraža barve kupole. Obdana je z lepim kamnom in barvnim mozaikom iz stekla, ki prikazuje cvet regrata (Dandelion) - cvetlični simbol Damanhurja.

Štiri niše se nahajajo v središču zidov, vsaka z osvetljeno kroglo v njem, okrašena s posvečenim alkemičnim elementom.

Na voljo je za individualne ali skupinske meditacije, terapevtska zdravljenja, poroke, prakse in obrede iz vsake duhovne šole. V tej dvorani je mogoče prespati in priti v stik z  najglobljo dimenzijo sanj.

Potopitev v barvo, svetlobo in izredno energijo tega okolja je obogatena z zvokom gonga, katerega frekvenca aktivira dvorano in proizvaja vibracije, ki harmonizirajo in uravnotežijo energetska središča telesa.

VIDEO POSNETEK Templjev Človeštva
VIDEO POSNETEK alkemične sfere v Templjih Človeštva
ZVOČNI POSNETEK Drago Plečko o Damanhurju

3. SPIRITUALNO POTOVANJE V DAMANHUR

Greš z nami na drugače doživeto potovanje?

od 12 do 14.10. v času polne lune in Rituala Orakelj

Program si lahko prebereš na povezavi ali pa naju pokličeš za več informacij.

PROGRAM POTOVANJA Damanhur

Večina besedila je povzeta  po originalnih zapisih iz Damanhurja - LINK do vira podatkov, video posnetkih  Damanhurja (youtube javno dostopni), s pridihom najinih lastnih vtisov iz potovanja.

DAMANHUR Slovenija

ČE BI RADI IZVEDELI VEČ O DAMANHURJU IN AKTIVNOSTIH DAMANHURJA V SLOVENIJI, PROSIM KONTAKTIRAJTE DAMANHURSKI CENTER TECO SLOVENIJA.

kontakt: 040 - 823-337           mail: teco@damanhur.net           FB:Damanhur Slovenija

DOTIK SREČE, Mateja Gorič s.p., CART, Stanislava Martinšek Murgelj s.p.

041 - 76-77-59                    051 - 33-99-34

marec, 2019

MailerLite